Никой не те гони оттук, просто спазвай правилата на форума и добрия тон.kabeleto написа: Регистрирах се на този форум само заради проекта The Red Pill който ми грабна окото.Когда го реалезирам ще се махна
Разчистих останалите постове.
Никой не те гони оттук, просто спазвай правилата на форума и добрия тон.kabeleto написа: Регистрирах се на този форум само заради проекта The Red Pill който ми грабна окото.Когда го реалезирам ще се махна
Прочетох русските параметри на гу50 и западния аналог,определено западния анало има по-добре характеристеки.Тука се обсъжда качеството на звучене,четните и нечетните хармоници са за раздела "полупроводници срещу лампи",вчера питах колега от руссия по повод аналози на гу50 ,отговора е категоричен макар и предубеден.Съветската лампа си съветска,дори осилоскора го доказва.Цитирам дословно "дори две напълно еднакви лампи на осцилоскопа да изглеждат почти еднакво,осцилиоскопа си има толеранс, но......разликата в стотните на няпряжението си казва думата,ампеража се променя в милиампери и за различно ухо звучи поразному".Marian Lozev написа:Тази LS50 и други, аналог ли са на ГУ50 или обратното.[/attachment]
И по специално питам за LS50 дали става за по сериозен звук от ГУ50. Имам възможност за 4бр. та имали смисъл да се занимавам, ще помоля за мнения в различията на звучене.
Колега, ако беше наистина така, то всички щяха да бъдат щастливи и щяха да чуват най-доброто, което могат да си представят.kabeleto написа:...всеки ще чуе това което иска.
И как изглежда "съветска лампа" на осцилоскоп?kabeleto написа:Съветската лампа си съветска,дори осилоскора го доказва.Цитирам дословно "дори две напълно еднакви лампи на осцилоскопа да изглеждат почти еднакво,осцилиоскопа си има толеранс, но......разликата в стотните на няпряжението си казва думата,ампеража се променя в милиампери и за различно ухо звучи поразному".
Просто няма смисъл от сравнения защото всеки ще чуе това което иска.
AD1 е "голяма" в един друг смисъл, в който ГМ70 и ГУ81 й свалят шапка дори. Думите "фундамент" и "голям звук" не са достатъчни да се опише магията на този "малък" триод. Трябва някой ден да послушаме AD1 и твоите ГМ70, ще бъде фънVeselin Krachunov написа:Голямата лампа обаче си е голяма лампа (визирам ГМ70, ГУ81М) и емисията на волфрама (а оттам и фундамента, и звученето) не могат да бъдат постигнати по никакъв начин с "малките" лампи (ГУ50, 300B, 2A3, AD1,...).
не хаби свободното си време в ненужни разходки, а пали новата машина.Nikolay Kolev написа:Ако правите такова прослушване да не ме забравите
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта