въпрос за двулентов филтър ...

Съобщение
Автор
Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

въпрос за двулентов филтър ...

#1 Мнение от Angel Dimitrov »

Здравейте!
В процес на създаване съм на домашни тонколони и имам въпрос относно двулентов филтър за говорителите които ще използвам в нея а те са :
нискочестотен TVM ARN 226-07-08
високочестотен Logic BC25TG1504 (или друг от серията на TVM [ARV- 104-02/08] )

Имате ли информация към коя честота се получава добре среза с тези говорители и с какъв филтър се получава добър резултат. Аз досега съм правил лесни елементарни филтри и това искам да го направя както трябва, вече. "Вървим напред" както се казва :)

Кутията в която ще поставям говорителите е с размери : обема е 40 литра, височина: 640 мм. , широчина:250мм, дълбочина : 350 мм.
Притеснява ме това че дебелината на плоскостите е 18 милиметра и ще трябва да я подсилвам с ребра отвътре и и ще е играчка с ватата после докато напасна добре баса. мисля да я облепя отвътре с пенолатекс, това съм го правил на един субуфер със същия TVM и много ми допадна като го чух после

Ще се радвам да споделите опита си и да ми дадете съвет относно този филтър.

Поздрави и всичко добро !
Последно промяна от Angel Dimitrov на Чет Авг 04, 2005 12:18 pm, променено общо 1 път.

gps

#2 Мнение от gps »

18 mm материал трябва да свърши работа и без ребра отвътре.По-добре ползвай полиестерна вата.А за филтъра -виж старите теми в този форум,имаше проекти с този твм.

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Angel Dimitrov »

gps написа:18 mm материал трябва да свърши работа и без ребра отвътре.По-добре ползвай полиестерна вата.А за филтъра -виж старите теми в този форум,имаше проекти с този твм.
Благодаря за съвета gps.
Ще пробвам и с полиестерна вата. :wink:

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Angel Dimitrov »

междупрочем намерих тази тема
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... topic&t=40
и се колебая вече дали да не направя всичко като този модел "Конкурент". Обема ми се вижда малко недостатъчен за този говорител но кутията е вентилирана.
Виждам че хората изказали се за нея имат добро мнение.
Какво ще кажете?

gps

#5 Мнение от gps »

Мисля че ще се получи добре,аз имам добри впечатления и от твм-а и от лоджика защото ги ползвах в TQWT но там нещата са други и филтъра който правих за този проект на теб няма да ти върши работа а и усилвателя който ползваш има значение за звука като цяло,както и начина ти на слушане на музика(с включени корекции на усилвателя или изключени).Действай смело по готовия проект а ако има нещо за уточняване -питай.

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Angel Dimitrov »

Благодаря още веднъж gps!
Захапвам вече нещата :)

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”