Прецакан говорител - дали и как??

Съобщение
Автор
tochnia

Прецакан говорител - дали и как??

#1 Мнение от tochnia »

Значи искам да питам, какво точно може да му е станало на един много евтин китайски говорител 15"... свири пак... ама баса въобще го няма, и при по-голямо усилване се чува нещо като леко дрънчене (струва ми се че тоя звук идва от гънката която не е гумена, ама в момента не е скъсана или прецакана на външен вид), а преди свиреше много добре. Колко горе долу би му струвал ремонта.. Аз си мислех че говорителите изгарят и не свирят повече ама май не е така..

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Изсипала се е намотката, сменяй с нов :)
С тия мощности... какво очакваш?
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

tochnia

#3 Мнение от tochnia »

Мда то беше точно при начални тестове на новият усилвател... а какво означава "изсипала се е намотката"?? Разместила се е или?

tochnia

#4 Мнение от tochnia »

Мерси много Windowmaker. А колко би струвал ремонта? И има ли дори 10% шанс да успея сам да оправя проблема... защото съм фен.. а и говорителя ве4е си е заминал... а пък и ще ми е интересно самото разглобяване...

Sasser

#5 Мнение от Sasser »

tochnia от каде си взел китаиски 15" и за какви пари ?
имали по големи ?

gps

#6 Мнение от gps »

tochnia написа:Мерси много Windowmaker. А колко би струвал ремонта? И има ли дори 10% шанс да успея сам да оправя проблема... защото съм фен.. а и говорителя ве4е си е заминал... а пък и ще ми е интересно самото разглобяване...
Като бях 5-6 годишен извадих лампите от старото радио (но работещо!)на баща ми и ги счупих да видя какво има вътре :D ,после радиото не ставаше за нищо и изядох 2-3 шамара.Не се притеснявай да отвориш говорителя-това е първично детско желание вярно е че после говорителя няма да става за нищо ама и никой няма те ошамари :wink:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Daniel Petrov »

Sasser написа:tochnia от каде си взел китаиски 15" и за какви пари ?
имали по големи ?
Той е русенец и ги е взел най вероятно от Радимекс :)
офф:
tochnia, помниш ли като идва при мене в сервиза на Видин :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

tochnia

#8 Мнение от tochnia »

Говорителя го бях взел от Конрад, ама бях гледал че и в Радимекс има същите. Нямаше по големи от 15"
Някои ще ми помогне ли като каже как се отваря говорителя? Демек как се сваля магнита?
widowmaker: Помня разбира се! Ти си много точен пич! Учудва ме как ти си ме запомнил... а пък и като си помисля че тогава бях на много по глупав ъкъл относно аудиото... а някаде маи във форума бях чел че ти вече не си там.. така ли е?

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Daniel Petrov »

офф:
Преместих се в София преди 10 месеца.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор