При нас бавничко ги премазваха с автомобилLZ написа:Случвало се е и да разстрелват малките радийца.
колекционерство: стари радиоапарати
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Благодаря Велински, засега закърпих положението, ще ти пратя лично в началото на др. седмица да кажеш къде да мина да я взема.
Драгон, нещо по-мързеливо от схемите:
Дървен Радиоапарат със схема UCH21 UCH21 UBL21 UY1N, надпис на задния капак: "Радио фабрика при главна дирекция на радиоразпръскването Хр. Ботев М462" и никакви други означения. Скалата е на български, с новия правопис, но Вроцлав фигурира като Бреслау, Варна си е Варна, а не Сталин.
Ако някой може да помогне с информация, ще бъде чудесно.
Втори въпрос: 20 лв. добра цена ли е за купуване на старо радио (40-те) в прилично състояние ?
Драгон, нещо по-мързеливо от схемите:
Дървен Радиоапарат със схема UCH21 UCH21 UBL21 UY1N, надпис на задния капак: "Радио фабрика при главна дирекция на радиоразпръскването Хр. Ботев М462" и никакви други означения. Скалата е на български, с новия правопис, но Вроцлав фигурира като Бреслау, Варна си е Варна, а не Сталин.
Ако някой може да помогне с информация, ще бъде чудесно.
Втори въпрос: 20 лв. добра цена ли е за купуване на старо радио (40-те) в прилично състояние ?
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
съвсем замря тази тема
Съвсем замря тази тема... а моята колекция расте или расте... Орион 333U; Tesla401Accord; Mende 216; Exo-2; VEF12, Telefunken Malhar и още куп транзисторни от 60-те и началото на 70-те...
И тъй като от няколко месеца си подритвам трудовата книжка и по цял ден ровя радио-сайтовете, прави впечатление, че никъде нищо няма за българските апарати. Има всякакви други - аржентински, бразилски, от Мартиника и къде ли още не, но за българските - никъде нито дума. Бисер има внушителна колекция, не смяташ ли да я качиш някъде, примерно в www.radiomuseum.org , а не само латвийци и чехи да се перчат с колекции... ?
И тъй като от няколко месеца си подритвам трудовата книжка и по цял ден ровя радио-сайтовете, прави впечатление, че никъде нищо няма за българските апарати. Има всякакви други - аржентински, бразилски, от Мартиника и къде ли още не, но за българските - никъде нито дума. Бисер има внушителна колекция, не смяташ ли да я качиш някъде, примерно в www.radiomuseum.org , а не само латвийци и чехи да се перчат с колекции... ?
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: съвсем замря тази тема
Ако мога да помогна по въпроса. Регистрацията на домейн е от порядъка на $10 на година измислете си име и го регистрирайте за подобна галерия и ще ви дам безплатен хостиг , ще ви сложа един от най-добрите софтуери за онлайн галерия, а от вас ще бъдата снимките и попълването на съдържаниетоtemplar написа:Съвсем замря тази тема... а моята колекция расте или расте... Орион 333U; Tesla401Accord; Mende 216; Exo-2; VEF12, Telefunken Malhar и още куп транзисторни от 60-те и началото на 70-те...

Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това зависи от него, дали има желание и свободно време да се занимава.templar написа:Предложението наистина е добро, но в моята колекция има само 3 български радиоапарата, докато dragon_hifi (Бисер) има внушителна сбирка и мисля, че ако намери време и желание може да ни прослави....
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE

CHE
Схема за Акорд 10
Здравейте,
Вчера като се връщах от работа, видях една съседка сложила едно старо радио Акорд 10 в една количка и го кара към кофата за буклук. Всъщност е радио-грамофон. И като стар Плюшкин... ми се досвидя да се изхвърля такава антика, та го взех у нас. Отлично е запазено отвътре, на първо включване пропуква при смяна на обхватите, значи ще го бъде.
Моля, да ми изпратите схема, ще го възстановя и нека да си стои така, просто сърце не ми дава да го изхвърля. Мейла ми е: kalcho_vasilev@yahoo.co.uk. Благодаря ви предварително
Вчера като се връщах от работа, видях една съседка сложила едно старо радио Акорд 10 в една количка и го кара към кофата за буклук. Всъщност е радио-грамофон. И като стар Плюшкин... ми се досвидя да се изхвърля такава антика, та го взех у нас. Отлично е запазено отвътре, на първо включване пропуква при смяна на обхватите, значи ще го бъде.

Моля, да ми изпратите схема, ще го възстановя и нека да си стои така, просто сърце не ми дава да го изхвърля. Мейла ми е: kalcho_vasilev@yahoo.co.uk. Благодаря ви предварително

Объркал съм се за името - радиото в по-горния пост се казва Rigonda-102 . УКВ-то му мисля, че е по руския стандарт. Има и входове за грамофон и лентово възпроизвеждащо устройство, които се превключват от бутоните на панела. Ако ви върши работа, пишете ми ПМ и дайте някакъв телефон за връзка, до петък-събота 01.09.2007.
- cecoEL34
- има опит
- Обратна връзка:
"MINERVA"
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... re_022.jpg
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... re_021.jpg Помогнете за "МИНЕРВА" - 39г. : EK3 , EF9 , EBL1 , AZ1 , EM1 .[img]Днес%20го%20събрах%20след%20деветия%20пласт%20лак%20и%20смяна%20на%20електролитите%20.%20Липсва%20ЕF9%20и%20EM1%20.%20Другите%20ги%20позалепих%20...%20Трябваше%20да%20госнимам%20преди%20това%20..[/img]
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... re_021.jpg Помогнете за "МИНЕРВА" - 39г. : EK3 , EF9 , EBL1 , AZ1 , EM1 .[img]Днес%20го%20събрах%20след%20деветия%20пласт%20лак%20и%20смяна%20на%20електролитите%20.%20Липсва%20ЕF9%20и%20EM1%20.%20Другите%20ги%20позалепих%20...%20Трябваше%20да%20госнимам%20преди%20това%20..[/img]
Последно промяна от cecoEL34 на Чет Дек 27, 2007 8:22 pm, променено общо 1 път.
"Deep Purple" e стил на живот .