Търся схема за 6н2п като дву-стъпален предусилвател,

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
a_panov

Търся схема за 6н2п като дву-стъпален предусилвател,

#1 Мнение от a_panov »

Имам лампов усилвател с една ламБа и звучи прекрасно, в него си включвам китарата.
Усилвателя е производство на фирмата "METALLHAMMER" базирана в EU. Крайната ламБа е 6П14П-Е, схемата не я знам каква е, но от входния жак сигнала минава през потенциометъра и влиза директно в лампата. Оставили са ми цокъл и ламБа 6н2п на която и е подадено отопление. Питането ми е да се направи двустъпален предусилвател който да претоварва крайната ламБа с усилен сигнал и така да се получи дисторшън... Надраскал съм една схема най-отдолу на поста ми и искам да питам:
Дайте мнение за схемата, мисля да го направя предусилвателя като ЕСС82.
Чакам мнения.
Може ли да махна R1-4?
Изхода на предусилвателя влиза в крачетата на китарния жак на усилвателя, така че тоя целия предусилвател стои пред текущия усилвател. Така може като мушнеш жака който сега е на усилвателя да дисконектваш предусилвателя и да ползваш само крайната лампа когато искам чист звук. На лицевата страна на усилвателя ще се появи още един потенциометър и вход/ове от предусилвателя. Стойностите на елементите в таблицата са извадени от кубета на фирмите LANEY и Ampeg.

Моля!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от a_panov на Съб Дек 19, 2009 11:12 am, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”