ГМ-70 SE Amp
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Simonov
- има известен опит

OFF
@dei12
Мисля че Rutcho е прав. Да започваш с GM70 не е игра работа. Лампата не е от най-евтините, което предполага комбинирането и със съответстващи по качество(скъпи) елементи. За високите напрежения да не говорим. Ти най вероятно искаш направо да скочиш на High-End-a, но колкото по високо скачаш толкова по лошо може да паднеш
Аз лично съм си избрал една пределно проста схема с 6SJ7 и 6V6 - евтини лампи, ниско напрежение, евтини части. Даже успях да намеря изходни трансформатори за по $15 парчето. Разбирасе качеството им е без коментар, но дори да се запали цялата схема след включването не рискувам повече от 100-150лв. А да не говорим че след като един път схемата заработи, възможностите за upgrade са ограничени единствено от бюджета с който разполагаш.
И все пак пожелавам ти УСПЕХ в начинанието
OFF
@dei12
Мисля че Rutcho е прав. Да започваш с GM70 не е игра работа. Лампата не е от най-евтините, което предполага комбинирането и със съответстващи по качество(скъпи) елементи. За високите напрежения да не говорим. Ти най вероятно искаш направо да скочиш на High-End-a, но колкото по високо скачаш толкова по лошо може да паднеш
Аз лично съм си избрал една пределно проста схема с 6SJ7 и 6V6 - евтини лампи, ниско напрежение, евтини части. Даже успях да намеря изходни трансформатори за по $15 парчето. Разбирасе качеството им е без коментар, но дори да се запали цялата схема след включването не рискувам повече от 100-150лв. А да не говорим че след като един път схемата заработи, възможностите за upgrade са ограничени единствено от бюджета с който разполагаш.
И все пак пожелавам ти УСПЕХ в начинанието
OFF
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
SE
Rutcho е прав. Дори да ти подарят частите, не започвай с ГМ70. Използвай упоритостта си по-практично - за набиране на опит. Не се подвеждай от простотата на ламповите схеми. Има много подводни камъни. Грешния старт може само да те забави.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: SE
... или направо да те откаже.Goro написа:...Грешния старт може само да те забави.
Имам един познат, който реши да си прави OTL лампово стъпало с 6С33С, без да е пипвал лампи преди това. Колкото и да го разубеждавах, даде маса пари за лампи (E188CC хич не е евтина), цокли, големи кондензатори за двуполярното захранване, поръчва дросели, трансформатори и дори направи кутията.... Схемата така и не тръгна и той захвърли всичко.
Човекът и досега е убеден, че лампите не стават за нищо....
-
dei12
Още веднъж благодаря за загрижеността, но няма да се откажа да правя SE гм-70 освен ако не ме убие 1000v.
Отказах се да продавам гм-70 ,аз и не съм мислил пари да изкарвам от тяхната продажба въпреки,че не съм дал за тях и стотинка.
Идеята ми поскоро беше да подаря част от тях на хората които ми окажат съдействие с опит и съвет, затова не съм пускал обява в продажби, но не се получи затова ще си запазя всичките 20бр за да мога да експериментирам . Ако исках някой да ми прави срщу заплащане щях да си купя готов за 10000$, но така не е интересно. Поздрави.
Отказах се да продавам гм-70 ,аз и не съм мислил пари да изкарвам от тяхната продажба въпреки,че не съм дал за тях и стотинка.
Идеята ми поскоро беше да подаря част от тях на хората които ми окажат съдействие с опит и съвет, затова не съм пускал обява в продажби, но не се получи затова ще си запазя всичките 20бр за да мога да експериментирам . Ако исках някой да ми прави срщу заплащане щях да си купя готов за 10000$, но така не е интересно. Поздрави.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: ГМ-70 SE Amp
изходен траф медно навит за ГМ 70 -300 лв за 1 бройdei12 написа:Цената не е проблем.Държа основно на качеството.
Поздрави
изходен траф сребърно навит , студеновалцовани ламели с 5% силиций-5000лв за 1 брой
п.с. сребърно навитите можеш да дойдеш и да чуеш как свирят
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Малко офтопик: Понеже до сега не съм се занимавал изобщо с лампи, искам да поекспериментирам малко, за това искам да попитам изходните трансформатори от руските телевизори рубин 714 стават ли за такава цел?
В смисъл ако се направи някакво лампово стъпало с такъв траф ще се почуства ли някаква разлика че усилвателя е наистина лампов. Това питам съвсем хипотетично, защото наистина смятам да се позанимавам малко с лампи, а като за начало не ми се играе да навивам изходни трафове. Имам 3 от рубин.
В смисъл ако се направи някакво лампово стъпало с такъв траф ще се почуства ли някаква разлика че усилвателя е наистина лампов. Това питам съвсем хипотетично, защото наистина смятам да се позанимавам малко с лампи, а като за начало не ми се играе да навивам изходни трафове. Имам 3 от рубин.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Така става зарибявката. Започваш с малък и непретенциозен лампов, виждаш че свири и след това...правиш нещо по-добро, докато накрая спреш да слушаш транзисторни усилватели (не искам да обиждам хората с качествени транзисторни усилватели, както и тези които ги правят)
Министерство на Звука
We are the Musicmakers
We are the Musicmakers