Kубе Soldano 100W

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
boylera

Kубе Soldano 100W

#1 Мнение от boylera »

Намерих си схема на това кубе ето я http://www.blueguitar.org/schems.htm#Soldano slo100.zip.Oбаче на схемата не е означено колко е съпротижлението на едната половина на първичната намотка.Интересува ме колко навивки има едната половина от първичната, вторичната, как да го секционирам и какво е сечението на сърцевината.Другоро което ме интересува е тока на покой на крайните лампи и могат ли оптроните VTL5C1 да бъдат заменени с някакви по достъпни. Благодаря ви предварително.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Kубе Soldano 100W

#2 Мнение от Goro »

boylera написа:Намерих си схема на това кубе ето я http://www.blueguitar.org/schems.htm#Soldano slo100.zip.Oбаче на схемата не е означено колко е съпротижлението на едната половина на първичната намотка.Интересува ме колко навивки има едната половина от първичната, вторичната, как да го секционирам и какво е сечението на сърцевината.Другоро което ме интересува е тока на покой на крайните лампи и могат ли оптроните VTL5C1 да бъдат заменени с някакви по достъпни. Благодаря ви предварително.
Това е последния въпрос, който трябва да задавате. По-добре се ориентирайте към нещо по-достъпно.

boylera

#3 Мнение от boylera »

Аз елементите ги имам включително и лампите интересува ме най-вече изходния трансформатор и режима

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Трансформатор

#4 Мнение от Goro »

Потърсете си от Лундал, а режима не е проблем. Конструирането на изходен трансформатор (истински) е много сериозна работа и е по-сложно от оразмеряване и налепване на схемата. Но за тази мощност трудно ще намерите трансформатор. Необходим ви е поне 700 ватов типоразмер. Технологичните тънкости при навиването на трансформатора няма от къде да ги прочетете. В някои руски сайтове може да намерите нещо, но не достатъчно. Това имам в предвид като ви съветвам да започнете с нещо по-достъпно.

boylera

#5 Мнение от boylera »

Аз вече съм навивал изходен трансформатор обаче не за такива лампи. Ако някой ми каже какво е товарното съпротивление за едната половина от първичната намотка или тока на покой не е проблем да си конструирам сам трафа при положение, че разполагам с умения и средства да го направя.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

усилвател

#6 Мнение от Goro »

Raa = 4 kohm ; Ia < 20 mA (т.е. почти запушени лампи)

boylera

#7 Мнение от boylera »

Това е за едната половина при 100 вата с четири лампи ел34?

boylera

#9 Мнение от boylera »

точно на шаси от такава уредба го направих обаче изходния траф не става :(
Последно промяна от boylera на Чет Фев 23, 2006 10:50 pm, променено общо 2 пъти.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Траф

#10 Мнение от Goro »

Raa е анод - анод.

Satan

#12 Мнение от Satan »

Хей в крайна сметка това е китарен усилвател не му трябва кой знае каква линейност, даже повечето звучат добре благодарение на, това че са не линейни както честотно така и амплитудно ...

boylera

#13 Мнение от boylera »

Satan написа:Хей в крайна сметка това е китарен усилвател не му трябва кой знае каква линейност, даже повечето звучат добре благодарение на, това че са не линейни както честотно така и амплитудно ...
Нелинеен е само предусилвателя! А крайното стъпало е линейно :wink: Обаче няма значение аз се справих с този проблем :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”