Питанка за Лофтин-Уайт

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Visaton

Питанка за Лофтин-Уайт

#1 Мнение от Visaton »

Почти съм готов със схемата обаче искам да я направя с 6П3С и питанката ми е дали може ЕЛ34 да се замени с нея без промени по схемата?Доста противоречиви отговори получих от мой познати така че реших да питам вас.Моля отговорете бързо че нямам търпение да го чуя :D :wink:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Ами що не постна схемичката да видиме кое накъде е?
1:1 няма да стане, ще трябват корекции.
Най добре ми прати схемата на лично, аз ще ти я преизчисля за лъчевия тетрод.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#3 Мнение от Simonov »

Човека сигурно има в предвид схемата публикувана в статията "Моят бюджетен Лофтин уайт"

Visaton

#4 Мнение от Visaton »

Именно

Visaton

#5 Мнение от Visaton »

Урааа :D Свирна.Даниеле свири и без промени по схемата но все пак ще изчакам да ми пратиш данните да видя как ще свири тогава :D засега е на експерименталното шаси ама като му направя прилична къщичка ще ви дам и снимки.Входната лампа е 6Н1П а крайната 6П3С естествено :wink:

Visaton

#6 Мнение от Visaton »

По някаква случайност майка ми се е прибрала докато бях за интерконекти до магазина и е побесняла като е видяла 2 трафа,кашонче с лампи и шасито метнато на земята в хола и всичко свързано с кабели.Взела ги е и ги е ХВЪРЛИЛА в моята стая(добре че лампите на бяха на него).Резултата е че сега усилвателя има брум(слаб ама дразни)всичко е изкопирано 1:1 от схемата и всичко си беше наред ама мама му стара защо има брум?

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay_Hristov »

Ами що има брум.... щото майка ти е избръмчала.. :lol: Прегледай си връзките там...
Последно промяна от Nikolay_Hristov на Съб Юли 01, 2006 10:35 pm, променено общо 1 път.

Visaton

#8 Мнение от Visaton »

Проблема е решен :wink: На един кондензатор му се беше скъсал (+) проводника и скачаха искри и вече го поправих и пак свири така брилянтно :D Да е жив и здрав Ручо че пусна тази статия.

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Visaton написа:Забелязах че и отоплението на лампата намалява и започва осезателно да свети по-слабо.Крайната лампа си работи нормално.
Уред имаш ли за да мериш, или го правиш на око замерването? :lol: Пиши едно ЛС ако искаш да хвърля едно око и аз :weedman:

Visaton

#10 Мнение от Visaton »

sveto написа:Уред имаш ли за да мериш, или го правиш на око замерването? :lol: Пиши едно ЛС ако искаш да хвърля едно око и аз :weedman:
Ами малко ме е шубе да го меря :oops: :? отоплението няма проблем да го мерна ама анодното :oops: малко ме е страх да си призная.Напрежението по сметки на анода трябва да е около 350V а отоплителното напрежение около 11,5.Ама защо ми се пекат лампите :evil:

gogo
отстранен

#11 Мнение от gogo »

Visaton написа:
sveto написа:Уред имаш ли за да мериш, или го правиш на око замерването? :lol: Пиши едно ЛС ако искаш да хвърля едно око и аз :weedman:
Ами малко ме е шубе да го меря :oops: :? отоплението няма проблем да го мерна ама анодното :oops: малко ме е страх да си призная.Напрежението по сметки на анода трябва да е около 350V а отоплителното напрежение около 11,5.Ама защо ми се пекат лампите :evil:
Ами то при 11,5 волта отопление какво очакваш? Трябва да е 6,3 волта.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:0f5e8290bf="Visaton"][quote:0f5e8290bf="sveto"]Уред имаш ли за да мериш, или го правиш на око замерването? :lol: Пиши едно ЛС ако искаш да хвърля едно око и аз :weedman:[/quote:0f5e8290bf]Ами малко ме е шубе да го меря :oops: :? отоплението няма проблем да го мерна ама анодното :oops: малко ме е страх да си призная.Напрежението по сметки на анода трябва да е около 350V а отоплителното напрежение около 11,5.Ама защо ми се пекат лампите :evil:[/quote:0f5e8290bf]

Като те е страх защо си се захванал въобще с лампи?
Който го е страх от мечката да не ходи в гората!!!

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от velinski »

Visaton, откажи се от лампите поне докато си жив все още. Това е съвсем приятелски съвет. Уважавам мераците ти, но явно ти липсват много знания, а предполагам се сещаш какво се случва с някой, който не знае да плува, а все скача в дълбокото... Почети теория 1-2 годинки, направи 2-3 транзисторни проекта първо и се научи да ги дебъгваш и чак тогава мини на високоволтовата техника.

Освен това с веселия ти начин да ни моташ непрекъснато и правиш на маймуни тука (явно е голям срам да си признеш, че нещо не разбираш или не си направил нещо като хората - ти си от тия дето са се родили научени, явно...) вече никой няма желание да ти помага. Интересното е, че не си взимаш бележка и продължаваш в същия дух...
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Visaton, надявам се да постнеш някоя друга снимка на това твое произведение :mrgreen: :js 8)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#15 Мнение от Simonov »

А на мен ми е чудно с какъв акъл човек ще пусне 11.5V там кадето трябва да е 6.3V :smt017
Най вероятно след поставянето в цокъла им, лампите "топлят" и след това "истиват" завинаги :toimonster: :smt003

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”