Запитване

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
viktor
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Запитване

#1 Мнение от viktor »

Здравейте.Сравнително нов съм в този форум и ми прави впечатление,че всички говорят за лампови усилватели.Молбата ми е следната: да ми препоръчате литература,която да прочета за лампите(ако може да започва от началото-устройство,действие и т.н.).Също искам да попитам защо на показаните тук усилватели,няма отбелязана мощност.
Благодаря предварително.

Аватар
viktor
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от viktor »

Ако може да е на български :)

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

Също искам да попитам защо на показаните тук усилватели,няма отбелязана мощност.
2х3w са достатъчни :lol:

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nikolay Kolev »

Ако някой има на разположение скенер мога да му дам няколко книжки свързани с лампите да ги сканира и да ги качи някъде.
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Запитване

#6 Мнение от Kiril Kirilov »

viktor написа:Здравейте.Сравнително нов съм в този форум и ми прави впечатление,че всички говорят за лампови усилватели.Молбата ми е следната: да ми препоръчате литература,която да прочета за лампите(ако може да започва от началото-устройство,действие и т.н.).Също искам да попитам защо на показаните тук усилватели,няма отбелязана мощност.
Благодаря предварително.
Точно в тоси сайт има много информация по въпросите, които те интересуват. Прегледай архива със статии.

И обясни защо единственият въпрос, който си задаваш към момента за ламповите усилватели е мощността? Разгледай статиите и там ще намериш отговорите на много повече въпроси, включително и на този, който според мен лично е най-безмисленият. Търси ключови думи "звуково налягане или SPL"... :st :pm

Аватар
viktor
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от viktor »

Ясно ми е,че мощността не е от голямо значение.Просто исках да се ориентирам за колко W горе-долу става въпрос,защото никъде не пише(или поне аз не намирам).А пък за статиите не се бях сетил.Ще ги прочета.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Мощността на ламповите стъпала е от 1 до 1000W и повече.
Всяко изделие, в това число и ламповите усилватели, си има определено предназначение. Според предназначението - и ватовете.
На едно Порше не му е нужно да тежи пет тона, докато за един самосвал е необходимо.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”