6С33С-В "Woodworms"
- Simon
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Пуш-пул с ГУ-50
Най-често "прескачането" на искра в балона - между отоплението и анода, при кенотроните с директно отопление,
е свързано със сложен (излишно) голям по стойност "първи" кондензатор (веднага след кенотрона).
Особено ако и намотките на вторичната имат ниско вътрешно съпротивление, може да прецените колко се товари лампата,
докато се зареди кондензатора (колко голям ток се опитва да протече).
Не случайно по католог е < 10мкФ, да не говорим, че тази стойност е при съпротивление в анодната верига > някаква стойност (по каталог и смятане)...
Ако все пак е нужно първия кондензатор да е с голяма стойност, то задължително трябва да има плавен старт на захранващата верига.
Още нещо - старите (неработили или работили преди време) лампи задължително искат "тренировка" преди пускането им в нормален режим.
"Гълтането" на въздух си проличава по вида на гетера им.
Ако не е побелял, има спасение за лампа/ите - Трениране, а ако е небходимо и външно подгряване на гетера.
е свързано със сложен (излишно) голям по стойност "първи" кондензатор (веднага след кенотрона).
Особено ако и намотките на вторичната имат ниско вътрешно съпротивление, може да прецените колко се товари лампата,
докато се зареди кондензатора (колко голям ток се опитва да протече).
Не случайно по католог е < 10мкФ, да не говорим, че тази стойност е при съпротивление в анодната верига > някаква стойност (по каталог и смятане)...
Ако все пак е нужно първия кондензатор да е с голяма стойност, то задължително трябва да има плавен старт на захранващата верига.
Още нещо - старите (неработили или работили преди време) лампи задължително искат "тренировка" преди пускането им в нормален режим.
"Гълтането" на въздух си проличава по вида на гетера им.
Ако не е побелял, има спасение за лампа/ите - Трениране, а ако е небходимо и външно подгряване на гетера.
- VALMIG21
- има известен опит
- Обратна връзка:
Доколкото си спомням,Мариан е с неполярни филтриращи кондензатори с малък капацитет,така,че едва ли това е причината,още повече при Момчил е било същото.Черни аноди има,днес получих един нов от едно момче от форума.Намират се и не са скъпи и са много ефектни.
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив
0898735435
гр.Пловдив
0898735435
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Имам 50 ohm последователно преди кондензатора ми ( 50uF ).
Самите лампи , които пратих на Мариан са стари .
Аспарух ме посъветва да сложа и съпротивления на отоплителната намотка 0,5-1 ohm 5w примерно .
Само при кенотрони с по на гъсто нагънат отоплителен проводник се получава този ефект , замислям се дали не е от това . С другите нямам никакви ядове .
Самото доближаване на гънките е ясно видно при държащите пружинки .
Може да греша но си е лично мое наблюдение и опит !
Лампите бачкат пратих му ги за да си пробва , преодолееш ли тази искра след това влизат в режим , знам че е опасно но това е което имам трудно се намират такива лампи с черни аноди .
Все пак за да се компенсира големия ток в началния момент, и да заредиш по бавно кондензаторите може да ти се наложи и по голямо от 50 оhm (2-5W) съпротивление последователно на анодното .
Поздрави: Момчил
Самите лампи , които пратих на Мариан са стари .
Аспарух ме посъветва да сложа и съпротивления на отоплителната намотка 0,5-1 ohm 5w примерно .
Само при кенотрони с по на гъсто нагънат отоплителен проводник се получава този ефект , замислям се дали не е от това . С другите нямам никакви ядове .
Самото доближаване на гънките е ясно видно при държащите пружинки .
Може да греша но си е лично мое наблюдение и опит !
Лампите бачкат пратих му ги за да си пробва , преодолееш ли тази искра след това влизат в режим , знам че е опасно но това е което имам трудно се намират такива лампи с черни аноди .
Все пак за да се компенсира големия ток в началния момент, и да заредиш по бавно кондензаторите може да ти се наложи и по голямо от 50 оhm (2-5W) съпротивление последователно на анодното .
Поздрави: Момчил
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Момчи, до колко опасно.. тоест какво имаш в предвид. 

Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
- wlado88
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Марияне, не знам как съм го издържал плеъра без плазми, то вече се изясни - плазми на всякъде ще има по моите устройства.Marian Lozev написа:Владо чакай че още немога да се нарадвам на големите плазмите от Рухи, но ти благодаря за съдействието. Твоите плазми свирукат ли...
Със здраве да си ги слушаш
Последно промяна от wlado88 на Сря Фев 10, 2010 10:13 pm, променено общо 1 път.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
50 ома е много малка стойност за 50uF кондензатор (при 4uF максимално допустима стойност за 5Ц3С)Momchil написа:Имам 50 ohm последователно преди кондензатора ми ( 50uF ).
Сложи 2х 500 ома 7-10W на всеки анод към вторичната и искренето ще престане
В момента си убиваш бързо кенотроните
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Велински 50ohm е достатъчно при мен , незнам при Мариан как стоят нещата със схемата и консумацията и .
При мен се нормализираха нещата след като сложих резистора , преди това прехвъкваха едни искри , страхотия беше !
При мен се нормализираха нещата след като сложих резистора , преди това прехвъкваха едни искри , страхотия беше !

- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Момчиле, при мен не е вече така както беше.
Гу-50 вече го няма, заменен е с 6С33С-В . Очаквам скоро да е при мен и да избухна с едно 10 часово слушане.
P.S. ще ми липсва хармонията и добрия звук на гу-50, но трябва да се пробва от всичко в тоя живот.
Поздрави,
Мариан
Гу-50 вече го няма, заменен е с 6С33С-В . Очаквам скоро да е при мен и да избухна с едно 10 часово слушане.

P.S. ще ми липсва хармонията и добрия звук на гу-50, но трябва да се пробва от всичко в тоя живот.
Поздрави,
Мариан
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Пуш-пул с ГУ-50, заменен с 6С33С
Чудесно !
Много се радвам ,че продължаваш да дерзаеш ,чакаме снимки .
P.S. : При мен проекта се промени малко : Усилвателчето ще е с заменяема крайна лампа ( 813 или ГМ70 ) , тристапална схема .
Частите ми са налични ,чертая шасита .
Поздрави: Момчилчо
Много се радвам ,че продължаваш да дерзаеш ,чакаме снимки .

P.S. : При мен проекта се промени малко : Усилвателчето ще е с заменяема крайна лампа ( 813 или ГМ70 ) , тристапална схема .
Частите ми са налични ,чертая шасита .
Поздрави: Момчилчо

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Поздравления за сериозните(мощни)SE усилватели!
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Благодарско,
но за мен мощноста идва от гм70 , гу81 и гм100.
Сега трябваше да паля гу81 а не 6С33С , живи и здрави следващия.
но за мен мощноста идва от гм70 , гу81 и гм100.
Сега трябваше да паля гу81 а не 6С33С , живи и здрави следващия.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Абсолютно съгласен
!!!!! 

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
На теб съм сигурен, че ще ти допадне 6С33С 

Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Нико, защо мислиш че ще е така.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
От лампите които съм слушал тази беше с най-добрият бас 

Посетете: