"The Blue Pill"

Ако знаеш какво искаш!
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#76 Мнение от Angel Dimitrov »

MillaM-Sofia написа:Eeee не, момчета, Вие просто ме зашеметихте с това Синьо Хапче. :roll: Сега няма да мога да заспа цяла нощ от "размисли и страсти". Невероятно 8O :) :wink:
Няма какво да го мислиш ;-)
Аз откакто сглобих хапчето стария ми усилвател само го подпира отдолу, да се вижда по добре магията на лампите ;-)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#77 Мнение от Daniel Petrov »

BTW, на satansho ампа криви, щото човека решил да спести малко повече от една трета от волтовете на захранването...
И после пита:
"Ама верно ли като е по малко захранването вади по малко мощност? А аз си мислех, че от това зависи ресурса на лампата..."
Наистина форума не е за неразбиращи... понякога дори начинаещите се справят учудващо добре, щото си ползват главата и за мислене.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

boylera

#78 Мнение от boylera »

А има ли проблем ако се направи удвоител на напрежение с кенотрон. Интересува ме как ще повлияе това на звука. Питам тъй като не ми се мотае траф за двуполупериодно изправяне още повече, че емайлирания проводник с който разполагам е на изчерпване :( Разполагам с 5Ц4С :D

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#79 Мнение от Ivan Rachev »

boylera написа:А има ли проблем ако се направи удвоител на напрежение с кенотрон. Интересува ме как ще повлияе това на звука. Питам тъй като не ми се мотае траф за двуполупериодно изправяне още повече, че емайлирания проводник с който разполагам е на изчерпване :( Разполагам с 5Ц4С :D
Ivan Rachev написа:..ако ще правиш син хап се придържай към схемата :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#80 Мнение от Bojo »

boylera написа:А има ли проблем ако се направи удвоител на напрежение с кенотрон. Интересува ме как ще повлияе това на звука. Питам тъй като не ми се мотае траф за двуполупериодно изправяне още повече, че емайлирания проводник с който разполагам е на изчерпване :( Разполагам с 5Ц4С :D
Точно с 5Ц4С ли? :D :D :D

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#81 Мнение от Ivan Rachev »

за тебе не важи :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Konstantin Aleksiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#82 Мнение от Konstantin Aleksiev »

Привет!!!
поздрави на "хилядите излекувани". :) Според мен темата има по голямо влияние и от секта, твърдо решавамда вадя лъжичката и запалката и да се хвърля във голямото синю нещо.... :lol:
Единственото ме неразбиране по схемата е изходния траф. Тъй като съм от Разград не ми се разкарва до Сф. за 2 трафа, предложете близка алтернатива или ми пратете лс (данни за трафа-площа на сърцевината, напрежения.... ) за вариант самодел. Ще дам на бащата да го навие тоя траф....тоя е 30 год опит, не ми се вярва да падне много качеството..
БЛАЖЕННИ СА НЕЧУВАЩИТЕ....

boylera

#83 Мнение от boylera »

Bojo написа:Точно с 5Ц4С ли? :D :D :D
С такава разполагам. Защо? :D

Visaton

#84 Мнение от Visaton »

Аз не мога да разбера защо се хвърляте в излишни усложнения :?: Хората са си казали че най-доброто е добре направен,правилно оразмерен мрежов трансформатор с средна точка и кенотронно изправяне.Филтрацията с големи кондензатори със low ESR.Ако звукът не минаваше през захранването можеше и с ютия да го изправяш,но звукът минава през захранването и затова качеството на елементите трябва да е пак много високо.

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#85 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Visaton написа:Аз не мога да разбера защо се хвърляте в излишни усложнения :?: Хората са си казали че най-доброто е добре направен,правилно оразмерен мрежов трансформатор с средна точка и кенотронно изправяне.Филтрацията с големи кондензатори със low ESR.Ако звукът не минаваше през захранването можеше и с ютия да го изправяш,но звукът минава през захранването и затова качеството на елементите трябва да е пак много високо.
Не съм съгласен с твърдението ти за колемите кондери!
На мен пак хората ми казаха, че с големи дросели е по-добре също и да разкарам електролитите! Не съжалявам, че послушах съвета :js

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#86 Мнение от Ivan Rachev »

soundy написа: Тъй като съм от Разград не ми се разкарва до Сф. за 2 трафа , Ще дам на бащата да го навие тоя траф....тоя е 30 год опит, не ми се вярва да падне много качеството..
...с такъв опит предполагам че няма да му е проблем сам да го изчисли и конструира :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

HanSolo
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#87 Мнение от HanSolo »

soundy написа: Ще дам на бащата да го навие тоя траф....тоя е 30 год опит, не ми се вярва да падне много качеството..
Привет градски... моят приятелски съвет е да се "разкараш" до София и да си купиш двата "трафа" тъй като тайната на звука на трансформаторите не е само в навиването, а по скоро в "желязото" на магнитопровода! То почити всеки бобиньор може да ти сметне един трансформатор... че някой от тях могат да ти направят и секциониране ;) Ако не ми вярваш... питай баща си, ако наистина се е занимавал с аудио би трябвало да го знае!
Пък и мисля, че цената на Иван Рачев и Аспарух е напълно прилична за материалите които влагат в трансформаторите си (ако са тези за които си говорехме навремето разбира се) :wink:

Visaton

#88 Мнение от Visaton »

Добре де кажете все пак нещо и за изходния траф :roll: .С какъв магнитопровод да е,как се секционират навивките?и не мога да разбера-на схемата пише 2х800 навивки!Трябва ли да има средна точка или просто си ги навиваш 1600 навивки или се навиват бифилярно?мога да го навия трафа на ръка за 2 дни ама няма смисъл като незнам точните данни,а само ще хабя материал :( Айде просветлете ме моля че елементите са купени и захранването е готово,само изходния траф остана да навия :? .

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#89 Мнение от Simonov »

Visaton написа:Добре де кажете все пак нещо и за изходния траф :roll: .С какъв магнитопровод да е,как се секционират навивките?и не мога да разбера-на схемата пише 2х800 навивки!Трябва ли да има средна точка или просто си ги навиваш 1600 навивки или се навиват бифилярно?мога да го навия трафа на ръка за 2 дни ама няма смисъл като незнам точните данни,а само ще хабя материал :( Айде просветлете ме моля че елементите са купени и захранването е готово,само изходния траф остана да навия :? .
Момчетата от Ether audio предлагат изходни трансформатори направо без пари. Не виждам защо са тези цигании и какво е това желание да се публикуват подробни данни за трансформаторите. :H

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”