магазин за CD и LP втора ръка?

Съобщение
Автор
Svi
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

магазин за CD и LP втора ръка?

#1 Мнение от Svi »

магазин за CD и LP втора ръка - има ли такова нещо в София?
дано не повтарям нещо, за което вече е писано

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Azeroth »

Дюкян Меломан - ул. 6-ти септември 7а

Има втора ръка CD и LP. Цените на някой неща са приемливи, други не.

amino

#3 Мнение от amino »

Azeroth написа:Дюкян Меломан - ул. 6-ти септември 7а

Има втора ръка CD и LP. Цените на някой неща са приемливи, други не.
Лошото е, че там взимат за продажба само "продаваеми" дискове - т.е. само популярни групи. Човек, не може да разчита, че ще намери нещо по-рядко. Скоро се исках да оставя за продажба няколко диска, но направо възкликнаха, че тия неща били "непродаваеми" в България. :) И ми дадоха пример с човек, който беше оставил за продан дивна колекция с White Snake, Rainbow, Foreigner и др. подобни (не казвам нищо за групите, просто илюстрирам подхода на дюкяна)
Та си мислех.. търговската политика си е нещо много лично, ама до къде ще стигнем с подобно мислене...

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

amino написа: Лошото е, че там взимат за продажба само "продаваеми" дискове - т.е. само популярни групи. Човек, не може да разчита, че ще намери нещо по-рядко. Скоро се исках да оставя за продажба няколко диска, но направо възкликнаха, че тия неща били "непродаваеми" в България. :) И ми дадоха пример с човек, който беше оставил за продан дивна колекция с White Snake, Rainbow, Foreigner и др. подобни (не казвам нищо за групите, просто илюстрирам подхода на дюкяна)
Съмнява ме да са отказали да ги продадат на консигнация.
Що се отнася до нивото на Дюкяна, Досьо е човек със сериозна музикална култура и ерудция....

amino

#5 Мнение от amino »

Rutcho написа:
Съмнява ме да са отказали да ги продадат на консигнация.
Що се отнася до нивото на Дюкяна, Досьо е човек със сериозна музикална култура и ерудция....
Не поставям под съмнение ерудицията на Досьо, но фактът си е факт.
Отклонихме се от темата.. мисълта ми беше, че в БГ имаме нужда и бих се радвал на по-развит пазар за музика "втора употреба". Оригинални издания, разбира се.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Проблемът е, че за да има пазар втора ръка за CD и грамофонни плочи, е необходимо да има наличности на такива.
Основното количество CD в страната са пиратлъци, като започнем от бившото ДЗУ, да свършим до импорта от Русия. От една страна качеството на голяма част от тях е под всякаква критика, от друга собствениците рядко пороявяват интерес да ги продават, защото не биха им взели много.
С винила нещата са още по-зле. Когато по целия свят грамофонът беше най-популярен, тук качествен винил беше почти недостъпен. Малкото колекции от плочи бяха (и са) собственост на няколко колекционери, които са ги събрали с огромен труд и едва ли биха се разделили с тях...

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Rutcho написа:...Малкото колекции от плочи бяха (и са) собственост на няколко колекционери, които са ги събрали с огромен труд и едва ли биха се разделили с тях...
Да, така е. В магазина на ул.Три уши преди можеше поне човек да поръча запис на касета от колекцията на Винил Виргил; наскоро минах и ме изненадаха, че вече не предлагали тази услуга.

EDIT: става дума за ОЧЗ, точно зад спирката на трамвая, ще го намериш като отидеш там
Последно промяна от Teodor Gugulanoff на Пет Окт 07, 2005 6:32 pm, променено общо 1 път.
Изображение

amino

#8 Мнение от amino »

какъв магазин има на "3 уши"? И къде е?

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”