Музика, която си заслужава да се слуша само на лампа

Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Rumen Suvandjiev »

progressor написа:А може ли на лампова апаратура да се слуша "електронна" музика :) ?
Не само, че може, но е препоръчително.
Съвременният електронен звук е толкова сложен като спектър, динамика и детайл, че представлява истинско изпитание за една апаратура.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Система

#17 Мнение от Kiril Kirilov »

Перфектната система просто свири перфектно всякаква музика!!!
А който не може да записва - негов си проблем.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Demiurg »

progressor написа:И друго ми е интересно, кои са тези банди /поименно, моля, и поне 5-6 заглавия/, които целенасочено мастерират за нискокачествени системи :) :) ?!

Поименно ти отговарям - Blind Guardian и Nightwish (и на двете - последните албуми). Като ходих да слушам на Кирилов хорните, ги взех за референс (плюс някои джазове). Слушал съм ги на доста купешки колони (не звучат лошо, даже доста напилено си звучат). На хорните, където де-що-има джаз и по- стари рок- групи звучат убийствено живо, все едно свирят пред тебе, тия двата албума бяха ПУСТИ !!! Ама никой няма !!! Нито звук, нито картина, нито тръпка някаква. Ако го мерим с "Коефициента на настръхване" - НУЛА ! За мое огромно съжаление, щото и двете са ми любими групи. :oops: Просто явно са миксирани на (и за) други колони.
Но пък на същите колони Dream Theater как звучат !!!! :HMguit

amino

#19 Мнение от amino »

защо тогава ламповите усилватели са такава екзотика??

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Аха, Blind Guardian и Nightwish ... ok, две от двеста двайсет и две хиляди !! хайде без такива обобщения, ако обичате. Май пак влизаме в темата аудиофил/меломан; слушаме заради замите звуци, или заради това което е зад/във/под тях? Остава да оплюете тук Vanilla Fudge, Cactus, Alice Cooper, Skinny Puppy, Steppenwolf, Nine Inch Nails, Tuxedomoon, Ministry, type o negative, Tom Waits ..уфф, писна ми да изброявам ... и защо ли се връзвам на тези глупости ... хехе, споко, изтърпях и по-големи тука :)

п.п. please, note - само задокеански имена, за разлика от bl.guard. & night
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Ivan Rachev »

progressor написа:. Май пак влизаме в темата аудиофил/меломан; слушаме заради замите звуци, или заради това което е зад/във/под тях? Остава да оплюете тук Vanilla Fudge, Cactus, Alice Cooper, Skinny Puppy, Steppenwolf, Nine Inch Nails, Tuxedomoon, Ministry, type o negative, Tom Waits ..уфф, писна ми да изброявам ... и защо ли се връзвам на тези глупости ... хехе, споко, изтърпях и по-големи тука :)
споко де никой нищо не плюе :) ...имам оригинален целия Tuxedomoon и част от нещата на останалите които изброй всички без изключение се чуват повече или по-малко добре,това не значи че няма групи който наистина не звучат толкова добре колкото други ако имаш нужната система и слушателски опит зад гърбът си :wink:
с абсолютна сигурност аз слушам заради самите звуци и заради това което е под /над /зад/отстрани :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Alnico написа:.....
А какво е твоето мнение по темата ?
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

Alnico написа:[това не значи че няма групи който наистина не звучат толкова добре(Alice Cooper) колкото други(Pink Floyd) ако имаш нужната система и слушателски опит зад гърбът си :wink:
с абсолютна сигурност аз слушам заради самите звуци и заради това което е под /над /зад/отстрани :wink:
това че има групи на които поради една или друга причина ЗАПИСИТЕ не звучат ТОЛКОВА ДОБРЕ колкото на други не значи че ги плюеме просто има разлика между музиката на една група и нейното звучене,но това съм сигурен че го знаеш :)
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Teodora Todorova

#24 Мнение от Teodora Todorova »

Demiurg написа: Поименно ти отговарям - Blind Guardian и Nightwish (и на двете - последните албуми). Като ходих да слушам на Кирилов хорните, ги взех за референс (плюс някои джазове). Слушал съм ги на доста купешки колони (не звучат лошо, даже доста напилено си звучат). На хорните, където де-що-има джаз и по- стари рок- групи звучат убийствено живо, все едно свирят пред тебе, тия двата албума бяха ПУСТИ !!! Ама никой няма !!! Нито звук, нито картина, нито тръпка някаква. Ако го мерим с "Коефициента на настръхване" - НУЛА ! За мое огромно съжаление, щото и двете са ми любими групи. :oops: Просто явно са миксирани на (и за) други колони.
Но пък на същите колони Dream Theater как звучат !!!! :HMguit
Искаш да кажеш, че въпросните албуми звучат по-добре на други колони (има звук, картина, тръпка, "настръхване"), а на хорните не? Или просто споделяш, че в Кирилов си усетил, че тези групи не записват качествено?
Малко ме обърка. :)

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Demiurg »

^
Това че тия двете групи не звучат, е факт - потвърден и от Кирилов и от Widowmaker. Също както е факт, че друга жица (Dream Theater) режат глави със звук!

Преди си мислех, че като вкарам такива гардероби в стаята си и си решавам проблема. Обаче явно някои групи като миксират, се съобразяват със звука от 2-3 лентовите си монитори, т.е. да го кажа в прав текст - Миксират като за по- евтини колони, с презумпцията, че крайния юзер ще ги слуша именно на по- евтини колони.

Така че идеалния вариянт е 2 комплекта колони - едни по- евтини да групи от горния сорт, и едни хорни за "жива музика" ! :lol:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Daniel Petrov »

Demiurg написа:^
... Също както е факт, че друга жица (Dream Theater) режат глави със звук!.
Ами така е... :о)
Въпросните лошо звучащи са напудрени за да се чуват добре на ширпотребски колони, на прилична система им лъсват всичките недостатъци от миксирането, т.е. човек очаква обем, а такъв няма.
По скоро дименсията м/у добре и недобре записаните неща е много по осезаема, в никакъв случай не говорим, че се чуват по добре на многолентова :о)
Моя е грешката, че пуснах отначало Awake 94 на Dream Theater, а чак след това NightWish...На Ицо му се искаше да звучи пак така, ама... :о)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от IvoNovakov »

widowmaker написа:Въпросните лошо звучащи са напудрени за да се чуват добре на ширпотребски колони, на прилична система им лъсват всичките недостатъци
Едно време, като си купих първият Сони-тринитрон, баща ми каза,че неговият Рубин е по-хубав, щото не се вижда с колко грим са скрити пъпчиците по лицата на тел. говорителки. :)

世間は狭い!

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Сони-Рубин

#28 Мнение от Kiril Kirilov »

А сега като ги слушаш на звук, кой от двата е по-добър? :-D

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от IvoNovakov »

Рубина отдавна е покойник, но тогава не се даваше(за съжаление само звукът му беше останал).Сонито биде разменено още следващата година за хайфи компоненти и няколко години си живях щастливо като ерген само аз и музиката :D

世間は狭い!

Zmej

#30 Мнение от Zmej »

... Обаче явно някои групи като миксират, се съобразяват със звука от 2-3 лентовите си монитори, т.е. да го кажа в прав текст - Миксират като за по- евтини колони, с презумпцията, че крайния юзер ще ги слуша именно на по- евтини колони...
Няма такъв филм - миксиране за евтини колони (освен ако не става въпрос за телефонна слушалка). Ако нещо се чува зле на нормални колони (добре направени и паснати 2-3 лентови), на 'ония хорни' ще се чуе с пъти по-зле, ако се чува добре - 'там' ще се чуе още по-добре. Това, че някои не могат да миксират, си е техен проблем, както каза Кирил. Бтв, и аз съм много сериозно разочарован специално от Слепия Пазител - всичко тяхно ми звучи зле... :cry:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”