Ако някой разбира от триоди
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Ако някой разбира от триоди
Значи думата ми е за еднотактен-триод някои ако може да разясни този проект за стъпало и да обясни точно как се осъществява чрез схема ще съм благодарен
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не знам какво точно те интересува - стъпало е много общо казано. Ако говориш за цяла схема - има варианти с триоди с директно и индиректно отопление, еднотактни и паралелни еднотактни, със и без драйверна лампа, с разделителен кондензатор и тип Лофтин-Уайт, с много вариации на връзването на входната лампа... И всичко това зависи от това какви лампи искаш да използваш и какъв звук/мощност искаш да получиш.
Така че дай повече информация кое точно стъпало те интересува и какво точно искаш от него ако чакаш някой да ти помогне
Така че дай повече информация кое точно стъпало те интересува и какво точно искаш от него ако чакаш някой да ти помогне
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
по принцип искам да свири не усобено силно не съм привърженик на дискотеки в къщи това не означава че искам да е като касетофон
значи четах една статия от сайта и от това останах много очарован искам пълен усилвател по възможност да разбера как става и захранването ето я статията http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... icle&sid=5 товае което знам ако някои мойе да помогне
значи четах една статия от сайта и от това останах много очарован искам пълен усилвател по възможност да разбера как става и захранването ето я статията http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... icle&sid=5 товае което знам ако някои мойе да помогне
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Anakin ednotaktovite triodi v 90% ot slu4aite sa pod 10 wata na kanal....tova ozna4ava 4e ako si s driveri koito sa okolo 90 db 1w/1m, 6te ima6 preko sili nalqgane pod 100db.ako tova ne te pritesnqva zna4i moje6 da ska4a6 v lampite....
.drugoto koeto bih te posuvetval ako ne si na ti s elektrotehnikata da ne go pravi6 sam ili pone mnogo da vnimava6...
P.S. zahranvaneto 6te e samo edno ot ne6tata koeto 6te te zatrudni seriozno,no si zaslujava
P.S. zahranvaneto 6te e samo edno ot ne6tata koeto 6te te zatrudni seriozno,no si zaslujava
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Колоните са ти най-малкия проблем. И 92 dB/m колони ще ти свирят добре с лампи като 2A3 например.
Да се направят/намерят качествени изходни трафове са основния проблем ако нямаш пари да си купи купешки на Lundahl/Tango/Tamura. И другият проблем са лампите, които в SE дават 3W (2A3) и 7W (300B) на канал. Така че ако си свикнал с "тубата" в колата си, няма да ти допаднат
По-добре дай пари на някой по-светнат да ти го направи като хората, но се приготви психически, че няма да ти излезе евтино.
Другият вариант е да си направиш един пробен амп с EL84 или ECL82 с изходни трафове от стари руски радиа например, да видиш колко е по-добър (ако досега си слушал на транзистори) и тогава да преминеш към триодите.
Да се направят/намерят качествени изходни трафове са основния проблем ако нямаш пари да си купи купешки на Lundahl/Tango/Tamura. И другият проблем са лампите, които в SE дават 3W (2A3) и 7W (300B) на канал. Така че ако си свикнал с "тубата" в колата си, няма да ти допаднат
По-добре дай пари на някой по-светнат да ти го направи като хората, но се приготви психически, че няма да ти излезе евтино.
Другият вариант е да си направиш един пробен амп с EL84 или ECL82 с изходни трафове от стари руски радиа например, да видиш колко е по-добър (ако досега си слушал на транзистори) и тогава да преминеш към триодите.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
От една седмица слушам тестовия ми амп с Е88СС/6С4С (~ 3W на канал) на колоните ми Sony SS-X7 (89 dB) и с джаз и класика резултатите са много прилични. Малко преди да започнат да се чуват явни изкривявания в стаята (6х4 м) не се стои - можеш да оглушееш.
E, с Lowthers нещата ще са по-добри и засега работя по въпроса
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
кажи ми приблизително в цифри купешките изходни трафове и кажи сегашните говорители 93дб ще станат ли защото ако не се наложи да купувам колони определено ще имам по голям бюджет а и да кажа само че от лампи наистина не разбирам никога не съм правил един път бях на път да се захвана ама като видях траф с толкоз висок волтаж в една статия и се отказах
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Цените на добрите трафове са между $100-$2000 - зависи какво ти трябва. Има си изисквания към съпротивлението и макс. ток на първичната намотка, предавателното число и прочие. Един траф не е пенкилер за всички крайни лампи - трябва да си се подбере внимателно 
Аз така и продължавам да не разбирам ти какво точно искаш, освен да е нещо лампово и с триоди
Хората обикновено имат по-специални изисквания към ламповата техника...
А ако не си се захващал досега с висок волтаж и лампи по-добре не се занимавай или прочети първо доста книги кое как работи и как се използва преди да започнеш. Защото иначе всяка грешка се наказва кофти...
Аз така и продължавам да не разбирам ти какво точно искаш, освен да е нещо лампово и с триоди
А ако не си се захващал досега с висок волтаж и лампи по-добре не се занимавай или прочети първо доста книги кое как работи и как се използва преди да започнеш. Защото иначе всяка грешка се наказва кофти...
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...velinski написа:От една седмица слушам тестовия ми амп с Е88СС/6С4С (~ 3W на канал) на колоните ми Sony SS-X7 (89 dB) и с джаз и класика резултатите са много прилични. Малко преди да започнат да се чуват явни изкривявания в стаята (6х4 м) не се стои - можеш да оглушееш.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
p.s.Velinski moite izvineniq ako slu4aino sum te zasegnal
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
аз разбрах към кой беше шегата и всъщност ми хареса обаче така никак не ми помагате защото постове от типа земи прочети литература не са много надеждни поне да беше казал нещо по конкретно и благодаря за цените на трафовете като гледам май ще ги купувам няма да ги правя а относно за уточнението ми какво искам ами по принцип като гледам резултатите искам нещо от типа на 6 7 В на канал което да свири прилично не разбирам кой знае колко от лампи ама знам че тези ватове при тях са нормални или се лъжа казаха ми че се възприемат по добре от ухото