Изправен съм пред доста сложен въпрос-желая да си поръчам на някой човек изработване на сравнително висок клас лампов усилвател.
До момента съм карал само на транзисторни, но в последно време се запалих по ламповите, поначало съм решил да си обзаведа една стая с изцяло нова хай енд аудио система.Но нека не се отдалечавам от темата, сега ще се съсредоточа над усилвателя.
Та, какво искам да постигна - искам лампов усилвател с възможно най-добри честотни характеристики, минимални изкривявания, доколкото разбрах от темите трябва да е SE, без обратна връзка, минимум шум, възможно най-силен на ватове, поне 10 на канал, да може да работи на 4 и 8 ома и да има вход за слушалки(ако е невъзможно това може и без).
Просто искам вътре като части да няма никакъв компромис, възможно най-доброто, което може да се намери в Бг, желателно без руски и др. соц. лампи и компоненти, просто най-доброто...
Вход за звук не ми трябва повече от един, при това да не е за грамофон, смятам да го слушам с лампово модвано сд.
Задължително да има бутон за усилване(галета), тъй като ще ми е по-удобно и поначало не всички сд-та имат усилване на изходния сигнал.
И още - дизайна на болшинството обсъждани тук усилватели е ретро стил, аз желая да имам нещо по модерно, кефи ме контраста на черно стъкло и бял метал от типа неръждавейка тип полиран инокс или алуминий.
Имам много идеи за дизайна, които ще споделя в последствие в темата, ако евентуално се намери човек от форума да се захване с моята идея.
Пари имам достатъчно, известно ми е, че подобни усилватели струват доста пари, готов съм да вложа колкото трябва, стига да е на супер ниво.
И последно - бихте ли дали ориентировъчно мнение колко би струвало изработването на подобен усилвател, може и без кутията.
Очаквам всякакви мнения, както на конструктори, така и на редови хора от форума.
Засега само толкова.
Благодаря за вниманието и, че имахте търпението да изчетете този мой ферман.