желязо....

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#61 Мнение от K.Konstantinov »

Е, разбира се че желязо ще се намери.Както се вижда тук никой не говори за рентабилност.Украинеца Tommy съм сигурен че ги проектира добре.Но, дали не използва железа от стари руски телевизори.Пердон амиго Tommy. :D Подходящ магнитопровод ще се намери.Но не веднага!Това нещо е свързано с много усилия и създаване на нови контакти с фирми.Аз лично се помъчих да сторя нещо по въпроса, но не се получи.Продължаваме да търсим...

Аватар
lusi
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#62 Мнение от lusi »

Все пак някакво мнение за нашенските ШЛ.Никой ли не е пробвал с тях?
Мисля, че като се вкарат в режим ще изкарат добър звук/имайки в предвид обикновените Ш-та/

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#63 Мнение от Vasil Nikolov »

K.Konstantinov написа:Е, разбира се че желязо ще се намери.Както се вижда тук никой не говори за рентабилност.Украинеца Tommy съм сигурен че ги проектира добре.Но, дали не използва железа от стари руски телевизори.Пердон амиго Tommy. :D
Никакви стари руски телевизори не използва, а прави да не кажа най добрите изходни трафове на цена около 70$ с доставката излиза около 100$ ,което си е без пари за изходен траф.Аз ще си взема от него а относно ламарината, съжалявам ама малко ще ви РАЗОЧАРОВАМ, единствения начин да се вземат бройки на дребно 15 ,20 или 30 е да се отиде на панаира в Мюнхен, а за по малко от 10 000 евро доставка никой няма да направи ,питал съм :wink:

На мен това не ми прилича на стари руски трафове от телевизори
Изображение
Последно промяна от Vasil Nikolov на Сря Ное 22, 2006 10:20 pm, променено общо 1 път.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#64 Мнение от Nanko Rusev »

Vasil Nikolov написа:
Никакви стари руски телевизори не използва, а прави да не кажа най добрите изходни трафове
С кои ги сравни, че си толкова обеден :lol: 8O

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#65 Мнение от Vasil Nikolov »

Crossblade написа:
Vasil Nikolov написа:
Никакви стари руски телевизори не използва, а прави да не кажа най добрите изходни трафове
С кои ги сравни, че си толкова обеден :lol: 8O
Един приятел има от него и съм ги слушал и затова съм Обеден :wink:(пише се с буквата У)

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#66 Мнение от K.Konstantinov »

През май месец 2007 ще се проведе световна ферия на фирмите производители на материали за трансформаторната индустрия.Тя ще се проведе за 3 дена в Берлин, Германия.Ето и линк към официалния сайт http://www.coilwindingexpo.com/.Има и списък на фирмите които ще присъстват.Дискутираните, турска,немска,италианска и френска фирми са в списъка. :D

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#67 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Доколкото имам впечатления от други технически области, турците 'базират' основно на немски и италиански технологии, и то не зле, когато цената е съответстваща. Незвисимо от това, когато се касае за продукт в пряко съприкосновение с човешките сетива, предпочитам оригинала.
--
Designed in Japan, or Germany, styled in Italy, made in China, priced for U.S. .... "Isn't international economics wonderful?" :)
--
Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#68 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:5ce0c4d6a2="Crossblade"][quote:5ce0c4d6a2="Vasil Nikolov"]

Никакви стари руски телевизори не използва, а прави да не кажа най добрите изходни трафове [/quote:5ce0c4d6a2]

С кои ги сравни, че си толкова обеден :lol: 8O[/quote:5ce0c4d6a2]

Не е "обеден", а е следобеден! :lol: :lol:

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#69 Мнение от K.Konstantinov »

Американците твърдят, че най-качествения, пък и не само качествен, а изобщо М6, се произвежда в Щатите и една-две европейски държави.А Япония къде остава, защо не влиза в сметките?

D.Kolev

#70 Мнение от D.Kolev »

K.Konstantinov написа: ßïîíèÿ êúäå îñòàâà, çàùî íå âëèçà â ñìåòêèòå?
îôòîïèê
ùîòî ñà òðàäèöèîíàëèñòè è ñèãóðíî ãè êîâàò ðú÷íî êàòî ìå÷îâåòå

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#71 Мнение от Goro »

Някъде бях чел, че японците предпочитат американската ламарина, понеже не е толкова високотехнологична. Но нямаше повече обяснения.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#72 Мнение от velinski »

Тогава да си купуват руска - тя е свръх нетехнологична :lol:
AHDPO написа:И още един въпрос: някой има ли идея откъде може да се намери пермалой за трансформаторчета? И при какви условия, разбира се...
Вити аморфни железа и такива от пермалой предлагаше някоя от фирмите, които даде Goro като линкове.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

AHDPO

#73 Мнение от AHDPO »

velinski написа:Тогава да си купуват руска - тя е свръх нетехнологична :lol:
AHDPO написа:И още един въпрос: някой има ли идея откъде може да се намери пермалой за трансформаторчета? И при какви условия, разбира се...
Вити аморфни железа и такива от пермалой предлагаше някоя от фирмите, които даде Goro като линкове.
Благодаря!
Все пак... те може да предлагат, ама при минимална поръчка един тон и транспортни разходи 50 евра на килограм, подозирам... :-(
С уважение,
Андро

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#74 Мнение от velinski »

Не може да няма дистрибутор на дребно... след 10 дни ще съм по-свободен и ще се разтърся из нета...

Току що ми пристигнаха 2 трафа поръчани от Tribute на аморфни вити магнитопроводи... е много са добри! Уникално дълбок и детайлен и бърз бас, който само аморфните железа могат да предложат, защото не абсорбират енергия подобно на стандартните железа със съдържание на силиций. Страх ме е как ще свирнат като се разработят месец-два!

Идеята ми е ако се намери дистрибутор на аморфни (Fe-B-Si-Mn-Co) и пермалоени (Fe-Ni) железа съм за с двете ръце - струват си всяка стотинка от разликата с обикновените.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

AHDPO

#75 Мнение от AHDPO »

И колко стотинки общо се събират за това удоволствие??
С уважение,
Андро

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”