"The Blue Pill"

Ако знаеш какво искаш!
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivan Rachev »

:D Коко разбирам че искаш да помогнеш но тук става въпрос за точно определен усилвател ......правен от хора които не свалят схемни решения от нета а си ги измислят сами -разбери ме правилно :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

KOKO

Синъо Хапче

#17 Мнение от KOKO »

2MeninResearch
Със задоволство прочетох редовете ти за 3-та г.Навсякуде се
срещат за съжаление.
Отн. синъо хапче:Уважавам труда на деловите и съзидателни
хора,но в итернета има не само ненужни неща,но и труд и статии
на корифеи по ламп.техника, като напр. по-горе 2-та статия е до-
пълнение и усъвърш. на схемата от 1-вата ст.А това евсе пак труд,
не просто хвърлен набор от схеми. Още повече,че това съм го ви-
ждал вече направено и работещо добре.
По-нататък във времето, ще побликувам схема на 1-тактен бю-
джетен с минимум средства и работещи радиочасти/използувани/
набавени втора употреба, за хора,които не могат да си позволят
Хаи-Фи детаили,но искат да имат лампово качествено звучене.И за
такива има място сред нас.Става дума за 6П36С и 6Н2П.Първата
е скъпа, но може да се намери сносна от руски телевизор.Нямам
претенции за голям Хаифист,но се опитвам да правя нещо качес-
твено/за това споменах в друга точка на форума/.
Коко

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: :js Коке на каква база прецени че схемните решения които сваляш с такова желание от нета са на ламбови корифеи,примерно един от ламбовите корифеи е Кондо-човека продава амп-ове за по 300 000$ и трудно си изпълнява поръчките[ защото в един такъв амп влизат 1000 човекочаса свръх скъп инжинерен труд и просто не му оставя време], ако не си виждал такава схема мога да ти я покажа? тук коментираме амп-слушан от почти всички знаещи и можещи в сайта[ сигурно си прочел мненията им]...некоректно и подвеждащо е да предлагаш неща които хората не са се убедили как свирят.ако донесеш ламбов амп които излиза 100 евро и свири по добре от синьото хапче ще си върна публично думите назад..... :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Още впечатления...

#19 Мнение от Kiril Kirilov »

Искам да добавя едно-две нови неща, които разбрах, докато слушам внимателно (или не толкова).
Споделям ги, не за да открехвам някой как да го прави, а за да знаят другите при какви условия аз "меря субективно".
Така поне в малка степен се постига обективност, след като тези субективни индивидуални усещания се повтарят при мен, а и при поканени съучастници, нали?

1-во: Много е важно за мен да съм спокоен за да хващам детайлите, понякога е необходим половин час на ламбата+половин час след това за мен...
Нощно време е по-добре (Нова война ще избухне, за да обясня защо...).
В началото слушам по-силно, след около час (странно, но факт) мога да намаля с 2-3 степени пасивния предамп и да усещам дори повече детайли.

2-ро: Има видове музика (онази вечер го разбрахме заедно със Загорка), които просто не представляват многослойни композиции, сякаш са правени да се слушат само по телевизията или на малки пластмасово-оризови, шанхайски тояги и просто нищо не усещаш от една звукова система до друга!
Веднага давам пример (Потвърден от мен и Загорка): Продиджи/Fat of the Land - това си е тупалка за дискотека и колкото и добре да е направена е с 5-6 звука в цялата композиция и нищо повече... Smack my bitch i Diesel power... няма разлика м/у The Blue Pill, Aleph-X, Zen 4+BOZ Lucifer_Kn _ Technics (На японски, казват означавало ДЪРВО - Превод Widowmaker :P )...
Metalica S&M - имам презапис от оригинален немски диск - пак не се хващат детайли, защото тези юнаци, които съм гледал на живо в Пловдив, особено Ларс Улрих, свирят като сватбарски откестър със всичка сила и там детайли от групата няма... Вярно SF Symphony Orchestra на Michael Kamen, свирят убийствено добре, ама хайде с цигулки надвикай електрически китари и райд-чинел, по който оня буха като селянин (по-добре да млатеше микрофона директно)...

Обаче когато слушахме Yello или Orbital (In Sides и особено Altogether), направо се смахнахме какви изроди са тея 2-мата чичковци (Я! Странно и Yello са двама! )
Излизат толкова много нечуваеми пластове, че направо почваш да халюцинираш.... Загорка много правилно се изрази... Музиката им е като голяма баница...като слушаш внимателно и почват да се развиват кора след кора... :-)
Към добрите баничари прибавям задължително Pink Floyd, Mike Oldfield, Peter Gabriel, Dawid Bowie... (Да ме простят другите, за които не се сещам в момента)

KOKO

The Blue Pill

#20 Мнение от KOKO »

Kirilov,
Kakvo shte kazhesh za YES-Close to the Edge
Genesis-Wind &Wothering,
A TRik of the Tail
King Krimson
David Bowie-Yung Amerikan

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

?

#21 Мнение от Kiril Kirilov »

Искаш да ги чуеш на Синьото Хапче или ме питаш, дали съм ги слушал на него?
Не съм ги слушал...
Слушал съм обаче Кинг Кримсън на Джерико-хорна при Ручои с неговите Лампови стъпала...
Не ги познавам като група, но беше много впечатляващо като звукова картина... За съжаление не съм съпоставял тогава с друго слушане, тъй като не притежавам никое от изброените от теб неща...

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

схема

#22 Мнение от Kiril Kirilov »

Това е схемата на The Blue Pill

Ако имате уточняващи въпроси, можете да ги задавате към Иво Рачев и Рухи (надявам се да го приветстваме скоро тук)

Аз започнах да събирам части...

PS. 3aropka: слагам направо картинката тук, за да се разбира за какво говорим
Кирил: Първичната намотка на изходния трансформатор е 2400 (2х1200) навивки!!!

Изображение
Последно промяна от Kiril Kirilov на Вто Сеп 19, 2006 3:29 pm, променено общо 1 път.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

мерси за поканата щесе възползвам с сигурност.страхувам се че до масаво производство надали ще стигнем поради простата причина че тези усилватели и 100 пъти по ефтини ....пак си остават скъпи.не ни се различават идеяите с тези на братушките,и те и ние искаме да правим качествени амп-ове просто ние сме се прицелили в най-горното ниво :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Stefan Stefanov »

Кирилов е измерил следните напрежения (EL84/6П14П):

Променливо на анодната намотка трафа под товар - 2Х365V.
Пад върху дросела - 7V
EL84/6П14П :
Анод 419/422V
Катод 13.8/13.5V

6Н3П:
Анод 168/171V
Катод 5.26/5.16V

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Bojo »

Още едно "хапче" свири от петък. Схемата е леко модифицирана, изходните трафове са от Иво и Рухи, философията -запазена. Сглобен е за 4 часа. За звука ще кажа само - въздух и присъствие! Благодяря Ви приятели!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Ivan Rachev »

:) поэдрави
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gogo
отстранен

#27 Мнение от gogo »

Bojo написа:Още едно "хапче" свири от петък. Схемата е леко модифицирана, изходните трафове са от Иво и Рухи, философията -запазена. Сглобен е за 4 часа. За звука ще кажа само - въздух и присъствие! Благодяря Ви приятели!
А бе много ме зарибихте с това "хапче". Понеже лампите ги имам от доста отдавна, да взема и аз да спретна едно... Само за трансформаторите ще трябва да се "бръкна". Колко горе-долу излиза комплекта за двата канала?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Ivan Rachev »

15 евро эа иэходен и 50 евро эа эахранващ эа 2-та канала
Последно промяна от Ivan Rachev на Чет Юни 30, 2005 11:21 pm, променено общо 1 път.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

mickata

#29 Мнение от mickata »

Алнико....захранващия стерео изпълнение или ще трябват за всеки канал по един. Към към края на юли ме имай предвид .... два изходи и захранващ ако може. Тогава се прибирам и ще се свържа с тебе по някакъв начин. Предварително благодаря.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”