Да, в сряда вечерта бях у Ангел и останах много приятно изненадан от степента на съвършенство, до което е довел системата си чрез упоритост, последователност и любов към музиката.
Изключително мащабен и детайлен звук! Над определено ниво на volume-то направо те грабва, обсебва и... смачква (в някакъв смисъл). На няколко пъти се усещах как докато уж си говорим за нещо, съм се "отнесъл" нанякъде... Динамиката е умопомрачителна - както се бях хипнотизирал с Introduction от Carmen (Unlikely Sihouettes), последният акорд направо ме стресна и подскочих.
От по-бавните изпълнения изскача детайл, който неконтролитуемо ти въздейства на подсъзнателно ниво. Въпреки споменатите екстремуми в аудио-възпроизвеждането, последното се радва и на завидна лекота и музикалност. Няма дори нотка от "стандартните" артефакти на Push-Pull, Class-AB, "транзисторност", многолентовост и т.н.
Ангел е събрал и създал техника, на която всеки сериозен аудиофил/меломан би могъл да завиди. Пипано е много здраво и последователно, като се започне на времето от Quad-самоделка, та се стигне до този внушителен аудио-динозавър с ГМ-70. Една истиснка еволюция.
Грамофонът му Thorens например (Etheraudio remake...) възпроизвежда с такова качество и детайл, че човек може спокойно да се разплаче от нивото на NOS-плочите на Балкантон отпреди 30 години с уж аудиофилски претенции, при това - реплики на Deutsche Grammophon. Виж - новите звучат много по-съизмеримо с класата на грамофона. Докато слушах ми се изплесна на езика нещо от сорта: "Каква музика! Това все едно изобщо не е дигитално!", което междувпрочем си беше и самата истина
Оказа се обаче, че почти по същия начин, и също толкова "недигитално" звучи и DAC-а, обслужван от CD-чейнджър.
И всичко това - дизайнерски съчетано интериорно с обзавеждането на дома, с приемлив WAF-фактор, помислено е и за безопасността на децата от температурите и напреженията на ГМ-70. С две думи - солиден човек и солидно изпълнение! Евала!