колекционерство: стари радиоапарати

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#32 Мнение от Miroslav Danov »

LZ написа:Случвало се е и да разстрелват малките радийца.
При нас бавничко ги премазваха с автомобил

templar

#33 Мнение от templar »

Благодаря Велински, засега закърпих положението, ще ти пратя лично в началото на др. седмица да кажеш къде да мина да я взема.

Драгон, нещо по-мързеливо от схемите:

Дървен Радиоапарат със схема UCH21 UCH21 UBL21 UY1N, надпис на задния капак: "Радио фабрика при главна дирекция на радиоразпръскването Хр. Ботев М462" и никакви други означения. Скалата е на български, с новия правопис, но Вроцлав фигурира като Бреслау, Варна си е Варна, а не Сталин.
Ако някой може да помогне с информация, ще бъде чудесно.

Втори въпрос: 20 лв. добра цена ли е за купуване на старо радио (40-те) в прилично състояние ?

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#34 Мнение от IvoNovakov »

20 лв. добра цена ли е за купуване на старо радио (40-те) в прилично състояние ?
10лв. е още по-добра :D
За западно радио е добра :!:

世間は狭い!

templar

съвсем замря тази тема

#36 Мнение от templar »

Съвсем замря тази тема... а моята колекция расте или расте... Орион 333U; Tesla401Accord; Mende 216; Exo-2; VEF12, Telefunken Malhar и още куп транзисторни от 60-те и началото на 70-те...

И тъй като от няколко месеца си подритвам трудовата книжка и по цял ден ровя радио-сайтовете, прави впечатление, че никъде нищо няма за българските апарати. Има всякакви други - аржентински, бразилски, от Мартиника и къде ли още не, но за българските - никъде нито дума. Бисер има внушителна колекция, не смяташ ли да я качиш някъде, примерно в www.radiomuseum.org , а не само латвийци и чехи да се перчат с колекции... ?

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: съвсем замря тази тема

#37 Мнение от Borislav Stankov »

templar написа:Съвсем замря тази тема... а моята колекция расте или расте... Орион 333U; Tesla401Accord; Mende 216; Exo-2; VEF12, Telefunken Malhar и още куп транзисторни от 60-те и началото на 70-те...

И тъй като от няколко месеца си подритвам трудовата книжка и по цял ден ровя радио-сайтовете, прави впечатление, че никъде нищо няма за българските апарати. Има всякакви други - аржентински, бразилски, от Мартиника и къде ли още не, но за българските - никъде нито дума. Бисер има внушителна колекция, не смяташ ли да я качиш някъде, примерно в www.radiomuseum.org , а не само латвийци и чехи да се перчат с колекции... ?
Ако мога да помогна по въпроса. Регистрацията на домейн е от порядъка на $10 на година измислете си име и го регистрирайте за подобна галерия и ще ви дам безплатен хостиг , ще ви сложа един от най-добрите софтуери за онлайн галерия, а от вас ще бъдата снимките и попълването на съдържанието :). Ако искате може и аз да ви го регистрирам домейнчето. Ако имате интерес от подобна идея пратете ми ЛС.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

templar

#38 Мнение от templar »

Предложението наистина е добро, но в моята колекция има само 3 български радиоапарата, докато dragon_hifi (Бисер) има внушителна сбирка и мисля, че ако намери време и желание може да ни прослави....

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Borislav Stankov »

templar написа:Предложението наистина е добро, но в моята колекция има само 3 български радиоапарата, докато dragon_hifi (Бисер) има внушителна сбирка и мисля, че ако намери време и желание може да ни прослави....
Това зависи от него, дали има желание и свободно време да се занимава.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

kmvasilev

Схема за Акорд 10

#40 Мнение от kmvasilev »

Здравейте,

Вчера като се връщах от работа, видях една съседка сложила едно старо радио Акорд 10 в една количка и го кара към кофата за буклук. Всъщност е радио-грамофон. И като стар Плюшкин... ми се досвидя да се изхвърля такава антика, та го взех у нас. Отлично е запазено отвътре, на първо включване пропуква при смяна на обхватите, значи ще го бъде. :D

Моля, да ми изпратите схема, ще го възстановя и нека да си стои така, просто сърце не ми дава да го изхвърля. Мейла ми е: kalcho_vasilev@yahoo.co.uk. Благодаря ви предварително :)

bobi_

#41 Мнение от bobi_ »

На някой трябва ли му (руско?) лампово радио - ROCONA?
Мисля, че си работи. Евентуално има конактни проблеми - спойки, потенциометър.. Ако ви трябва за части, или цялото - пишете ми ПМ. До края на месеца (до след 3 дена) няма да го изхвърлят, за след това не знам. Намира се в София, кв. Иван Вазов.

Аватар
Jbl
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#42 Мнение от Jbl »

Страхотна колекция имаш :D :D :D
Поздрави.

bobi_

#43 Мнение от bobi_ »

Объркал съм се за името - радиото в по-горния пост се казва Rigonda-102 . УКВ-то му мисля, че е по руския стандарт. Има и входове за грамофон и лентово възпроизвеждащо устройство, които се превключват от бутоните на панела. Ако ви върши работа, пишете ми ПМ и дайте някакъв телефон за връзка, до петък-събота 01.09.2007.

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

"MINERVA"

#44 Мнение от cecoEL34 »

http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... re_022.jpg
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... re_021.jpg Помогнете за "МИНЕРВА" - 39г. : EK3 , EF9 , EBL1 , AZ1 , EM1 .[img]Днес%20го%20събрах%20след%20деветия%20пласт%20лак%20и%20смяна%20на%20електролитите%20.%20Липсва%20ЕF9%20и%20EM1%20.%20Другите%20ги%20позалепих%20...%20Трябваше%20да%20госнимам%20преди%20това%20..[/img]
Последно промяна от cecoEL34 на Чет Дек 27, 2007 8:22 pm, променено общо 1 път.
"Deep Purple" e стил на живот .

Anonymous

#45 Мнение от Anonymous »

И аз търся помощ - UCL11 за едно радио Tefag. Лампата липсва...

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”