Външният вид на един усилвател
-
полугрец
Външният вид на един усилвател
Ideqta mi e da razmenim know-how za izrabotkata na shasita i kutii za lampovite usilvateli, idei za tehniq izgled-otvoreni, zatvoreni,dyrveni,metalni (vyzmojnost za remontoprigodnost) i dr.
I tyi kato v tova otnoshenie nikoga ne sym se spravql mn. dobre, shte se radvam da mi kajete kak se oformq i izrabotva vynshniqt vid.
I tyi kato v tova otnoshenie nikoga ne sym se spravql mn. dobre, shte se radvam da mi kajete kak se oformq i izrabotva vynshniqt vid.
-
полугрец
re
syglasen sym s tebe, no kogato vseki trygne da si pravi neshto DIY, sys sigurnost v glavata mu e "kak shte izglejda". Ta ideqta mi e kak da se napravi da izglejda taka kakto ni se iska a ne da pravim kompromisi shtoto ne znaem koe kyde moje da se presova, reje ,ogyva itn
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Аз открай време си оформям шаситата по един единстен начин:
Рамка от здраво и по възможност декоративно дърво, красиво лакирана.
Върху нея минимум 4мм алуминиева плоча, хваната здраво с винтове.
Ако е Hi-End - медна.
Всички компоненти и куплунги са хванати за плочата.
Обемен монтаж на принципа на най-късия път.
Хубави струговани крачета и готово!
Рамка от здраво и по възможност декоративно дърво, красиво лакирана.
Върху нея минимум 4мм алуминиева плоча, хваната здраво с винтове.
Ако е Hi-End - медна.
Всички компоненти и куплунги са хванати за плочата.
Обемен монтаж на принципа на най-късия път.
Хубави струговани крачета и готово!
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Унищожих един Техникс усилвател
Унищожих един Техникс усилвател и ето ме със кутия, е остава доработка на капака само за да минат лампите
Very Happy
Very Happy
-
полугрец
е това да се изпозва кутия от друг УНЧ всеки го може, въпросът е да бъде направена и то не как и да е а естетически изпипана, например не зная как се изрязват отворите за трафовете и лампите (особеноза тях щотот се виждат) така цхе да не са оръфани, с какжо се обработва металната плоча за да изглежада добре, освен това не е задължително тя да е медна или алуминиева...изобщ нека всеки да даде идея или да сподели как си е направил НС усилвателя, за един от моите използвах корпус от стар БГ усилвател(транзисторен-12вт.)и в него успях да вкарам стерео-ПП на пентоди 2х8Вт. за други два направих дървени кутии ,също със много малки размери в отношение на мощността им- но уви не са много КУУЛ 
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ако Ви интересува
ако Ви интересува знам един механичен цех дето умират от скука , а там има всевъзможни машини , на зачукано място е вярно ама ако знаете какво ще правите не е проблем да го направят посоката е от техническия университет към окловръсното малко преди разклона
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
не е проблем да ти дам телефон
не е проблем да ти дам телефон, а утре сутринта ще ме вземат от нас
и ще ме закарат до там , че имам малко работа там.
Има напълно оборудван механичен цех със всички видове машини, стругове , преси , фреза , и какво ли не .
и ще ме закарат до там , че имам малко работа там.
Има напълно оборудван механичен цех със всички видове машини, стругове , преси , фреза , и какво ли не .
oceanman написа:Кики,дай повече подробности,моля те за това цехче...
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А случайно да знаете добър дърводелец, който може да изпипа една рамка за корпус като хората? Дървото е от мен - от дърводелеца се изисква само да реже прецизно дървото линейно и под ъгъл 45 градуса. Сглобката ще си я направя после сам.
Благодаря предварително.
И да ви светна как стават най-красивите отвори в алуминий или мед - правят се на лазер. Става прецизно, красиво и за нула време.
Благодаря предварително.
И да ви светна как стават най-красивите отвори в алуминий или мед - правят се на лазер. Става прецизно, красиво и за нула време.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
И къде ги правят тези красиви отвори в алуминий, с каква дебелина на материала работят и ти лично виждал ли си, или само си чувал? Щото аз само съм чувал, а това което съм виждал е най-грозното нещо на света и колкото пилене и щлайфане да му хвърля, пак не става нищо.
ПП Друга работа е ако става въпрос за Ерозийно отнемане или ецване - там нещата стават къде къде по добре, ама цената...
ПП Друга работа е ако става въпрос за Ерозийно отнемане или ецване - там нещата стават къде къде по добре, ама цената...
-
AdsBot [Google]
Íå ñàìî ñúì ÷óâàë, íî è îò íÿêîëêî ãîäèíè ñè ïðàâÿ âñè÷êè êîðïóñè ïî òîçè íà÷èí è ñòàâàò ìíîãî ïðåöèçíè è êðàñèâè. Íå çíàì êàêâî ñè âèæäàë òè, íî âñè÷êè îòâîðè, ðÿçàíè íà ëàçåð, èçãëåæäàò ñ ïåðôåêòíè ðúáîâå è íÿìàò íóæäà îò íèêàêâà äîïúëíèòåëíà îáðàáîòêà - âàæíîòî å äà íàìåðèø ïî-äîáðèÿ ëàçåð 
Èíà÷å ðåæàò ñ ëàçåð âå÷å íà ìíîãî ìåñòà - ñàìî â Ñîôèÿ ñà 3-4.
http://blaser.hit.bg/
http://lazering.business.bg/
http://www.10x.bg/
Ìàóñ - 929 27 73
Àç ëè÷íî ñúì ðÿçàë àëóìèíèè 5 ìì â Áóëãàðëàçåð - ñòàâà ìíîãî äîáðå.
Äàâàø òî÷åí ÷åðòåæ íà Corel Draw è òè ãî ïðàâÿò.
Õà ñåãà àêî íÿêîé ìè ïîìîãíå ñ äîáúð äúðâîäåëåö è èäåÿ îòêúäå ìîãàò äà ñå êóïÿò åêçîòè÷íè äúðâåñèíè ùå ñúì ìó ìíîãî áëàãîäàðåí
Èíà÷å ðåæàò ñ ëàçåð âå÷å íà ìíîãî ìåñòà - ñàìî â Ñîôèÿ ñà 3-4.
http://blaser.hit.bg/
http://lazering.business.bg/
http://www.10x.bg/
Ìàóñ - 929 27 73
Àç ëè÷íî ñúì ðÿçàë àëóìèíèè 5 ìì â Áóëãàðëàçåð - ñòàâà ìíîãî äîáðå.
Äàâàø òî÷åí ÷åðòåæ íà Corel Draw è òè ãî ïðàâÿò.
Õà ñåãà àêî íÿêîé ìè ïîìîãíå ñ äîáúð äúðâîäåëåö è èäåÿ îòêúäå ìîãàò äà ñå êóïÿò åêçîòè÷íè äúðâåñèíè ùå ñúì ìó ìíîãî áëàãîäàðåí