Tube PUSH-PULL ESL Driver
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Tube PUSH-PULL ESL Driver
Ideqta e slednata:
Fazoinwersno stypalo,sledwa push-pull ptriodno/pentodno krajno s triodni generatori na tok w anodite,direktno kuplirane na statorite prez razdelitelni kondenzatori,problemyt e che trqbwa da e na wisoko naprezhenie- 4-5kV...
Shte postna primerna shemichka,pyk shte q dorabotwame zaedno tuk wyw foruma.Membranata s umnozhitel na naprezhenie kakto si e standartno.
Fazoinwersno stypalo,sledwa push-pull ptriodno/pentodno krajno s triodni generatori na tok w anodite,direktno kuplirane na statorite prez razdelitelni kondenzatori,problemyt e che trqbwa da e na wisoko naprezhenie- 4-5kV...
Shte postna primerna shemichka,pyk shte q dorabotwame zaedno tuk wyw foruma.Membranata s umnozhitel na naprezhenie kakto si e standartno.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Преди няколко дена заговорихме за това, но темата се отклони и забравих някои неща...
Освен "графитния" метод за нанасяне на проводимо покритие, има и още няколко други, за които съм чувал, но не съм ги пробвал.
Едното е нанасяне на антистатичен солвент, продава се направо като спрей, но за жалост марките, споменати в статията, са напълно непознати за мен и ги няма на нашия пазар.
Другото беше някаква графитна паста, която според авторите давала много по-добра равномерност от простия гарфитен прах.
За жалост нямам никаква сигурна информация как се обработва фолиото при фабричните говорители. Според мен оттам трябва да се започне.
Мембраната им със сигурност е производство на Dupont, но къде и как се обработва после, никой не знае.
Навремето ми предлагаха възевтино чифт руски Статик2, които продавачът упорито отказваше да пусне по-силничко, аз се усъмних и се оказа, че фолиото е пробито на няколко места. Тогава не намерих наичн да се сдобия само с фолио от производителя...
Освен "графитния" метод за нанасяне на проводимо покритие, има и още няколко други, за които съм чувал, но не съм ги пробвал.
Едното е нанасяне на антистатичен солвент, продава се направо като спрей, но за жалост марките, споменати в статията, са напълно непознати за мен и ги няма на нашия пазар.
Другото беше някаква графитна паста, която според авторите давала много по-добра равномерност от простия гарфитен прах.
За жалост нямам никаква сигурна информация как се обработва фолиото при фабричните говорители. Според мен оттам трябва да се започне.
Мембраната им със сигурност е производство на Dupont, но къде и как се обработва после, никой не знае.
Навремето ми предлагаха възевтино чифт руски Статик2, които продавачът упорито отказваше да пусне по-силничко, аз се усъмних и се оказа, че фолиото е пробито на няколко места. Тогава не намерих наичн да се сдобия само с фолио от производителя...
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А аз се интересувам от състава на покритието.veteran написа:На [www.eraudio.com.au] има предложение за мембрани и др.
Интересувам се от групова поръчка!
$ 250 на литър никак не ме възбужда като цена...
- 100
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
100
Идеята с директното захранване на електростатици без трансформатор отдавна ми се върти в главата и съм я споделял с някои от форума, но по сметки излиза, че за нискочестотен трябва анодно от няколко десетки киловолта. Така, че май ще е по-реално да направят електростатични сателити, например от 200 Hz и суббас, например TL или каквото си харесаме.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- 100
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
100
И на мен тази теория не ми харесва, но необходимото захранване зависи от разстоянието между мембраната и статора, а при ниските то нараства квадратично с намаляване на честотата. Но трябва да пробваме. Казват, че откритията ставали, понеже всички знаят, че нещо не може да стане но се намира един идиот, който не знае това и прави откритието.
Между другото в един руски справочник за лампи намерих едни, които работят на 20 киловолта, но нищо не се казва за линейността на характеристиката им, а никой до сега не си е признал да има такива лампи. Ще изровя справочника и ще ги постна, дано се намерят.
Между другото в един руски справочник за лампи намерих едни, които работят на 20 киловолта, но нищо не се казва за линейността на характеристиката им, а никой до сега не си е признал да има такива лампи. Ще изровя справочника и ще ги постна, дано се намерят.
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
Аз се бях надъхал да направо да "кова" панелите, имам едно фолио, дебело е малко ама за пробата ще стане. Седнах обаче да пощтракам некоя друга симулация на пц-то..дебела се оказа работата..за да се получи сносна диаграма на излъчване, без драстични падове във високата среда и нагоре, трябва да се намали площтта на излъчващите елементи..което веднага означава че долната честота ще се вдигне, демек бас няма да има...
Номера на КУАД за фуллрейндж панел със закъснителните линии и концентричното секториране на панелите не ми е ясен много от теоретична гледна точка..Ако на някой му е, веднага да обясни..
Ако е известна методиката за пресмятането на закъснителните линии и връзката и със задаването на размерите на секторите върху панела, направо ги захващам..
)
За секторирането ми беше хрумнала една мисъл, вместо панелите ако се секторира проводимия слой на самата мембрана/на това фолио което го имам ще стане супер лесно/дали резултата ще е еквивалентен...Защото все пак ситноперфорирани панели, стабилни и отгоре на това със сектори изолирани един от друг..малко трудничко ще станат ми се струва.
Ако реша да скова някой пробен панел, ще разчитам на помощ особено за изходните трафове, с които на този етап няма да мога да се справя..
Номера на КУАД за фуллрейндж панел със закъснителните линии и концентричното секториране на панелите не ми е ясен много от теоретична гледна точка..Ако на някой му е, веднага да обясни..
За секторирането ми беше хрумнала една мисъл, вместо панелите ако се секторира проводимия слой на самата мембрана/на това фолио което го имам ще стане супер лесно/дали резултата ще е еквивалентен...Защото все пак ситноперфорирани панели, стабилни и отгоре на това със сектори изолирани един от друг..малко трудничко ще станат ми се струва.
Ако реша да скова някой пробен панел, ще разчитам на помощ особено за изходните трафове, с които на този етап няма да мога да се справя..
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: