Kубе Soldano 100W
-
boylera
Kубе Soldano 100W
Намерих си схема на това кубе ето я http://www.blueguitar.org/schems.htm#Soldano slo100.zip.Oбаче на схемата не е означено колко е съпротижлението на едната половина на първичната намотка.Интересува ме колко навивки има едната половина от първичната, вторичната, как да го секционирам и какво е сечението на сърцевината.Другоро което ме интересува е тока на покой на крайните лампи и могат ли оптроните VTL5C1 да бъдат заменени с някакви по достъпни. Благодаря ви предварително.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Kубе Soldano 100W
Това е последния въпрос, който трябва да задавате. По-добре се ориентирайте към нещо по-достъпно.boylera написа:Намерих си схема на това кубе ето я http://www.blueguitar.org/schems.htm#Soldano slo100.zip.Oбаче на схемата не е означено колко е съпротижлението на едната половина на първичната намотка.Интересува ме колко навивки има едната половина от първичната, вторичната, как да го секционирам и какво е сечението на сърцевината.Другоро което ме интересува е тока на покой на крайните лампи и могат ли оптроните VTL5C1 да бъдат заменени с някакви по достъпни. Благодаря ви предварително.
-
boylera
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Трансформатор
Потърсете си от Лундал, а режима не е проблем. Конструирането на изходен трансформатор (истински) е много сериозна работа и е по-сложно от оразмеряване и налепване на схемата. Но за тази мощност трудно ще намерите трансформатор. Необходим ви е поне 700 ватов типоразмер. Технологичните тънкости при навиването на трансформатора няма от къде да ги прочетете. В някои руски сайтове може да намерите нещо, но не достатъчно. Това имам в предвид като ви съветвам да започнете с нещо по-достъпно.
-
boylera
-
boylera
-
Satan
-
boylera
Нелинеен е само предусилвателя! А крайното стъпало е линейноSatan написа:Хей в крайна сметка това е китарен усилвател не му трябва кой знае каква линейност, даже повечето звучат добре благодарение на, това че са не линейни както честотно така и амплитудно ...