Върти ми се една идея. Доста извратена по българските стандарти, нали се сещате: "орташката работа - кучета я яли".
Ще се опитам да обясня, макар още да не ми е изкристализирала напълно ... възможно е да се окаже недоносче... както и да е.
Значи, в последно време, има все пак някакъв интерес към самостоятелна направа на трафове, нали така? Било то захранващи, било то изходни, или пък дросели и т.н.
В общия случай за целта са необходими сравнително малки количества и то от различни диаметри. Фирмите, които продават емайлиран проводник на килограм /известен още като бобинажен/ - ПЕЛ, ПЕТ - не се знаят от всички. Да, има такива магазини, но не са много. Повечето от тях имат съвсем ограничен асортимент; особено с диаметрите под 0.4-0.5 положението бие на кафяво ;)
В какво всъщност се състои моята идея? - Създаване на един неформален тръст, използвам именно тази дума, т.к. доверието е от ключово значение за начинанието. Каква е технологията - най-напред трябва да се види има ли заинтересовани. Ако има, ще продължим да коментираме, предполагам вече се досещате за какво става дума.
'Бобинажни' проводници (ПЕЛ, ПЕТ,..)
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
TheChaos
Когато търсих бубинаж малко по дебел за направата на филтри.
в малки количества се оказа че почти няма откъде да си купя.
Единственото място където намерих беше в един магазин в района на гарата и продаваха само на големи макари над сто лева. едната
и до колкото си спомням имаше само 0.8 и 1.2 мм а и категорично отказаха да ми продадат някакво по малко количество от една макара
макар че района беше пълен с работилници за пренавиване на мотори.. майсторите там ме отсвирваха директно от вратата..
сега не ми трябва но надали полжението се е подобрило..
в малки количества се оказа че почти няма откъде да си купя.
Единственото място където намерих беше в един магазин в района на гарата и продаваха само на големи макари над сто лева. едната
и до колкото си спомням имаше само 0.8 и 1.2 мм а и категорично отказаха да ми продадат някакво по малко количество от една макара
макар че района беше пълен с работилници за пренавиване на мотори.. майсторите там ме отсвирваха директно от вратата..
сега не ми трябва но надали полжението се е подобрило..
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
mdam
Мммда получава се такива работи, аз вземах от едни трансформаторджии на 7-ми километър , зад рабилницата на Божо, но ми става неудобно да ги тровя 
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
-
gps
- jimy
- има известен опит

- Обратна връзка:
Ами да видим какво става по-нататък!!
Действително този проблем съществува. Човек не може да държи вкъщи по една макара от всички диаметри и когато му трябва нещо, да си отвива
Все пак това са страшно много пари.
P.S. Gps, мисля, че мога да помогна за това, което ти трябва.
Ще проверя какви диаметри се намират в момента. А ти можеш да се конкретизираш.
Действително този проблем съществува. Човек не може да държи вкъщи по една макара от всички диаметри и когато му трябва нещо, да си отвива
Все пак това са страшно много пари.
P.S. Gps, мисля, че мога да помогна за това, което ти трябва.
Ще проверя какви диаметри се намират в момента. А ти можеш да се конкретизираш.