E88CC

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

E88CC

#1 Мнение от joro66 »

Изпаднаха ми 4 чисто нови такива лампи. Стават ли за аудио? Май са аналог на ЕСС88 :?: :roll:

Аватар
DDB
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от DDB »

да

HymerrA

#3 Мнение от HymerrA »

Хм какъв късмет :lol:
Аз пък се трепя да ги търся.Ако имаш желание да не ги използваш измисли им някаква стойност на ПМ.Предварително ти благодаря :partyman:

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от joro66 »

O.K. В момента се боря с един SE с ГУ50, ако не влязат в употреба като предусилвател, ще ти се обадя :wink:

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: E88CC

#5 Мнение от Goro »

joro66 написа:... Май са аналог на ЕСС88
Не само че са аналог, ами са и по-добри. С тях трябва да можеш да си направиш усилвател.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: E88CC

#6 Мнение от Fenkiller »

joro66 написа:Изпаднаха ми 4 чисто нови такива лампи. Стават ли за аудио? Май са аналог на ЕСС88 :?: :roll:
Лампата е супер при това чисто нови...!
Както каза Горо даже е по добра от ЕЦЦ88!
Действай смело!
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от joro66 »

Смятам да го направя усилвателя с тонкоректор - нещо примерно като баксандала на тази схема - http://cxem.net/sound/soundpred/soundpred6-2.jpg само че ще използвам е88сс. Какво ви е мнението?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#8 Мнение от Simonov »

Тонкоректорът е излишен елемент, поне според мен :) Освен ако нямаш някакви много лоши колони който просто немогат да свирят без корекции.

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от joro66 »

До сега в транзисторни усилватели и аз не съм ползвал тонкоректор, но по някога в зависимост от музиката която слушам съм имал нужда от малко повече бас, в повечето случаи (например при някой грамофонни плочи записа е направен явно в несъответствие с RIAA стандарта и имат нужда от допълнително повдигане в н.ч. област). Та при положение че няма да го скапя сигнала със някакви ОУ-та както би било във транзисторен усилвател и при наличието на хубави лампи си помислих че не би бил излишен и тонкоректор + превключвател "директ" :D Остава само проблема с многото кондензатори по пътя на сигнала в коректора.

AHDPO

#10 Мнение от AHDPO »

IMHO пред Е88СС на Тесла 6Н23П звучи почти нецензурно ;-) Странното за мене беше, че ръгах на същото място и Е188СС (Сименс или Телефункен, еех, годинките не прощават ;-) някаква швабска беше, де) и теслата звучеше по-добре. Така че IMHO Е88СС е доста добра. Разликата с аналозите й по ТТДанни беше ушевадна. От няколко месеца даже ме гони носталгия пак да сглобя онова стъпало, да чуя същите звуци... ;-) Е, подозирам, че Е88СС не е най-личната за Големия Северен Звук лампа, но IMHO е доста добра, ако не и много добра.
С уважение,
Андро

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от joro66 »

Проекта за тонкоректор отпадна, в момента такива лампи използвам в маранца като предусилватели на дак-а. (С кенотронно изправяне"

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”