Fostex FE103E в

Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Stefan Stefanov »

Вече залепих изцяло колоните и ги случам от 1-2 часа.
Мисля си, че говорителите се нуждаят от разсвирване, защото са съвсем нови.

Първите ми впечатления са следните:

Баса и чувствителността определено са по-малки от All fun хорните с FE206-ците, но това е очаквано - все пак са само 10 см говорители, а и колоните са доста по-малки.
Чувам обаче някои звуци, които не ги чувам с големите хорни.
Средите и високите са прозрачни, ясни и детайлни. При доста от дисковете със затворени очи просто не може да се определи откъде точно идва звука - той изпълва пространството. Ще ги оставя да посвирят няколко часа и пак ще ги послушам.

Не ми харесва, че кутиите малко кънтят (явно 16 мм талашит е тънък), особено към устата. Мисля си да сложа по средата на устата по още едно парче талашит, което да пооправи нещата.

За сега е това, по-нататък ще има още информация (ако някой въобще го интересува, де).

gps

#17 Мнение от gps »

Тя информацията е ценна но единствения проблем е трудното снабдяване с Fostex в България,иначе щеше да има много повече проекти с тези говорители и по-голям обмен на опит по въпроса.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Daniel Petrov »

Степан, пиши, това все пак си е методика.
Има подобни говорители на други производители, които са достъпни тук, винаги може да се пусне една симулация и да се променят само компресионна камера и офсет съобразно използвания драйвер.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Sergo

#19 Мнение от Sergo »

Аз пък си поръчах вече комплект FE206E 8)
п.п.widowmaker: Свиркай като дойдат, имам доста добър мод на Джерико Хорн, правил съм го за тоя говорител.
... поръчах ги на един приятел от USA, ще дойдат май месец 2006г. до тогава се надявам да нямам друго за довършване :)

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”