EL34 SE

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
boylera

EL34 SE

#1 Мнение от boylera »

Каква изходна мощност може да отдане една лампа ел34 при следните условия:
Захранващо напрежение 320 волта
Товарно съпротивление 3 ком
Преднапрежение на крайната лампа 24 волта
Интересува ме орентировъчно :)

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от IvoNovakov »

Около 7Вата!
Нямаш ли по -подходяща лампа за SE?

世間は狭い!

boylera

#3 Мнение от boylera »

Имам ПЛ500 и 6П14П те по добри ли са :?: съмнявям се :?

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от IvoNovakov »

Зависи какви са ти озвучителните тела!В някои случаи може да не направиш разлика м/у РР и SE , да не говорим за разлика м/у 2 лампи.Ако имаш нискочувствителни многолентови ОТ, по -добре направи РР- поне изходните трансформатори няма да са много-големи.
С 6П14П ще извадиш 12, а с 34-та 25 вата в триодно свързване.А SE 10 вата става с ГУ50- много дуракоустойчива лампа.
При положение, че и това не ти върши работа, отиваш в съседната тема да се запознаеш с Г-н 1Киловолт :wink:

世間は狭い!

boylera

#5 Мнение от boylera »

airman написа:Зависи какви са ти озвучителните тела!В някои случаи може да не направиш разлика м/у РР и SE , да не говорим за разлика м/у 2 лампи.Ако имаш нискочувствителни многолентови ОТ, по -добре направи РР- поне изходните трансформатори няма да са много-големи.
С 6П14П ще извадиш 12, а с 34-та 25 вата в триодно свързване.А SE 10 вата става с ГУ50- много дуракоустойчива лампа.
При положение, че и това не ти върши работа, отиваш в съседната тема да се запознаеш с Г-н 1Киловолт :wink:
Не не трябва ми за вкъщи :) няма да правя рок концерт :D въпреки, че и това може да стане. Няма значение то на форума има схема с всичко което ме интересува.

viper

#6 Мнение от viper »

ЕЛ 34 си е супер за Амп още по добре ще е ако е произведена от GDR ското RFT последния усилвател го правих с точно такива, имам и 2 Тесла но не мога да ги сравня по звучене със гедерейските

И помисли , сигурно си 4увал за усилвателя Wermona то4но тези лампи използва и зву4ението му е много добро :idea:
Рачев: :lol: виждам че има напредак , но моляте не използвай вече 4 вместо ч ...4е по4нах да се изнервям :wink:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

viper написа:ЕЛ 34 си е супер за Амп още по добре ще е ако е произведена от GDR ското RFT последния усилвател го правих с точно такива,
Това са възможно най-зле свирещите EL-34.
boylera написа:Каква изходна мощност може да отдане една лампа ел34 при следните условия:
Захранващо напрежение 320 волта
Товарно съпротивление 3 ком
Преднапрежение на крайната лампа 24 волта
Интересува ме орентировъчно :)
3,8W с автоматично преднапрежение и 4.8W с автоматично
Във втория случай преднапрежението трябва да бъде - 26 V. При -24V анодната мощност надвишава допустимата.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”