'Бобинажни' проводници (ПЕЛ, ПЕТ,..)

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

'Бобинажни' проводници (ПЕЛ, ПЕТ,..)

#1 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Върти ми се една идея. Доста извратена по българските стандарти, нали се сещате: "орташката работа - кучета я яли".
Ще се опитам да обясня, макар още да не ми е изкристализирала напълно ... възможно е да се окаже недоносче... както и да е.
Значи, в последно време, има все пак някакъв интерес към самостоятелна направа на трафове, нали така? Било то захранващи, било то изходни, или пък дросели и т.н.
В общия случай за целта са необходими сравнително малки количества и то от различни диаметри. Фирмите, които продават емайлиран проводник на килограм /известен още като бобинажен/ - ПЕЛ, ПЕТ - не се знаят от всички. Да, има такива магазини, но не са много. Повечето от тях имат съвсем ограничен асортимент; особено с диаметрите под 0.4-0.5 положението бие на кафяво ;)
В какво всъщност се състои моята идея? - Създаване на един неформален тръст, използвам именно тази дума, т.к. доверието е от ключово значение за начинанието. Каква е технологията - най-напред трябва да се види има ли заинтересовани. Ако има, ще продължим да коментираме, предполагам вече се досещате за какво става дума.
Изображение

TheChaos

#3 Мнение от TheChaos »

Когато търсих бубинаж малко по дебел за направата на филтри.
в малки количества се оказа че почти няма откъде да си купя.
Единственото място където намерих беше в един магазин в района на гарата и продаваха само на големи макари над сто лева. едната
и до колкото си спомням имаше само 0.8 и 1.2 мм а и категорично отказаха да ми продадат някакво по малко количество от една макара
макар че района беше пълен с работилници за пренавиване на мотори.. майсторите там ме отсвирваха директно от вратата..
сега не ми трябва но надали полжението се е подобрило..

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

mdam

#4 Мнение от Cvetomir »

Мммда получава се такива работи, аз вземах от едни трансформаторджии на 7-ми километър , зад рабилницата на Божо, но ми става неудобно да ги тровя :D
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

gps

#6 Мнение от gps »

Трябват ми по 100-200 грама от проводници с дебелина от 0,17 до 0,35.Така че съм "ЗА"!

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от jimy »

Ами да видим какво става по-нататък!!
Действително този проблем съществува. Човек не може да държи вкъщи по една макара от всички диаметри и когато му трябва нещо, да си отвива :D
Все пак това са страшно много пари.

P.S. Gps, мисля, че мога да помогна за това, което ти трябва.
Ще проверя какви диаметри се намират в момента. А ти можеш да се конкретизираш.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от oceanman »

Идеята на прогресора е добра... :wink: Евентуално и аз мога да се включа...

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”