Как да свържа стерео еквалайзер към 7.1 ресийвър?

Съобщение
Автор
tochnia

#16 Мнение от tochnia »

Добре да кажем че продам абсолютно всичко за което съм дал доста много пари, какво ще ме посъветвате да взема за четирицифрената сума която ми струва оборудването, но като се има впредвид че няма да ме задоволи слаба сила на звука?

tochnia

#18 Мнение от tochnia »

Сериозен ли си dragon_hifi? Предполагам за 2-3 дена пак ще ми е достатачно, а освен това и ще почерпя. Ако си сериозен ми драсни едно лично съобщение.

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от IvoNovakov »

Бе мене въпроса ми беше друг но както и да е.Това което го убясни не е излишно и стига с тия "Бургаски майстори",които май само ти познаваш.Щото аз нито ги знам нито искам да ги знам.А това за пренавиването един говорител спре ли,по добре друг.

tochnia

#20 Мнение от tochnia »

Е то е ясно, че качествено и силно звучене са две различни направления в Hi-Fi-то, а колкото до апаратурата ми.. аз по горе обясних как съм стигнал до тая съвкупност от техника... и понеже home audito-то не ми достигна като сила.. реших да мина към професионално доколкото мога да си позволя де... а за масовите мероприятия си мисля че там ги озвучават главно със стерео и колонки от поне 2х500В каквито аз нямам все още ..
А иначе трябва наистина да чуя това което вие имате за еталон на качеството, и се надявам шока да не е много голям, защото за сегашната ми техника съм положил доста усилия да си я купя... и ще е гадно да разбера че съм сбъркал и то много... :oops
А иначе трябва и някои път да се запозная и с някои от експертите на тема аудио от русе... защото супер ме кефи всичко свързано с аудиото и може да се каже че това ми е любимото хоби в момента...

rudiem

#21 Мнение от rudiem »

Искам само да те попитам този Behringer какви характеристики има т.к. съм чувал транзисторен амп с професионална колона при мощност 200В и мнението ми е, че такава мощност за вкъщи е непоносима освен ако не си решил да изпотрошиш по-голямата част от стъкларията. А онези 1200В на канал какво ли ще свършат?

tochnia

#22 Мнение от tochnia »

Значи усилвателя Beringher е с параметри при 1khz @ 0.1% THD Stereo : 8Om - 2x500W, 4Om - 2x750W, 2Om - 2x1200W, Brigged mono 4Om 1khz @ 0.1% THD - 2400W. Но трябва да направя уточнението че ампа още не съм си го пускал защото го имам от малко време и сега бях зает с дипломна работа, а пък и трябва да внимавам с него да не си изгоря тонколоните, защото засега нямам професионални такива, а пък и замисъла с него е да извади наистина силен звук... демек такъв какъвто го усещаш с цяло тяло.. всички сме ходили по дискотеки и знаем за какво става дума, но от друга страна аз не искам само мощен звук но и добро звучене..
Мен даже сега малко ме е яд че се засилих чак на такава мощност а не и взех Yamaha, Peavey или нещо такова като марка... ама като няма човек кои да го консултира какво точно да си купи.. а пък и бях чел добри мнения за този усилвател.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Daniel Petrov »

no comment...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

tochnia

#24 Мнение от tochnia »

Е добре пък сега защо "no comment..."???
Не съм казал че искам да къртя миФки, нито да правя Гюфта-Гюфта.. 8O
Просто си звех запас от мощност в случай че ми се отвори някоя възможност да се занимавам с озвучаване някаде...
А ако някои иска да се изкаже относно усилвателя ми нека го направи..
:idea:

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Borislav Uzunov »

Може би доста от нас (включително и аз) сме минали през манията за големи мощности. Така е докато един ден човек или се осъзнае или си остава заблудена овца :wink: .
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

MraSn

#26 Мнение от MraSn »

Freeman написа:Може би доста от нас (включително и аз) сме минали през манията за големи мощности. Така е докато един ден човек или се осъзнае или си остава заблудена овца :wink: .
ПРАВИЛНО спри се с тая сила!
ако искаш си купи оборудване за дискотека и си трощи мивката , но качество...най добре започни с колоните , дории и да ти дадат некой лампов..за какво ти е кат имаш колони - кенефи

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivan Rachev »

tochnia написа: А ако някои иска да се изкаже относно усилвателя ми нека го направи..
:idea:
ми ти нямаш инак да се изкажем :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Borislav Uzunov »

tochnia написа:Хехе
Ама поне сте весели.. нямал съм..
може и за вас транзисторен амп да е нямане...
ама аз все пак искам вашето мнение за моят амп 2х1200В... дали е добър.. какво друго е можело да си взема вместо него (говорим за неговата мощност и транзисторен)?
3,5 вата еднотактен лампов клас А е 2Х1200 пъти по-добро решение от твоя амп. :mrgreen:
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

tochnia

#29 Мнение от tochnia »

еее сега.. тo e че има много по-добри особено клас А... исках едно конкретно мнение за моя ако някои може да го искаже... или да го сравни със нещо от същият клас (ама не правено а купено).. за да видя поне малко си е заслужавал парите

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”