Здравейте, Колеги преди един месец случайно попаднах на форума, и прочетох разни неща за ламповите усилватели, това породи интерес в мен и ето че днес вече имам една сглобена и според мен добре свиреща машина. Не се бях занимавл с усилватели близо 20 години, като ученик съм правил транзисторни и интегрални, но с лампи съм имал контакт само в учебниците. Като за начало избрах схема на Пузанов с 6н9с и 6п13с, събрах елементите и лампите поръчах трансформатори (захранващ, изходни) и дросели и започнах събирането на устройството, естествено не ми се размина и четенето трябваше да си опресня знанията за лампите, изходните трансформатори, добре че не съм си изхвърлил книгите.Още е в обемен мотаж на импровизирано шаси, но ще получи и подобаваща обвивка след като си поиграя с размесване на секциите на изходните трансформатори и различни свързващи кондензатори. Захранването е с 5ц3с и дросели.
Четох доста за свързващите кондензатори, но предстоят проби, ако някой реши да сподели за тази схема какво е пробвал благодаря предварително.
По образование съм автомобилен инженер, и се занимавам с поддържане и ремонт на производствени машини и поточни линии.
Ето го и него:

Започвам и една схема с 6С3П, 300В, но за нея по нататък.