Интелект

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Teodor Gugulanoff »

sunderaubg написа:Според мен....
*THUMBS UP*
Изображение

KOKO

Интелект

#17 Мнение от KOKO »

Rutcho написа: Това, което много ми допада в този сайт, е, че въпреки често срещаните разногласия в техническите концепции, в музикално отношение има учудващо единомислие.
Не мисля, че това е случайно.
Въобще не е случаино,защото интелигентни хора, търсещи авангар-
ни средства за възпроизвеждане само на музика и интелигентни хо-
ра, търсещи авангардна и хубава музика, са само на една стъпка
разстояние и се надушват едни други от километри и темите им за
разговори в края на краищата се оказват едни и същи.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Miroslav Danov »

А пък аз се уверих докато бях в казармата :lol: , че има много възприемчиви момчета, които просто си слушат т.нар. чалга заради условията в които са израстнали. Много от тях са по-естествени и непредубедени от някои "Jazzy" слушатели. Дори плачат на някои печални балади. Аз например, рядко бих си го позволил и да ви призная, малко им завидях.

Sergo

#19 Мнение от Sergo »

Аз пък бях чел Параграф 22 като ученик и си казвах: ей тоя има страшно развита фантазия, чак пък токлова! И случайно в казармата ми попадна същата книга и си казах: Лелее то това било самата истина 8O

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Daniel Petrov »

Я уточни стила музика, че стана интересно :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Gavril Gavrilov

#21 Мнение от Gavril Gavrilov »

Това го предусещам, че ще бъде добро...

gps

#22 Мнение от gps »

слушател написа:
Rutcho написа: Това, което много ми допада в този сайт, е, че въпреки често срещаните разногласия в техническите концепции, в музикално отношение има учудващо единомислие...
МУАХАХАА :D :D Че не съм съгласен с това не съм, ама ми напомни, че често се вцепенявам като видя музикалните предпочитания на някой "аудиофил" и си блъскам главата за кво са му широки ленти, например...
Интересно е когато хора които не са се приближавали на по малко от километър от фулрейндж(а камо ли да са чували) изказват "компетентни" :D мнения ."Слушател"-остани си "вцепенен" :D -на мен твоето вцепеняване не ми пречи да слушам Sypress Hill ,System Of A Down,House Of Pain ,Sublaim,Korai Orom ,Molotov (да не ги изброявам всичките) и същевременно да слушам Bobby McFerrin ,Louis Armstrong&Ela Fitzdgerald,Andreas Volenvider,Mike Oldfield-на едни и същи "широки ленти" :wink:

Gavril Gavrilov

#23 Мнение от Gavril Gavrilov »

gps, massive respect :)
Да споменем още - Funkdoobiest, Soulfly, Anouar Brahem, Pall Mall Jazz Band, Takashi Matsunaga, Bill Evans.
Не мога да отрека, че някой от нези, специално господин Евънс бих дал много за да чуя на широка лента, но в никой случай не мисля, че човек трябва насилствено да си изменя вкусовете, само защото определен тип музика се чува най-добре на такава озвучителна система. Даже..това би било най-жалко, и повече уважение бих изпитал към човека, който си слушка любими изпълнители на каквото е успял да събере като озвучение. Но ми се чини, че ще се отклоним малко към "добра система и ограничено количество музика, или скапана система и много и разнообразна музика", която тема вече е била разисквана в този форум.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Borislav Uzunov »

sunderaubg написа:...
Не мога да отрека, че някой от нези, специално господин Евънс бих дал много за да чуя на широка лента, но в никой случай не мисля, че човек трябва насилствено да си изменя вкусовете, само защото определен тип музика се чува най-добре на такава озвучителна система...
Е тук въобще не съм съгласен. На качествена озвучителна система, всеки добре направен запис (независимо от стила на музиката) ще звучи добре. :st

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Dimitar Atanasov »

Freeman написа:
Не мога да отрека, че някой от нези, специално господин Евънс бих дал много за да чуя на широка лента, но в никой случай не мисля, че човек трябва насилствено да си изменя вкусовете, само защото определен тип музика се чува най-добре на такава озвучителна система...
Е тук въобще не съм съгласен. На качествена озвучителна система, всеки добре направен запис (независимо от стила на музиката) ще звучи добре. :st

Абсолютно така, има и нещо друго...
Има меща които не ми харесват, но като ги чуя на друга уредва звучат различнои и в някакъв смисъл започватда стават слушаеми...Така си обяснявам и защо има хора които не харесват John Zorn, при мен ми раресва...

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Borislav Uzunov »

слушател написа: Абе не исках да обидя никой, но мисля, че слушането на подобна музика на "фулрейндж" е загуба за слушателя. И предимствата на колоните и богатството на музиката се губят.

Няма да влизам в по-нататъчен спор и обяснения кой до кво се е приближавал.

П.П. Ама по-друго е някакси Молотов на широки ленти ... :D:D
А ти истински широколентов чувал ли си някога??? :mrgreen:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivo_Hristev »

Човек да не излезе отпуск и гледай вие какви теми занищихте :D

И аз като гпс-а слушам всякаква музика в различните си настроения. Според мене целта на тез системи дето ги строиме е да се доближиме максимално до онова което иска да каже автора ( бил той Son Doobie или Mozart ). От тази гледна точка слушането на фул рейндж не зависи от това какво слушаш на него ( аз поне така разсъждавам ).

gps

#28 Мнение от gps »

Темата е за интелекта а не за фулрейндж драйверите.Една от чертите на интелигентния човек е че е толерантен към музикалните вкусове на другите (стига да не му ги натрапват).

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Ivan Rachev »

amitko написа:
Freeman написа:

Има меща които не ми харесват, но като ги чуя на друга уредва звучат различнои и в някакъв смисъл започватда стават слушаеми...Така си обяснявам и защо има хора които не харесват John Zorn, при мен ми раресва...
Радвам се 4е харесва6 John Zorn...обадими се непременно,притежавам на оригинални записи вси4ко издавано от него :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Dimitar Atanasov »

Alnico написа:
amitko написа:
Freeman написа: Е тук въобще не съм съгласен. На качествена озвучителна система, всеки добре направен запис (независимо от стила на музиката) ще звучи добре. :st

Радвам се 4е харесва6 John Zorn...обадими се непременно,притежавам на оригинални записи вси4ко издавано от него :wink:
Е, чесно казано не ми е най - любимиа, но мисля че мога да го оценя :)

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”