откъде да започна с изучаването на усилватели???
-
vulkov
откъде да започна с изучаването на усилватели???
здравейте хора
искам да ви попитам значи от седмица се занимавам с направа на усилватели-искам да ви попитам вие какво бихте ми препоръчали да науча да изчислявам и правя-изобщо всичко което се сещате за направата на домашни музикални усилватели!!!
-
vulkov
Re: обучение
нещо по-конкретно откъм литература специално за усилватели!???!Goro написа:Трябва да започнете от математиката, физиката, основите на електротехниката, разбира се и малко български език и след това може да се запишете в курсовете на widowmaker.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
vulkov
а някакви схеми бихте ли ми дали-ама за киловат усилвател т е-2по 500вата реални??3aropka написа:http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... highlight=
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Teodora Todorova
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
[quote:ea300ce18a="vulkov"][quote:ea300ce18a="3aropka"]http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... highlight=[/quote:ea300ce18a]
а някакви схеми бихте ли ми дали-ама за киловат усилвател т е-2по 500вата реални??[/quote:ea300ce18a]
А за какво ти е?
Мислиш да я правиш ли?
Ако е така - забрави, поне докато не се научиш на доста неща!
Защо всеки незапознат си мисли, че електрониката е толкова лесна, че без нищо да знае за 2-3 дни ще може да налепи супер киловатов усилвател? Ами ако беше така нямаше да има електронни специалности във ВУЗ, всеки щеше да си лепи усилвателите и телевизорите и нямаше да се продават, а магазините щяха да са само за чаркове!
Трябва ти много, много четене и учене, за да успееш да направиш както трябва дори и 10 ватов добър усилвател!
Не може да прескачаш етапи в развитието си!
а някакви схеми бихте ли ми дали-ама за киловат усилвател т е-2по 500вата реални??[/quote:ea300ce18a]
А за какво ти е?
Мислиш да я правиш ли?
Ако е така - забрави, поне докато не се научиш на доста неща!
Защо всеки незапознат си мисли, че електрониката е толкова лесна, че без нищо да знае за 2-3 дни ще може да налепи супер киловатов усилвател? Ами ако беше така нямаше да има електронни специалности във ВУЗ, всеки щеше да си лепи усилвателите и телевизорите и нямаше да се продават, а магазините щяха да са само за чаркове!
Трябва ти много, много четене и учене, за да успееш да направиш както трябва дори и 10 ватов добър усилвател!
Не може да прескачаш етапи в развитието си!
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
усилвател
Значи какво имам предвид. Необходима е по-широка обща култура и специализирани знания. Вероятно правилно са ви обяснили, че 10 ватов усилвател се прави по-трудно от 500 ватов, защото има различни изисквания към тях. Във форума има достатъчно линкове за литература. При повече амбиция усилвателите се научават. Тогава се разбира че схема не е нужна, защото е ясна. Но мога да ви дам няколко фабрични схеми - например 2 по 1.8 киловата. При тези мощности и високи напрежения трябва да не пострадате вие и тези около вас.