Ворошилов

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Ворошилов

#1 Мнение от Sylis »

Един приятел си разчиствал мазето и случайно открил в него Ламповия усилвател Ворошилов....неможа да ми каже какъв му е точно модела.Като информация ми даде само крайните ламби ЕL34 (2 бр.)
http://www.mclink.it/com/audiomatica/tubes/el34.htm , годината на производство-1960 г. (май завода е в София) Тип Р ,клас 4.Това пишело на шасито му.(Говорихме по телефона и неможахме да се разберем добре... :( ).Доколкото разбрах имал и корекции за ниски и високи :x :x :roll: ,което не ме довежда на много добра мисъл.

Въпроса ми е някой от вас сблъсквал ли се е с такъв,ако имате мнение за него,как е като звук...?След като е фабричен явно подлежи на някакъв Мод.Имам и схемата му,но още немога да я кача на PC-то ми.Ламби ЕL34 могат ли да се намерят в София и на какви цени.

Поздрави,
Жоро ;)

Аватар
DDB
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от DDB »

Най-вероятно става дума за МОНО 25 - усилвател копие на един модел Зенхайзер от 50-60-те години, или някоя от неговите модификации. Има, разбира се и други възможности. Не знам кое точно в корекциите на ниските и високите не ти харесва, това е всъщност интегриран усилвател с грамофонен, магнетофонен и един или два микрофонни входа и за времето си е бил един добър усилвател - корекциите са абсолютно необходими, особено при нивото на боксовете, пък и на възпроизвещащите устройства тогава. Не бива да се забравя нивото на схемотехниката тогава, както и изискванията при изработване на изходните трансформатори. Какъвто и да е усилвателя, съвсем сигурно е, че от него можеш да ползваш само захранващия и (при късмет) изходния трансформатор - ако е за 8 и 16 Ома товар. Има варианти, в които изходния трансформатор е за линия и тогава ще се наложи да го пренавиваш. Общо взето, намерили сте си копче за балтон, особено, ако усилвателят е един и няма друг за стерео...

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Sylis »

И аз не съм наясно още за какво точно става дума,все пак не съм го виждал още,но в петък ще ида да го взема.Доколкото разбрах човека ми каза,че за да свирне му трябвали само 2-те EL34.По изказването ми идва мисълта че не става за слушане във вида в който ще го взема,в смисъл качеството му не е на нужното ниво за домашно ползване.Вероятността е на него да се слушат FE206E в рупор,след време..... :) Aко е на нужното ниво разбира се.Но все пак мисля да си поиграя с него и да му чуя гласа.Поздрави... :wink:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Sylis »

Чак сега успявам да отделя малко време и да кача снимка на усилвателчето.Имам вече и схемата му,но е начертана на ръка и е на лист хартия :( Ще се гледам да измисля нещо и да кача и нея ако е възможно.Съжелявам за лошото качество на снимката.Някой ако може да каже дали това е усилвателя за който DDB спомена (Моно25) или е някой друг.

Изображение

Още един път се извинявам за лошото качество на снимката
Последно промяна от Sylis на Вто Май 02, 2006 6:59 pm, променено общо 1 път.

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Преди година-две разпарчосах едно МОНО25, това не ми мяза на него. Това ми прилича на модул от нещо си...

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Borislav Uzunov »

Това на снимката е модул от кинаджийски усилвател, поне по мои сведения (може и да греша). Аз имах два такива, но се наложи тотално преработване (останаха само шаситата и изходните трансформатори) и в момента слушам тях. Ако имаш някакви въпроси относно модула пиши на лично.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
DDB
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от DDB »

Не е МОНО 25...

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”