За момента оставям темата по "широка" но по нататк мисля да попитам и за по конкретни работи.
Поздрави на всички
едит: темата първоначално беше в 50/60Hz но я преместих. Ако модераторите сметнат, че не и е тука мястото, моля да я върнат обратно.

Вкусове разниBorislav Uzunov написа: Велински за МБГ-тата въобще не съм съгласен с теб.

Там въобще няма масло, а е нещо като мазен парафин, в някои екземпляри направо спечен. Специално за МБГО в руските справочници съвсем ясно си пише, че са нелинейни.velinski написа:
За МБГ-серията - аз съм убеден, че не "свирят" правилно като филтриращи, т.е. не са линейни. Отчайващо зле са като разделителни и катодни също, което е второ доказателство. Поради лоша метализация, лоша хартия или кофти масло - незнам и не ме интересува.

Този въпрос ми е задаван многократноBorislav Uzunov написа:Та по тоя повод да те попитам, как разбра, че именно МБГО(В)-тата оцветяват звуковата картина, а прехвалените от теб западни аналози я предават вярно? Ами ако точно западните кондензатори оцветяват повече картината и затова ти се струва, че тя е по-обемна??? Значи не можеш да ме убедиш в обратното. Както и аз не мога да убедя теб.
А като пример за нелинеен елемент ....ухото не е от най-линейните "устройства" но не казваме че не чуваме вярно.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта