Избор на схема за стерео крайно стъпало Hi End
-
Ebor
Избор на схема за стерео крайно стъпало Hi End
Привет на всички във форума! Какъв според вас би бил най-добрия избор на крайно стъпало с мощност около 120W на канал? Става дума за истински 120W и по-възможност да клони към Hi-End. Цената не е от значение стига да не првишава цената на DENSEN със същата мощност т.е. около 500 EUR. Не съм голям привърженик на лампите най-вече заради ниския им damping фактор.
-
audioman
виж секция 1kw - тема 2kW http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... opic&t=959
с малко по-ниски напрежения и 2 или 3 двойки крайни.
В 500 Евро ще се вместиш преко сили, вкл. Добра кутия и захранване.
Но за последните по-добре използвай някой як амп 2-ра ръка
с малко по-ниски напрежения и 2 или 3 двойки крайни.
В 500 Евро ще се вместиш преко сили, вкл. Добра кутия и захранване.
Но за последните по-добре използвай някой як амп 2-ра ръка
Re: Избор на схема за стерео крайно стъпало Hi End
Hi-End на пазара за 500 EUR??? Aleph-X, high power version - ако си го направиш горе-долу толкова ще ти излезе всичко. Или просто някой обикновен Aleph 2 - по-лесен е за правене...Ebor написа:Привет на всички във форума! Какъв според вас би бил най-добрия избор на крайно стъпало с мощност около 120W на канал? Става дума за истински 120W и по-възможност да клони към Hi-End. Цената не е от значение стига да не првишава цената на DENSEN със същата мощност т.е. около 500 EUR. Не съм голям привърженик на лампите най-вече заради ниския им damping фактор.
-
audioman
Re: Избор на схема за стерео крайно стъпало Hi End
Да, Aleph-ite са прости за повторение.gogo написа: Hi-End на пазара за 500 EUR??? Aleph-X, high power version - ако си го направиш горе-долу толкова ще ти излезе всичко. Или просто някой обикновен Aleph 2 - по-лесен е за правене...
Споменатата от мен схема е само за /доста/ напреднали, задължително изисква професионална /не монтажна/ платка и т.н.
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
oceanman незнам кой нормален би дал толкова пари за усилвател
с ТДА7294
Явно си го взел или отдавна или са ти го подарили 
По темата: по-добре дай тези пари на някой да ти го направи,
повярвай ми ще стане във пъти по-добър усилвател от фабричен за тези
пари
Не знам алефите как са на звук , но за високи мощности+качество
ти препоръчвам една от всичките схеми на уидоу (А+Б усилвател) -
много детайлен, пълен със динамика и липса на изкривявания
Правил съм такъв, даже в момента пускам два такива канала,
поздрави на уидоумейкър
с ТДА7294
пари
поздрави на уидоумейкър
a.k.a. vitekk
-
orto
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
кръстихме сеvitekk написа:oceanman незнам кой нормален би дал толкова пари за усилвател
с ТДА7294Явно си го взел или отдавна или са ти го подарили
париНе знам алефите как са на звук , но за високи мощности+качество
поздрави на уидоумейкър
-
Ebor
Би ли ми дал линк към примерна схема и цената и ако някой ми я прави? Предварително благодаря!vitekk написа:По темата: по-добре дай тези пари на някой да ти го направи,повярвай ми ще стане във пъти по-добър усилвател от фабричен за тези париНе знам алефите как са на звук , но за високи мощности+качество ти препоръчвам една от всичките схеми на уидоу (А+Б усилвател) - много детайлен, пълен със динамика и липса на изкривявания
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... &start=135
Ето това е усилвателят за който, говоря.
Говори със уидоумейкър, ще ти сглоби цял усилвател за прилична цена
Ето това е усилвателят за който, говоря.
Говори със уидоумейкър, ще ти сглоби цял усилвател за прилична цена
a.k.a. vitekk
-
Ebor
Densen-а е 900 EUR, но ако изчакаш обща пратка става с 30% по-малко. Като се има предвид, че в цената са включени печалба, хубава кутия и т.н. , скъп труд, предполагам, че като себестойност на елементите е доста под 500 EUR. Както и да е, човек много трябва да внимава как задава въпросаoceanman написа:Не знаех,че моята Микромега,която е 490 евро се води хай-енд,а свири по-зле, чувствително по-зле от скалъпения ми гей-клон
А Денсен-а само 500 евро ли е? Кой модел,нов?
Склонен съм вече да мина на SE клас А и да не търся по-голяма мощност. Интересно ми е мнението на widowmaker за сравнение между Aleph и примерно Krell или Jeff Rowland 2. Виждам widowmaker, че предлага в сайта си А+Б кит, на съвсем причлна цена. А дали предлага той или някой друг някой Aleph или нещо подобно и там каква ще е цената?
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ебор...
Иди да чуеш кита при Божо. Лично аз ще си правя едно такова...Мисля,че няма да си разочарован...
900 евро не ми е по възможностите...Сега бих дал толкова пари само,за някоя здрава лампа СЕ...И си прав,че не струват толкова...Може дори много по-малко от 500 евро..Интересно е да се сравнят Денсена и стъпалото на Даниел...
Орто
Сега разбира се никога не бих дал толкова пари за това недоразумение,щом Гея го срази ,а самият той бил много зле в сравнение дори с малкото А+Б
за тези пари + 1000 долара преди 3 години щях да имам парцел на Варна... 
Иди да чуеш кита при Божо. Лично аз ще си правя едно такова...Мисля,че няма да си разочарован...
900 евро не ми е по възможностите...Сега бих дал толкова пари само,за някоя здрава лампа СЕ...И си прав,че не струват толкова...Може дори много по-малко от 500 евро..Интересно е да се сравнят Денсена и стъпалото на Даниел...
Орто
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Алеф
Ще ти отговоря вместо Widowmaker, мисля, че той ще се съгласи с мен. Алеф (какъвто и да е, а Алеф 2 е най-скъпият за производство) ще е значително по-скъп от А+Б, защото там има много килограми алуминий (трябват 0.2-0.3 Келвина/Ват радиатори) и силно презапасен и добре филтриран захранващ блок. Самата схема не е проблем. Механичната и мощната електрическа част е много трудна и скъпа при полупроводников усилвател в клас А...
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Aleph серията е свалена от производство и схемите са публично достъпни. Но доколкото си спомням Nelson Pass все още си държи лиценза и дава права над схемите само за DIY (не знам това има ли значение в БГ, а и лесно може да се заобиколи).
Може би за начало A+B на widowmaker е най-подходящият вариант.
Може би за начало A+B на widowmaker е най-подходящият вариант.
-
Ebor
Имам ресивър Yamaha RX-V650 и усилваел Tecnics new class AAhttp://www.oxpa.hit.bg/TechnicsA700.pdf. Не искам в никакъв случай да да кажа, че са добри, но искам да избера нещо много добро DIY. Иначе имам и 3 чифта фронт колони + събууфер (няма да споменавам какви за да не възбуждам духовете за безмислени спорове
)
С една дума има какво да слушам, но искам нещо истински вълнуващо комбинирано с някакви озв. тела от rutcho например:)
И аз виждам, че самата схема на Aleph-а не е проблем. Загорка е прав за лиценза, но аз не искам да ми го продават,а помоща от човек с опит, апаратура и вероятно с вече купени доста елементи така, че да може да се подберат транзистори и елементи.
Иначе как излиза като цена това: "алуминий -(трябват 0.2-0.3 Келвина/Ват радиатори) и силно презапасен и добре филтриран захранващ блок"?
Някой от последните Aleph-и май работеше с непрекъсната консумация 600W или нещо подобно. Знам, че икономията е майка на мизерията, но това не ме кефи много
С една дума има какво да слушам, но искам нещо истински вълнуващо комбинирано с някакви озв. тела от rutcho например:)
И аз виждам, че самата схема на Aleph-а не е проблем. Загорка е прав за лиценза, но аз не искам да ми го продават,а помоща от човек с опит, апаратура и вероятно с вече купени доста елементи така, че да може да се подберат транзистори и елементи.
Иначе как излиза като цена това: "алуминий -(трябват 0.2-0.3 Келвина/Ват радиатори) и силно презапасен и добре филтриран захранващ блок"?
Някой от последните Aleph-и май работеше с непрекъсната консумация 600W или нещо подобно. Знам, че икономията е майка на мизерията, но това не ме кефи много
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Искам да отбележа нещо по повод темата:
Дайте да не броим жълти стотинки,след като искаме да правим нещо класно!
От пръдня боя не става просто!
Крайно време е да се спре да се пише примерно: "трябва ми хай енд схема до 50-60 лв."
Не визирам теб конкретно
Имаше такава тема някъде
Такъв дзвер нема!
Или си склонен да потрошиш някакви сериозни средства,но пък правиш(или купуваш) нещо читаво...или...
Другото не е не е предмет на внимание в тоя форум!
Другото е за начална предучилищна възраст просто.
Аз съм против разните разделчета,в които се обсъждат точно такива конструкции-айде да не употребявам по парливи думи за дефинирането им.
Правя и давам консултации за хай енд апаратури.
Цени по договаряне!
Да отбележа-консултациите не са безплатни-губя си времето,така,че,сори,ама редно е човека отсреща поне малко да му е неудобно от това.
Досега не съм забелязал такова нещо(с малки изключения)
Отговор по темата:
Говори със Стефан(Загорка) и просто му дай да ти направи поне платките и оживяването.Той го е правил и ще го направи най добре.
Иначе...иначе ще стигнеш донякъде и после ще почнат едни въпроси-"ама защо не тръгва,ама това толкова ли трябва да бъде,ама не свири добре" и т.н.
И ще отровиш живота на някого с въпроси,на които той си е отговорил отдавна.
Просто седнете и четете!И осмисляйте прочетеното!
Никой няма да ви го налее с лейка в главите.
Както отбеляза един френд тук не е нито техникум,нито университет.
Тук обменяме опит и знания!
Забележете обменяме,не обучаваме!
Има разлика,нали?
Дайте да не броим жълти стотинки,след като искаме да правим нещо класно!
От пръдня боя не става просто!
Крайно време е да се спре да се пише примерно: "трябва ми хай енд схема до 50-60 лв."
Не визирам теб конкретно
Имаше такава тема някъде
Такъв дзвер нема!
Или си склонен да потрошиш някакви сериозни средства,но пък правиш(или купуваш) нещо читаво...или...
Другото не е не е предмет на внимание в тоя форум!
Другото е за начална предучилищна възраст просто.
Аз съм против разните разделчета,в които се обсъждат точно такива конструкции-айде да не употребявам по парливи думи за дефинирането им.
Правя и давам консултации за хай енд апаратури.
Цени по договаряне!
Да отбележа-консултациите не са безплатни-губя си времето,така,че,сори,ама редно е човека отсреща поне малко да му е неудобно от това.
Досега не съм забелязал такова нещо(с малки изключения)
Отговор по темата:
Говори със Стефан(Загорка) и просто му дай да ти направи поне платките и оживяването.Той го е правил и ще го направи най добре.
Иначе...иначе ще стигнеш донякъде и после ще почнат едни въпроси-"ама защо не тръгва,ама това толкова ли трябва да бъде,ама не свири добре" и т.н.
И ще отровиш живота на някого с въпроси,на които той си е отговорил отдавна.
Просто седнете и четете!И осмисляйте прочетеното!
Никой няма да ви го налее с лейка в главите.
Както отбеляза един френд тук не е нито техникум,нито университет.
Тук обменяме опит и знания!
Забележете обменяме,не обучаваме!
Има разлика,нали?
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.