Âúïðîñ çà òðàôîâå?

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
DICHI

Âúïðîñ çà òðàôîâå?

#1 Мнение от DICHI »

Çäðàâåéòå!Èñêàì äà ïîïèòàì çà èçõîäÿùè òðàôîâå.Íÿêîé îïèòâàë ëè å ñ òðàô íàâèò îò ìèêðîâúëíîâà ïå÷êà?À è åâåíòóàëíî êàê ñå ñïðàâÿòå ñúñ çàâàðåíèòå ëàìåëè?

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Траф

#2 Мнение от Goro »

Откажи се от тази идея !

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от IvoNovakov »

А и евентуално как се справяте със заварените ламели?
Заварката се отнема на шмиргел, разглобяваш, навиваш, пак заваряваш и го връщаш на мястото му в печката :D

DICHI

#4 Мнение от DICHI »

Èìàõ íàïðåäâèä èçõîäÿùè çà ëàìïîâ óñèëâàòåë

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Daniel Petrov »

Да де,говорим за звук и уши не за СВЧ и антени :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

полугрец

re: DICHI

#6 Мнение от полугрец »

:lol: не са подходящи тези сърцевини за изходни, за мрежов...може... :D

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Fenkiller »

Понеже стана на въпрос материала за изходните трансформатори ме осени една еретична мисъл:
Пробвал ли е някой да навие траф от комбиниран магнитопровод (визирам примерно два тороида единият от силициева ламарина другият феритен долепени един за друг и намотката отгоре общо за двата)???
Другият въпрос е с паралеленето на трансформатори.Мисля че три броя малки трансформатора в паралел ще е по добре от един по голям!
:twisted: :oops: :twisted: :oops: :twisted:

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

трансформатори

#8 Мнение от Goro »

Престани да мислиш за глупости.

полугрец

#9 Мнение от полугрец »

Fenkiller написа:Понеже стана на въпрос материала за изходните трансформатори ме осени една еретична мисъл:
Пробвал ли е някой да навие траф от комбиниран магнитопровод (визирам примерно два тороида единият от силициева ламарина другият феритен долепени един за друг и намотката отгоре общо за двата)???
Другият въпрос е с паралеленето на трансформатори.Мисля че три броя малки трансформатора в паралел ще е по добре от един по голям!
:twisted: :oops: :twisted: :oops: :twisted:
три броя малки трафа- става, в общи линии се получава по-голяма типова мощмост на трафа, но за изходен по тоя начин можеш да увеличиш индуктивността респ. долната гран. честота , но надали ще увеличиш изходната мощност от трафа защото прозореца няма да ти позволи да навиеш по-дебели проводници, дано да съм ясен...

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

traf

#10 Мнение от Goro »

Няма по-добър магнитопровод за изходен трансформатор от феритния. Но не се използва защото допуска малка индукция (0.4 Тесли). По същата причина е безсмислено да се спаралелват два магнитопровода от силициева ламарина и феритен.
Последователно или паралелно включване на трансформатори не е желателно, защото магнитопроводите имат голям толеранс и мощностите ще се разпределят неравномерно. За най-ниските честоти единия винаги ще се насища по-рано.
Или както се казва: "Козата си сака пръч".

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”