След доста размисли (наред с транзисторният усилвател по схемата за Клас А на widowmaker, който ще направя и евентуално Gainclone) реших да започна проект за направата на Лампов усилвател
Да си призная това решение, което взех благодарение на разговорите ми основно с progressor, Bojo и Alnicodriver...
Схемата, на която съм се спрял е еднотактов лампов усилвател със лампите: 2 броя EL34 и една ECC83

Предполагам, че веднага ще има "за" и "против"
Това са сравнително скъпи лампи (в сравнение с обсъжданите от вас), но подходих по следният начин: Прецених кое ще е определено качествено, но пък да не ми бръкне в джоба като например 300B
и за това се спрях на ЕL34-ките. Не на последно място взех под внимание и факта, че след като най-вероятно предполагам ще направя само този лампов усилвател защо да се скъпя за "лев-два"... въпроса е дали наистина си струва изработката му и ако да, то как ще процедираме... Основен проблем (поради недостатъчните ми знания относно лампите) е, че съществената изходна мощност на този усилвател ми е неизвестна, единственото което знам е че при push-pull версията с EL34 е около 20W... Предполагам, че при SE ще е по-малка... дано да не е много по-малка...
Ще съм благодарен да обсъдим този проект!
Поздрави!
Ники
п.с. Определено ще се радвам ако идеята си струва и се навием повечко хора да го сглобим като така Rutcho може (по прочетено от друг пост негово предложение) да пресметне изходните трафове
а и всеки друг е welcome