амп за слушалки

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
bezobraznia

#2 Мнение от bezobraznia »

Хей градски :)
Как е този усилвател?
Само да си позавърша прословутия ремонт в нас ще те поканя да чуеш ето този усилвател за слушалки, който е работещ при мен:
http://headwize.com/projects/showfile.p ... e1_prj.htm

Само да намерим по-качествени слушалки, че в момента съм с едни отвратителни Philips-и... :?

Поздрави! 8)

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: амп за слушалки

#3 Мнение от DJ69 »

Да си призная никога не съм праил НЧУ с лампи ама от доста време ми трябва НЧУ за слушалки и май сега е момента да се пробвам!Щом ВЧУ тата ги подкарах надявам се да нее толкова трудно ..

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от DJ69 »

bezobraznia написа:Хей градски :)
Как е този усилвател?
Само да си позавърша прословутия ремонт в нас ще те поканя да чуеш ето този усилвател за слушалки, който е работещ при мен:
http://headwize.com/projects/showfile.p ... e1_prj.htm

Само да намерим по-качествени слушалки, че в момента съм с едни отвратителни Philips-и... :?

Поздрави! 8)
Е тоя без трафа в изхода още по елементарен само Лампите ?/? намират ли се?и как свири?

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Daniel Petrov »

Варианта с изходен траф в анода е с по качествен звук, ОТЛ-а обаче е много по лесен за излълнение 8)
М/у другото някой се канеше да пуска ОТЛ с опаралелени 33-ки, така и не се обади какво е направил по въпроса...
3 ламби дават 1.5А начален ток, това са си поне 6-7 вата изходна мощност при 8 ома товар...
Интересно е какво ще стане,ако се подпре катода към земя с генератор на ток с дебел мосфет...е, нема да е точно лайноягодка :mrgreen:
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от velinski »

OTL-а на Waarde го правих преди 5 години - хубав мек звук, но доста слаб резултат с нискоомни слушалки. Оптимумът му са около 300-600 ома

Ако се използват хубави електролити OTL-ите могат да бият в земята доста схеми с изходни трафове. Моята версия на Cavalli-Lovell е с изходни Elna Cerafine и свири много по-добре от много ампове със сериозни изходни трафове. Мое и на хората около мен мнение. Не винаги и не всеки електролит на пътя на звука значи задължително осир@не.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от DJ69 »

velinski написа:OTL-а на Waarde го правих преди 5 години - хубав мек звук, но доста слаб резултат с нискоомни слушалки. Оптимумът му са около 300-600 ома

Ако се използват хубави електролити OTL-ите могат да бият в земята доста схеми с изходни трафове. Моята версия на Cavalli-Lovell е с изходни Elna Cerafine и свири много по-добре от много ампове със сериозни изходни трафове. Мое и на хората около мен мнение. Не винаги и не всеки електролит на пътя на звука значи задължително осир@не.
Е добре де аз както по нагоре казах с лампите не съм мн в час още това за електролита което го каза сам съгласен напълно!Обаче защо съм останал с впечетление че трафовите мн влошават сигнала .... :?: макар че гледам доста от амповете са с трафове на изхода..но как става така че не се влошава качеството на сигнала

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от velinski »

Откъде си останал с такова впечатление? Трафовете са идеалният сигнален път, ако са изчислени добре и навити добре с качествени железа.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от DJ69 »

velinski написа:Откъде си останал с такова впечатление? Трафовете са идеалният сигнален път, ако са изчислени добре и навити добре с качествени железа.
От 2-тактните стъпала с траф на входа и на изхода;0

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от DJ69 »

Да даа ето започва филма :) 10х за инфото!!

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”