помощ при избор на говорители

Съобщение
Автор
Sasser

#1 Мнение от Sasser »

ами мисля че ще мога да отделя около 200лв за 15" говорители а за 12" незнам какжи ще трябват. GPS кажи с какви си пробвал ти и какви впечатления имаш. Защото почти сам заваршил едно стапало 2x400вата
и ако мога да направя кутиите за тези стапала ще е страхотно.

gps

#2 Мнение от gps »

200 лв ще ти стигнат само за един 15" който да е реално 400 W RMS-профи драйверите са скъпи защото са разчетени да издържат на дълговременно яко ползване 5- 7 г минимум при което се изплащат напълно като инвестиция.Не съм сигурен но май имаше визатон 12 и 15" но не помня цената- p.s.-сега ги погледнах-скъпи са за теб.Може би 12 " TBM ?Май беше 80-90 лв.

Sasser

#3 Мнение от Sasser »

в саита на динакорд виждам че има някакви eminence 15" 300в за по 70$ .
а пак не мога да вложа повече пари защото като начало сам ученик и не си изкарвам хляба с музиката :)

gps

#4 Мнение от gps »

Ами аз скоро попълвах заявка в сайта на представителя на еминенс и един говорител от 38,50 лв стана 63 лв 8O с ДДС опаковка и др глупости-като сметнеш това си е 70-80% повече от посочената в сайта цена което според мен си е подвеждане.

Sasser

#5 Мнение от Sasser »

ами тези на Selenium и с тях ли е така . щото както е трягнало маи ще минавам да моитер стари приятели с драпнати очички и стапалото 2по 150в

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

аз eminence си ги пазаря от Динакорд на цени каквито са обявили в саита си! Същото се отнася и за Selenium.

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

xe

#7 Мнение от SlowDead »

Sasser 15" говорител за 120 литра .. еми това е перфектно точно 120 литра ще правя за мойте говорители а те са Cervin Vega 15.8 дават ги 250 вата. В 120 литра на -3 дб 32 хз с не повече от 16 м/с групови закаснения мисля че е добре. В Бургас ги има парчето е 145 лв .. :)

Sasser

#8 Мнение от Sasser »

обаче то има и един 12" над 15" говорител. ама горе долу ще се получи.

gps

#9 Мнение от gps »

Аз съм гледал за еминенс на www.promuzic.bg а трябвало да погледна на www.pro-technica.com :D -тези дни ще прегледам всичко!А за 12-ката-ако сложиш широколентова 15-ка то 12-ката ще ти е излишна и можеш да затвориш отвора.По-добре е да сложиш високочестотен и ще имаш целия обхват :wink: .

Sasser

#10 Мнение от Sasser »

дано не е нахално но след като прегледаш какжи 15" инчови говорители има можеш ли да изкажеш мнението си ти кои би взел

gps

#11 Мнение от gps »

Погледнах много набързо-само цената(да не е висока) Vas и Fs -колкото да се ориентирам. Alpha 15 ;Beta 15;Delta 15 ,15LF ми хванаха окото-някой да има наблюдения за тях?А за селениум-ите не намерих T/S параметрите им-някой да ги знае?

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”