желязо....

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#31 Мнение от Bojo »

А на мен от последното изречение на menator, ми настръхна косата.

Пич, и с Москвич 412ка, и с Ауди А8, ако са тахнически изправни, можеш да достигнеш от точка А до точка Б. А разликата в парите им е голяма. Какъв тогава е смисълът да се купува Аудито? Или ти си караш Москвето... :D
Последно промяна от Bojo на Чет Ное 16, 2006 11:55 pm, променено общо 2 пъти.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Goro »

K.Konstantinov написа:Например при http://www.electra-print.com/ има възможност да се поръча силов траф с М6 магнитопровод.Това качва цената с 20%.Незнам дали Hammond използват М6 ламела.Например http://www.sowter.co.uk/ използват само М6 ламела за минимални загуби.
И Аудионот използват М6, но не защото е с по-малки загуби (виж един от по-горните ми постове), а защото понася малко по-голяма индукция, която при това спада не така стръмно.

menator, съчувствам ти за неуспеха с твойте трансформатори, но при нас няма да е така. Човек трябва да наследява от родителите си уменията им, а не песимизма.
А за двата квадрата май са нужни 4, а не 2 kV.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: отговор

#35 Мнение от Teodor Gugulanoff »

menator, бъди така добър - съобрази се в кой/какъв форум се изказваш първо, и второ - с кои точно хора дискутираш по темата.
Въпреки, че има частни случаи, в които е възможно да се окаже, че си на 100% прав, тук ударението е поставено малко по-различно.
Благодаря ти за разбирането, както и приноса ти към темата.
Изображение

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от K.Konstantinov »

Да Жоро съгласен съм с теб.Това М6 е номенклатура на американците.Кой от двата вида ламарина на http://www.waasner.de/
1.Cold-rolled laminations B = 1.5 T
2.Grain-oriented laminations B = 1.7 T
оговаря приблизително на М6?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от velinski »

Само да вметна, че Hammond произвеждат възможно най-ниския клас трансформатори от масовите производители. Играл съм си с един чифт 1627SE за 6С4С и определено са едно голямо разочарование, особено за цената си от 100$ на парче. Реалната им цена спрямо звука и материалите им е не повече от $50-60 - останалото е данък "марка" :)

Иначе са прекрасни трафове за ентусиасти, тепърва навлизащи в блатото на аудиото и решили да похарчат някой лев в името на опита. Дори ако човек не е чувал други качествени трафове биха могли да му допаднат. Но след като веднъж се докоснеш до Tribute, Tango или Bertolucci или направиш своя първи траф, който размазва прехвалените Hammond, ще разбереш колко ниско в хранителната верига си бил досега :D

menator, как пък разгада, че от Hаmmond ползват МНОГО качествен меден проводник??? Химичният състав и структурата му ли си изследвал?
Последно промяна от velinski на Пет Ное 17, 2006 1:22 am, променено общо 2 пъти.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#41 Мнение от velinski »

Откъде пазаруваш на тая цена ако не е тайна? От "нощния магазин"?

1627SE съм го купувал за $105 бройката - цена на първи дистрибутор
Последно промяна от velinski на Пет Ное 17, 2006 1:21 am, променено общо 1 път.
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#42 Мнение от Simonov »

@menator

Виж сега. По принцип има известна логика в думите които казваш, но да не забравяме, че големите фирми производители имат солиден финансов фундамент. Някои производители можеби разчитат и на стара слава. Тук в България нещата са по сложни. Не се съмнявай, че ако някой от способните хора тук, имаше достатъчни финансови възможности да инвестира в изработката на 300 бр. (да речем) изходни трансформатори, той би го направил :!: :!: :!: И съм сигурен, че тези трансформатори ще се продадат. Даже ще има и клиенти от чужбина (вече има такива членове на форума)

Айде със здраве :)
Изображение

AHDPO

#43 Мнение от AHDPO »

Извинявам се за отсъствието и включването със закъснение...
menator, уважение от мен (още по-голямо към татко ти!) , IMHO, хората малко незаслужено те заядоха... Трансформаторната тема е дъъълга и дълбока, надявам се да наваксам с въпроси в близките дни, пък дано ги уважите...
Хамонд: не съм пробвал лично, но доколкото знам е ширпотреба и всеки, който се заяде насериозно със звуковите трансформатори може да ги бие здраво. Ъъъъ... някой да е срещал суперлатив за Хамонд, който си струва да се вземе на сериозно?? Аз лично, ако трябваше да си внасям трансформатори май бих го направил по линка, който вече дадох, от Томи.
Нека да се опитам да приземя нещата с тъпия въпрос: Говорите за пренавиване на трансформатори докато станат. Може ли да ме светнете за какво иде реч? Предварително се извинявам...
С уважение,
Андро

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#45 Мнение от velinski »

За 1627SE става дума - 55619 е номенклатурата му по Partsconnexion, съжелявам за объркването

На твоя сайт цената му е $98 - със $7 по-ниска от моя сайт, но пак е твърде висока, за това, което предлаг като звук. От други трафове на Hammond нямам наблюдения и не искам да имам. Дроселите им са добри и евтини, обаче.

Ако говориш за евтиния и сочиш малките китарни трафчета по $32 - е това нещо никога не бих го пробвал как свири. Щом имаш пари за хвърляне - купи си ги. Истинска обида е обаче да твърдиш че тези боклуци са по-добри от ръчно направен траф в този форум...
Последно промяна от velinski на Пет Ное 17, 2006 1:27 am, променено общо 2 пъти.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”