Привет Венко!Venko56 написа:Поздравления и от мен Жоро. Чудесна работа.![]()
Всъщност не съм особено изненадан. След всичко което съм видял и чул при теб, смятам, че това е поредното ти отлично произведение.
6С4С е малко тегава лампа (така разправят по-опитни от мен хора). Можеш ли да споделиш нещо по отношение на работните й режими, по отношение на изходните трафове, или тези неща са "фирмена" тайна?
Ами малко е тегава наистина, поборих се с нея (понеже имах голямото желание да избегна кондензатора между двете стъпала - не че е нещо много лошо, ама ако го няма май е по-добре), пробвах няколко варианта, ама мисля че най-накрая тя клекна
Значи и аз както и други хора от форума "открих" че при по-високо напрежение анод-катод 6С4С свири по-добре. Поне така ми се струва (субективно мнение). В крайна сметка режима на 6С4С го оставих 315-320V анод-катод и ток през нея около 48-50mA. Изх. трансформатори за отделна история. Използвах старо желязо с дебелина на ламелите 0.25мм, сечението е 11.2кв.см. Трансформатора го навих с параметри 2к5:6 Ом. Сигурен съм че 6С4С ще свирне по-добре при 3к5 по-добре (за сметка на намалена мощност), но вече е късно да пренавивам отново. Секциите са три първични последователно и четири вторични в паралел. Средната първична секция е с два пъти повече навивки от другите две. За броя навивки просто не си спомням в момента (ще трябва да се поровя в бумагите) - навивах ги преди два месеца... Пак по спомени получих индуктивност около 19-20Н. Все още не съм правил измервания - не мога да се спра да го слушам и да ги направя
Експериментирах и с друго желязо - ШЛ. Сечението беше по-малко (8кв.см), но пък прозореца беше по-голям (повече влизащи навивки) и успях да получа индуктивност на първичната около 30Н. Но предполагам заради по-голямото получено активно съпротивление на първичната намотка (заради по-големия брой първични навивки) на слух по-не ми хареса с 6С4С. А може причините да са други...
Ами засега толкова...