SE 20W с 4xEL84
-
shemet
SE 20W с 4xEL84
Какво ви е мнението за тази схема
http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/el84_4.htm
http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/el84_4.htm
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
shemet
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ECC83
И освен това ECC83 е най-неподходящата драйверна лампа. Тя е много високоомна дори като повторител, а трябва да атакува 4 паралелни крайни, които са пентоди и заради миларовия ефект имат голям входен капацитет.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: ECC83
Сещам се за още поне два двойни триода, които имат същия ужасен звук като ECC83, ама нема да ги казвам кои са, че ще разлая кучетатаGoro написа:И освен това ECC83 е най-неподходящата драйверна лампа. Тя е много високоомна дори като повторител, а трябва да атакува 4 паралелни крайни, които са пентоди и заради миларовия ефект имат голям входен капацитет.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Kaloyan Patchov
- има известен опит

- Обратна връзка:
офтопик
След дълго лутане аз реших да правя Sense12 там се използва ЕЦЦ81 или ЕЦЦ83.... да се отказвам ли докато не съм поръчал изходните трафове....или да го правя...пак ако някой ми предложи нещо по-добро с ЕЛ84, ЕЛ34 или ЕЛ12 (такива ламбета имам в наличност в нужните бройки) ще съм много благодарен.
МЕРСИ предварително.
widowmaker:Лофтин Уайт е по добър избор.
След дълго лутане аз реших да правя Sense12 там се използва ЕЦЦ81 или ЕЦЦ83.... да се отказвам ли докато не съм поръчал изходните трафове....или да го правя...пак ако някой ми предложи нещо по-добро с ЕЛ84, ЕЛ34 или ЕЛ12 (такива ламбета имам в наличност в нужните бройки) ще съм много благодарен.
МЕРСИ предварително.
widowmaker:Лофтин Уайт е по добър избор.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: ECC83
Нали ти казах, че ще подскочат хора из форума, според които не е такаlozef написа:Стискаш информацияwidowmaker написа:
Сещам се за още поне два двойни триода, които имат същия ужасен звук като ECC83, ама нема да ги казвам кои са, че ще разлая кучетата
И го напиши тоя вакУУм правилно
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
6Н2П,6Н9С, изобщо цялата серия руски двойни (и някои единични) маломощни триоди на октал.
Като алтернатива на единичен триод мога да дам 6С2П - укв е, но вади брилянтен звук, което потвърждава едно от мненията, че повечето от лампите с голяма стръмност свирят по добре.
За сравнение между 6Н3П и 6Н2П изобщо не може да се говори...разликата е осезаема.
Не говоря наизуст, това са впечатления от проведени прослушвания.
6Н6П е другата лампа, която харесвам и при всички положения ще ползвам за драйвер на ГМ70 вместо 5687. Там си мисля, че нещата ще са на кантар, 5687 е легенда, но и тя, както и 6Н6П е с голяма стръмност, което пак ме навежда на мисълта, че малката стръмност и голямото мю не са преимущество (визирам 6Н2П).
Големите стойности на Ri са проблем, за да се извади усилване се налага да се прибягва до SRPP или до индуктивен товар в анода, иначе трябва да се работи в микроамперен режим, което преполага много голямо изходно съпротивление, Жоро Цветков е написал за какво иде реч по нагоре.
SRPP е по лошия вариант от другите алтернативи, кой каквото ще да казва, знам, че много хора ще подскочат, но това е нещо, което се чува и не мисля, че е нужно по голямо доказателство от това в случая.
Направете и сравнете слушайки, ще се убедите сами.
Като алтернатива на единичен триод мога да дам 6С2П - укв е, но вади брилянтен звук, което потвърждава едно от мненията, че повечето от лампите с голяма стръмност свирят по добре.
За сравнение между 6Н3П и 6Н2П изобщо не може да се говори...разликата е осезаема.
Не говоря наизуст, това са впечатления от проведени прослушвания.
6Н6П е другата лампа, която харесвам и при всички положения ще ползвам за драйвер на ГМ70 вместо 5687. Там си мисля, че нещата ще са на кантар, 5687 е легенда, но и тя, както и 6Н6П е с голяма стръмност, което пак ме навежда на мисълта, че малката стръмност и голямото мю не са преимущество (визирам 6Н2П).
Големите стойности на Ri са проблем, за да се извади усилване се налага да се прибягва до SRPP или до индуктивен товар в анода, иначе трябва да се работи в микроамперен режим, което преполага много голямо изходно съпротивление, Жоро Цветков е написал за какво иде реч по нагоре.
SRPP е по лошия вариант от другите алтернативи, кой каквото ще да казва, знам, че много хора ще подскочат, но това е нещо, което се чува и не мисля, че е нужно по голямо доказателство от това в случая.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Много звиси от приложението.widowmaker написа:6Н2П,6Н9С, изобщо цялата серия руски двойни (и някои единични) маломощни триоди на октал.
6Н8С/6SN7 например е отличен драйвер. В много по-нови конструкции е заменена с ECC82, което породи множество спорове. Звукът на първата беше наричан "мрачен" и "ретрогарден", втората беше обвинявана в липса на детайл. Все пак аз съм за 6Н8С...
Виж, с това ще се съглася напълно.widowmaker написа: SRPP е по лошия вариант от другите алтернативи, кой каквото ще да казва, знам, че много хора ще подскочат, но това е нещо, което се чува и не мисля, че е нужно по голямо доказателство от това в случая.
SRPP не е от вчера, но въпреки това липсва в класическите конструкции...