6SJ7 - руски аналог

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

6SJ7 - руски аналог

#1 Мнение от Simonov »

Здравейте,
намислил съм първият ми проект на лампов усилвател да е един скромен и сравнително прост SE със 6V6 и 6SJ7. По принцип руският аналог на 6V6 вече е при мен(6П6С) но имам проблеми с аналога на 6SJ. Така като се поразрових открих, че може да се замени с 6Ж8 или 6Ж7. Има ли някой впечатления от 6Ж8 или 6Ж7. По принцип нямам проблеми да ми доставят и RCA-6SJ7.

Поздрави :)

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

Ми аз нищо скромно и просто не виждам в идеятата ти за първи проект :)

Защо не почнеш с нещо утвърдено, лесно за намиране и лесно за дебъгване - EL84 в триоден режим, например? Входни триоди каквито сложиш - EL84 ще работи на практика с всеки триод с малко мю който се сетиш (примерно 6Н1П, 6Н23П, 6Н6П, 6Н8С...), ще работи даже и без входна лампа ако плейъра ти дава сигнал >2V. Проверени на практика данни за изходни трафове за EL84 - бол, включително и готови от Etheraudio.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#3 Мнение от Simonov »

velinski, както винаги си стъпил здраво на земята :D , но дори и да те послушам и да направя първият си проект на базата на ЕЛ84 то със сигурност вторият ми проект ще бъде въпросната схема с 6V6 :lol: Така че въпросът си остава. При всички положения и при двата проекта изходните трансформатори ще са от EtherAudio :) или навити от някой който има доста богат опит с тази част на усилвателя :wink: И все пак дори и да започна с 6V6(6П6С) и дори и схемата да се запали след пускането, няма да е фатално, защото все пак тези лами не са чак толкова скъпи и са по джоба на всеки :lol: Неуспеха може само да ме окуражи :D

п.с. при интерес можга да пусна схемата на усилвателя, но тя едва ли е нещо кой знае какво :)

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”