Интересно ми е как си определил решетъчното съпротивление на 6С4С? Честно казано, съвпада с моите представи по въпроса, но например Даниел е сложил 470к. Някой да има данни какъв е решетъчният ток на 6С4С (след влизане в режим, естествено), при промяна на преднапрежението от -5 до -40 волта?
Отоплението на 6С4С не се ли насилва в тая схема? Аз бих очаквал ампери пусково ток, което не ми харесва много-много.... Ако изправяш (особено с Шотки диоди) 6,3 волта ще ти остане достатъчно за резистор. Аз съм го правил, макар и до ста по-сложно, с 4П1Л (
http://slivova.info/anonymous/andro/4P1L/4P1L_1.jpg ), така и филтрирането на отоплението може да е по-добро.
Опитвал ли си "катоден извод" не със средна точка, а просто връзка т.А - единия край на отоплението/катод? Аз не съм сигурен че виждам смисъла на средната точка, поне при отопление с постоянен ток, както е в случая...
5Ц3С не е ли претоварен в тази схема? По
http://klausmobile.narod.ru/td/data/_5z3s.GIF му дават номинален кондензатор директно свързан само 4 мкФ... вярно, че допустимата амплитуда на тока на анода е 0,75А, по-скоро въпросът ми е как определяш в не-дорселен изправител стойността на С1, защото IMHO тук масово се оплитат две неща:
- кенотронния изправител звучи по-добре от ПП_овия
- кондензаторите в захранването колкото са по-големи толкова по-добре,
като се забравя, че амплитудата на тока в "недроселния" изправител е с пъти по-голяма от средната стойност на консумацията, катода не може да дава произволно голям ток и затова за всеки кенотрон се дават номинална (обикновено и максимална) стойност на директно свързания след него кондензатор, в случая С1. За масовите кенотрони ми се струва, че тия стойности са 4 и 8 мкФ.... Също би ми било интересно защо не си използвувал дроселен изправител, явно дросели имаш...?
Какъв ток на покой има крайната лампа?
От 6Н9С и 6Э5П като драйвери какви са ти впечатленията? 9-ката когато я пробвах (аз - съвсем смело, SRPP за 6С33С, но входните капацитети са 220 пФ за 6С33С и 200 пФ за 6Н9С, а 200 пФ дава 40 килоома на 20 кХц

) даде много меки среди и дълбок бас, но високите бяха зле. Което и можеше да се очаква... 6Э5П с какво преднапрежение си опитал? За мене е като че ли малко "рязка", не знам, може и да е вярна иначе... Опитвал ли си нещо от сорта (1/2)6Н9С+(1/2)6Н8С, втората катоден повторител? А пентод в пентодно свързване за драйвер? Чел съм много добри отзиви за 6П15П - вярно, като драйвер за 6С33С... А за нещо с директно отопление (1П24Б / 4П1Л ?) като драйвер сигурно ти е минавало през ума..?
Смяташ ли, че има смисъл да се отоплява 6Н8С в твоята схема с прав ток?
С уважение,
Андро