6А3/6B4G/6С4С(2А3/2С4С) проект

Ако знаеш какво искаш!
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Daniel Petrov »

:smt033 :smt040 :smt040 :smt040 :HMguit :smt097
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от velinski »

Аз съм си навивал доста трафчета при Бистра и съм доволен

Ако й се обясни как да го направи със схеми и данни, резултатите са добри

И е добре да се презапасиш откъм големина на железата, защото нейните са нищо особено - аз лично ги поръчвам х2 като мощност и след часове работа са примерно не повече от 30-тина градуса топли

Другият плюс на трафовете й е, че имат нисък механичен шум

Плюс това откакто е сертифицирана по ISO9001 Бистра е станала мега учтива, преди няколко години беше баси злата гадина :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

gogo
отстранен

#34 Мнение от gogo »

Когато навивам при Бистра се презапасявам по мощност с около 50% и проблеми досега не съм имал. Е, греят леко, не съм ги мерил колко градуса са, със сигурност повече от 30, но наистина са много тихи, за разлика отпреди 4-5 години, когато освен че грееха много, шумяха още по-много...

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от Ivan Rachev »

Бистра..... :(
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
plamen
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от plamen »

За този проект /първоначалния му вариант/ аз си поръчах двата трансформатора и двата дросела при Бистра. Общата цена беше малко под 150 лв. След като направих захранващия блок точно по схемата на Даниел ми се наложи корекция на резистора 1,8 ома преди филтриращия кондензатор на напрежението за отоплението. При мен е 0,68 ома. Схемата на усилвателя не заработи и аз поставих също разделителен кондензатор между двете стъпала. Само че преднапрежението го задавам с отделен трансформатор. Освен това в катода на първата лампа работя с два акумулаторни елемента вместо катоден резистор и кондензатор.Сега ще повторя новата схема на Даниел, за което му благодаря предварително. А относно трансформаторите и дроселите - засега нямам проблеми като висока температура или механичен шум. Само дроселите ми се виждат прекалено големи като габарити за параметрите си.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ivan Rachev написа:Бистра..... :(
Аз съм безкрайно недоволен!
По-лоши трансформатори никой не ми е правил.
Въпреки, че и бях дал технологична карта как точно да се навият, бяха необходими три опита, за да се разбере, че нейните навивачи просто не са в състояние да ги направят. Бяха хем сгрешени, хем мърляви. Съсипаха ми чисто нови макари Weisser, тъй като нямали техни.
Да продължавам ли?
Добре: държа ми капарото (във валута!) в продължение на половим месец, защото нямала в брой в момента. Държа се безкрайно арогантно.
Ако на някого му харесват "изделията" на Бистра, значи просто не е виждал качествен трансформатор!

a_panov

#38 Мнение от a_panov »

Rutcho написа:
Ivan Rachev написа:Бистра..... :(
Ако на някого му харесват "изделията" на Бистра, значи просто не е виждал качествен трансформатор!
Виждал съм отворено Yaesu, е няма нищо общо БГ трафовете. Дано да се окажа крив, и да се радваме на онова японско качество в България. А ако някой се съмнява в мненията на Ivan Rachev и Rutcho, явно не знае кое му е ляво и кое му е дясно.

Аватар
plamen
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#39 Мнение от plamen »

Вярно е, че "изделията" й не са върха на качеството. Проблемът сигурно е в квалификацията на "навивачите", а и в дизайна на трансформаторите /закрепване, изводи, имрегниране/. Всъщност дизайнът е такъв като на всеки мрежов трансформатор от преди 10-15 години. Аз навих при нея всичко за този проект за да спестя време.
Днес пуснах новата схема с 6С4С и съм адски доволен. Един канал. Бих си закупил два изходни трансформатора веднага. От изхода на захранващия блок имам 455V, ток през крайната лампа 48mA, напрежение анод/катод 360V. Който прави схемата, да подбира внимателно катодния резистор. Благодаря на всички, изказали мнение и съвети по проекта.

Аватар
Ivan Popov
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#40 Мнение от Ivan Popov »

След като сглобих вече Хапчето се замислям за някой по мощен и качествен усилвател . Нещата общо взето седят така .
Имам лампите за проекта 6С4С и за Loftin-White ,захранващ траф който дава 2х340,1х5,1х7 волта от усилвател Моно 25 .Въпроса ми е дали към същата навивка на която се връзва отоплението на крайната лампа мога да свържа и отоплението на предусилвателната или да дубавя още един тараф за отопление на 6Н3П .Кой проект
ще ми препоръчате да осъществя?Интересувам се мога ли и от къде да купя изходните трафове и катодните и прехвърлящи кондензатори.

Аватар
Ivan Popov
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#41 Мнение от Ivan Popov »

Въпросния захранващ траф от Моно25 дава и едно 42 волта напрежение . Може ли с него да се осигури преднапреженирто на крайната лампа.Колко е то ?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#42 Мнение от velinski »

Rutcho написа: Ако на някого му харесват "изделията" на Бистра, значи просто не е виждал качествен трансформатор!
За различни проби/тестове и макети поръчков траф за 10 лева си е просто ОК и свири ОК за парите си.

Естествено, не бих си сложил такъв в личния high-end, но ниската цена на нейните трафове ми е изгодна за всякакви експерименти.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Ivan Popov
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#43 Мнение от Ivan Popov »

Този усилвател май е нещо подобно.С тази предусилвателна лампа няма ли да свири по добре ?

Изображение

300 волта анодно ?

Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#44 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Silversound написа:Този усилвател май е нещо подобно.С тази предусилвателна лампа няма ли да свири по добре ?
6C2C е хубава, но за тази схема не и достига мю.
Сметни сам колко трябва да е входният сигнал.
Е, ако ползваме предусилвател с достатъчно висок изходен сигнал....
Последно промяна от Rumen Suvandjiev на Нед Сеп 24, 2006 11:30 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Ivan Popov
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#45 Мнение от Ivan Popov »

Някакви китове предлагат ли се за проекта с 6С4С. Интересуват ме изходните трафове и катодните кондензатори.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”