Доста крайно мнение, но като цяло може би е вярно.velinski написа:6Н16Б е малка лампа с малък звук образно казано. Иначе е адски удобна за разни миниатюрни приложения, особено в CD плейъри. Даже с нея почнах проект за портативен усилвател за слушалки с акумулатори, но още не е довършен.
Малкият балон и малките аноди си казват думата. Същото е положението и с прехвалените нувистори - свирят правилно, но звучат сплескано като транзистори.
Духът на Големия Звук се крие в големите балони и яките арматури
Аналози на 6SN7
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Божо, сравних онези лампи, които ми даде директно с 6Н23П и 6Н6П - малките свирят като много добри транзистори, сравнени с "големите"
Спрях дотам със сравненията, за да не се разочаровам още
Иначе са супер за мини-проекти и скоро ще покажа работеща версия на джобен слушалков амп с акумулатори
Иначе са супер за мини-проекти и скоро ще покажа работеща версия на джобен слушалков амп с акумулатори
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
AHDPO
Благодаря за информацията за 6Н16Б! Аз отдавна се каня да я опитам, но знаете как е със свободното време...
Интересно, макар че не ми е кумир, от бай Лихницки съм запомнил, че колкото е по-малък анода толкова по-хай-енд-ски свири... Но засега ми е много рано да правя подобни оценки, още много опит има да натрупам, за да мога да разсъждавам на такова ниво...
С уважение,
Андро
С уважение,
Андро
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
За малкият звук си прав. Но си свирят като лампи и си имат особености. Не търпят натоварване на изхода. Като се видим ще ти драсна режима в който успях да я накарам да свири най-добре. Но за лампов буфер на ДАК стават. Има един пич дето си облагородява МП3ките с нея.velinski написа:Божо, сравних онези лампи, които ми даде директно с 6Н23П и 6Н6П - малките свирят като много добри транзистори, сравнени с "големите"
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
AHDPO
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Андро, 6Н16БВ ми е любимата малка лампа. Защото е малка като транзистор, но свири лампово (или като добър тразнзистор, както казва Велински). "Гърчил" съм я много и имам реални впечатления от нея. Това че е свръхминиатурна обуславя редица особености при използването и главно това че се влияе много от товара. Като характер на звука няма нищо общо с 6Н8С, както нямат нищо общо и 6Н1П с 6Н8С, която я представят като пълен новален аналог.AHDPO написа: Според мен има! Основни ТТДанни. Както казах още първия път, не е директен заместител.
С уважение,
Андро
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: