Има един знак,който се казва запетайка.Върни се в първи клас и я постави на място!chikov написа:Този усилвател наистина е уникален но предполагам и цената е уникална.Дайте някаква приблизителна цена с тези лампи г81м.
лампов усилвател
- kalitin
- чете и пита
- Обратна връзка:
Re: лампов усилвател
Sapere aude - Осмели се да бъдеш умен.
- Стефан
- чете и пита
- Обратна връзка:
Големи хора си намират кусури в правописа...

Някой правят, а другите, който не могат, дават съвети, как да стане!
- kalitin
- чете и пита
- Обратна връзка:
Прав си младеж,съжалявам,че загубих време да пишаСтефан написа:Големи хора си намират кусури в правописа...![]()
![]()
![]()

Sapere aude - Осмели се да бъдеш умен.
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Браво, Калитин! Явно природата наистина не търпи вакуум (освен в лампите...) и ти влезе в една необходима за форума (но неблагодарна) роля, която Иво преди време оваканти..kalitin написа:Ти си един нереализиран палячо! ...

А за такива като chikov цената за свестен усилвател с ГУ81М е около 36 бимберици или 5-6 години преоткриване на топлата вода (което от двете му изглежда по-евтино...). Пак няма гаранция че ще докара звука на Wavac-а, но поне ще е "спестил" "една камара пари" и няма да му се налага да почуква по лампите с моливче и да си припява...
Педлагам да приключим спора и обидите един към друг.Не се познаваме а и няма какво да делим.Само разсмиваме други колеги в форума.Успех!
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:

и няма да му се налага да почуква по лампите с моливче и да си припява

Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
- VALMIG21
- има известен опит
- Обратна връзка:
Chikov,започни да си събираш части за един свесен двутактов усилвател без ОВ,с лампи например 6П3С,ЕЛ34,ГУ50.Може да използваш и мощни триоди,има прекрасни.Ако избереш лъчевите тетроди направи го по ултралинейна схема,не като този дето си го човъркал,без прекомерни усилия ще извадиш 25вт със отлично лампово качество.Еднотактния усилвател свири по добре,но същата мощност се вади с десеторни усилия,свръхмощни лампи,висиковолтови трансформатори и елементи,мощни драйвери за атака на крайните лампи.Доколкото те преценям,без да се сърдиш,ако сега се захванеш с такава конструкция,ще я объркаш.
Поздрави и успех.
Поздрави и успех.
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив
0898735435
гр.Пловдив
0898735435
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Сещам се само за няколко човека в България, които могат да направят ДОБЪР 25w лампов SE усилвател и за още по-малко, които да са направилиVALMIG21 написа:...без прекомерни усилия ще извадиш 25вт със отлично лампово качество....

VALMIG21 написа:Chikov,започни да си събираш части за един свесен двутактов усилвател без ОВ,с лампи например 6П3С,ЕЛ34,ГУ50.
Лампи които си описал и части в неограничено количество в нас. Единствения проблем са изх.трансформатори.Имам но не са подходящи за това което искам.Имам и два усилвателя моно25 но и техните изх.трафове доколкото разбрах не са идеалния вариант.А това дали мога да направя усилвател съм убеден,че няма да имам проблем защото отлично се справям с доста по сложни неща.Е изх.трафове не съм правил но не мисля че е нужно.Сега с пари всичко се намира.Имам 12бр.лапи EL-34 и мисля че 5бр. Гу-50.Мога лесно да намеря и 6П3С. Изх.трафове имам много от старите лампови телевизори и радиоапарати,но не мисля да ги използвам.Забравих да кажа,че имам един лампов у-л Dynacord imperator-но само един.
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Намери ми апарат, който консумира 1VA, същевременно отдавайки 100VA. Ще платя колкото кажеш.chikov написа:Сега с пари всичко се намира.
- VALMIG21
- има известен опит
- Обратна връзка:
Chikov,земи накрая пиши откъде си,та да не ти викат анонимник.В профила става за 6 сек.В момента и аз съм ТВ техник като теб,сложните неща с които се налага да се занимаваме не се припокриват напълно с ламповата аудиофилска техника.Прчети в нета,за изходни трафове има доста изписано,ти май нищо не си чел.С пари или без пари,първо придобий поглед.Така ще разбереш на собствени умения ли ще разчиташ или ще плащаш на някой.Като вденеш за какво става въпрос,току виж си сменил мощните си колони за такива с по голяма чувствителност и т.н.
Пак успех!
Пак успех!
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив
0898735435
гр.Пловдив
0898735435
VALMIG21 написа:Chikov,земи накрая пиши откъде си,та да не ти викат анонимник.
Съседи сме-гр.Карлово.
- VALMIG21
- има известен опит
- Обратна връзка:
Радвам се.Пиши го това Карлово в профила 
И когато отговаряш,не цитирай предното мнение,използвай бутона (нов отговор)

И когато отговаряш,не цитирай предното мнение,използвай бутона (нов отговор)
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив
0898735435
гр.Пловдив
0898735435
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако го беше написал още от отначало в профила си, веднага щях да те пратя в Релакс-център "Магико" (0886200284) при д-р Калева да видиш и чуеш на живо акустична третировка на помещение, високочувствителни ОТ (хорни), 2х3.5W еднотактен клас А лампов усилвател и добре моднат CD-плейър какво правят.chikov написа:гр.Карлово.