Със захранването в момента и в режимите, които си дал за лампите неизкривената изходна мощност не надвишава 700-800 mW.vmladenov написа:усивателя звучи с малко повдигнати ниски честоти (колоните са червин вега VE-5M двулентови с 89 дБ чувствителност) може да е и от ушите ми - свикнал съм да коригирам към увеличение на високите,но предполагам че по вероятно е заради пониженото захранващо, а най вероятно е да е заради изходните трансформатори - моля за коментар ?
"Малко повдигнатите" ниски честоти се дължат на една (или повече от следните причини)
- Индуктивността на първичната на трансформатора ти е твърде ниска, което води до липса на контрол в баса.
- Трансформаторът ти не разчетен за работния ток (около 50мА), което "обогатява" нискочестотния спектър с множество хармоници, възприемащи се като "повече бас", нещо много харесвано от пишман-ламповиците.
Съветът ми е преди всичко да оправиш захранването, да намериш EL-34 и да се снабдиш с чифт качествени изходни трансформатори с ясни параметри. Можеш да използваш конструкцията, описана в статията, ако магнитопроводите на трансформаторите, с които разполагаш, отговарят на изискванията (сечение около 10cm2).
И най-важното - звукът от един качествен усилвател, независимо дали е лампов или транзисторен, не бива да е "мек" като радиото на баба, а ясен, бърз, детайлен и контролиран.