Staff (Standart Tube Amplifier)
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Staff (Standart Tube Amplifier)
Изборът на NOS лампи, особенно за входни без да ги чуя и преценя, че са еднакви ми се струва доста рискова и скъпа инвестиция ако се окаже, че не ми харесват. От отзивите за новите из нета се спрях на Spohia Electric Premium 6SN7 Grade A http://www.sophiaelectric.eu/en/b/6sn7/0?r=117" onclick="window.open(this.href);return false;. Някой имал ли е досег до тези дебеланковци или приятел който ги слуша.
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Толкова пари за чифт китайски 6Н8С само заради тумбестия балон?
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
В нета чета добри отзиви за тях, но никой от приятелите ми не ги е слушаш лично, така че просто питам. Да кажем за руската 6Н8С с метален цокъл казаха, че е добра, но не си заслужава парите сравнена с GE, но те имат 100 вариации.
. Насочиха ме към този сайт http://www.audiotubes.com/6sn7.htm" onclick="window.open(this.href);return false;, освен че подбират лампите ако не ти харесат има и опция да ги върнеш.

Посетете:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Sophia имат претенциите, че продават изделия на Full Music, но моите подозрения са, че по-скоро става дума за продукцията на ShunGuang. Конструкцията, която използват Full Music, е класическата система на Nakking, възприета през 50-те години от руснаците (за прототип е послужила въпросната 6Н8C с метален цокъл).
Ето еднин чифт добре свирещи 6SN7GTB. Използвал съм същите, но с дълбока база и резултатът беше много сполучлив.
http://cgi.ebay.com/Matched-Pair-GE-6SN ... 255941b339" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако не ти харесат, ще ти предложа опция да ги върнеш на мен
Ето еднин чифт добре свирещи 6SN7GTB. Използвал съм същите, но с дълбока база и резултатът беше много сполучлив.
http://cgi.ebay.com/Matched-Pair-GE-6SN ... 255941b339" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако не ти харесат, ще ти предложа опция да ги върнеш на мен

- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Препоръчвам ти Mullard ЕСС32/33/34 като най-музикалени варианти от 6SN7 фамилията.
Имат нужда от лека донастройка на режимите
Имат нужда от лека донастройка на режимите
- DJ Popa
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Румба, абсолютно си прав ! Контактувах лично със "SOPHIA" по отношение на меш-плейтовете им 300В. Исках конкретни технически параметри, а получих e-mail с ода за прекрасния звук на тези лампи. Написах второ писмо, вече с по-настойчиво искане за параметри. В отговор ми беше казано, че параметрите са същите като на SHUGUANG 300В, тъй като продукцията на SOPHIA се правела изцяло от SHUGUANG. След това имаше един куп уверения, че лампите на SOPHIA били по-добри от тези на SHUGUANG, защото били произвеждани по техни си спецификации, макар и в същия завод от същите хора. Аз няма да коментирам, изводите ги оставям за вас.Rumen Suvandjiev написа:Sophia имат претенциите, че продават изделия на Full Music, но моите подозрения са, че по-скоро става дума за продукцията на ShunGuang.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Днес реших да пробвам с наличните ми елементи и едносъпална структора да видя дали ще ми стигне усилването. Оказа се, че е достатъчно за нормално слушане. За входна лампа ползвах 6S2S . Звука е някак си е по-приятен и отворен, но има и неща които не ми харесват. Басът намаля и някои звуци сякаш отидоха по-назад. Надявам се тези неща да се дължат на зле пресметната схема или грешно избран режим от мен.
Ето и какво се получи:

Ето и какво се получи:

Посетете:
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
6С2С има малко усилване и нисък ток за да пребори динамичния входен импеданс на 6С4С. С друга лампа може и да се получи, но за подходяща октална не се сещам.
Интересен експеримент би бил с 6Ф6С като пентод, натоварен с генератор на ток. Преди месец се изненадах много от звука на лампата и то като пентод - свири съвсем "триодно". Усилване около 200, около 35ма ток. Струва си да се чуе.
Интересен експеримент би бил с 6Ф6С като пентод, натоварен с генератор на ток. Преди месец се изненадах много от звука на лампата и то като пентод - свири съвсем "триодно". Усилване около 200, около 35ма ток. Струва си да се чуе.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
За жалост нямам генератори на ток и такива лампи.Изработих си преходници и вече мога да ползвам и 9 пинови лампи. Сега правя проба с 6С5С в същия режим като на 6С2С, но на първо четене е по-зле от 6С2С. Вариантът с 6Н8С и цялото излишно усилване ми е фаворит засега. С него пробвах и 300B Electroharmonix с 820 ома катодно съпротивление и не ми хареса резултата, оказа се и проблемна лампа (микрофонеше), явно 300B не е лъжица за всяка уста. 2а3 от руските Совтек звучат без забележки, но и те микрофонят ужасно, имах проблеми с подкарването им и в крайна сметка глътнаха въздух, слагам ги в категорията никога повече няма да си купя такива лампи. Electroharmonix 2а3 нямат проблемите на Совтек, а уж са почти еднакви и звучат най-добре, с добри високи. Може би биха били най-логичния фаворит за крайна лампа, но аз засега се спирам на 6С4С пороизводсто 55 година с котвички. Блазнят ме 7-те-9-те вата, които получавам от 300B. Те биха решили проблема ми с необходимостта от мощ и биха пенсионирали гейнклона ми, но не ми харесват руските, нямам и желание да отделям пари за скъпи 300B, не ми се струва оправдано цената на крайните лампи да се доближава до тази на изходния трансформатор, дето се вика всяка жаба да си знае гьола. Искам да пробвам и китайските 300B, някой ако има отзиви как се справят спрямо руските Electroharmonix. Гледам, че има няколко модела в ниската ценова категория.
Посетете:
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За 300В питай Ручо - той може да ти даде мнение от първа ръка за доста производства и версии. Аз съм слушал JJ, EH и новото (руско) производство на WE. Не съм впечатлен особено, сравнени с моя фаворит AD1.
Без добър драйвер не правиш нищо, нито с 6С4С, нито с 300В. Двустъпална схема с 300В принципно е голям компромис, защото ти трябва едновременно голямо усилване по напрежение, добър драйв по ток, линейност и нисък шум, а такива триоди са единици и обикновено са стръмни и микрофонящи. Отиваш към вариант тетрод или пентод за двустъпална схема със съответните негативи.
Истината в един двустъпален SE усилвател с драйвер с голямо усилване е, че реално слушаш 70% от звука на драйвера и едва 30% от звука на изходната лампа. Следователно 70% от вниманието и средствата трябва да бъдат вложени в добър драйвер, изходната лампа играе второстепенно значение.
Без добър драйвер не правиш нищо, нито с 6С4С, нито с 300В. Двустъпална схема с 300В принципно е голям компромис, защото ти трябва едновременно голямо усилване по напрежение, добър драйв по ток, линейност и нисък шум, а такива триоди са единици и обикновено са стръмни и микрофонящи. Отиваш към вариант тетрод или пентод за двустъпална схема със съответните негативи.
Истината в един двустъпален SE усилвател с драйвер с голямо усилване е, че реално слушаш 70% от звука на драйвера и едва 30% от звука на изходната лампа. Следователно 70% от вниманието и средствата трябва да бъдат вложени в добър драйвер, изходната лампа играе второстепенно значение.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
EH 300B има чудесно отношение цена/качество.Nikolay Kolev написа:Блазнят ме 7-те-9-те вата, които получавам от 300B. Те биха решили проблема ми с необходимостта от мощ и биха пенсионирали гейнклона ми, но не ми харесват руските, нямам и желание да отделям пари за скъпи 300B, не ми се струва оправдано цената на крайните лампи да се доближава до тази на изходния трансформатор, дето се вика всяка жаба да си знае гьола.
Както вече съм споменавал, по принцип 300B е лампа, която е доста взискателна както към драйвер, така и към изходен трансформатор. За сметка на това, ако сме се погрижили да и ги осигурим, тя ще ни се отплати богато. С подходящ подбор на схема/драйвер/ктайна лампа можем да получим практически всякакъв характер на звучене.
Негативи има всяка схема. Посочената схема е изключително благодатна по отношение възможност за манипулация поведението на цялото стъпало. За усилвател в среден клас аз не се сещам за нещо по-добро.velinski написа: Отиваш към вариант тетрод или пентод за двустъпална схема със съответните негативи
Разбира се, една тристъпална схема с мощен драйвер и междинен трансформатор има повече потенциал, но бюджетът веднага скача два пъти.
Има доста вярно в това, макар, че няма как да се пресметнат процентитеvelinski написа: Истината в един двустъпален SE усилвател с драйвер с голямо усилване е, че реално слушаш 70% от звука на драйвера и едва 30% от звука на изходната лампа. Следователно 70% от вниманието и средствата трябва да бъдат вложени в добър драйвер, изходната лампа играе второстепенно значение.

Не напразно чифт WE310A са на цената на читав чифт 300B.
Но това е един въпрос, който заслужава повече внимание. Тези дни ще пусна специална тема за този тип усилватели.
- apm
- има известен опит
- Обратна връзка:
Nikolay Kolev, моята схема с 6с4с и 6с2с се различава от твоята по захранващите напрежения(270в катод-траф на крайната лампа, но съм с автофикс) и за товар на драйвера ползвам генератор на ток на 8мА. по този начин получавам максималното усилване на лампата - при 6в пик до пик входно напрежение изкарвам над 120в изходно пик-пик. тъй като с генератора на ток съм заковал режима на лампата катода съм го дал на маса, а преднапрежението ми е направено с литиева батерия 3.3в в решетката, но мисля скоро да пробвам и за тази лампа автофикс, както ми е крайната. по този начин може да си избирам всякакво преднапрежение , като недостатъка ще е още един входен кондензатор. но аз ползвам страхотни маслени кондензатори 0.5микро/1600в и мисля че няма да е толкова трагично положението
в момента усилвателя звучи мнооооого добре, особенно с новата ми придобивка INFINITY Qb
режима съм го настройвал като съм се старал изкривяванията да са предимно втора хармонична - следени са визуално на осцилоскоп и са отделяни с автоматичен измервател на изкривяванията
п.п. някой ще ми каже ли накрая защо се получава черна точка на всяка тема, в която пиша???!
в момента усилвателя звучи мнооооого добре, особенно с новата ми придобивка INFINITY Qb

режима съм го настройвал като съм се старал изкривяванията да са предимно втора хармонична - следени са визуално на осцилоскоп и са отделяни с автоматичен измервател на изкривяванията
п.п. някой ще ми каже ли накрая защо се получава черна точка на всяка тема, в която пиша???!
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Дори и с максималното Й усилване 20 при моя източник 2.1 волта не мога да постигна 100V за пълна мощност. Наско ти слушал ли си я в стандартен режим с аноден резистор и RC група в катода да споделиш как е спрямо твоя вариант.
Посетете:
- apm
- има известен опит
- Обратна връзка:
не, директно я заковах на дъската по описаната по-горе схема
пробвах също и 6с5с - резултата е аналогичен, но не съм мерил с нея , защото не са мои и ще ги връщам на собственика им
над 120в изходно съм изкарал с 6с2с когато подадох 3в от генератора на входа - това дава 6в амплитуда връх до връх, така че усилването е малко над 20.
но на мен мощността ми стига
пробвах също и 6с5с - резултата е аналогичен, но не съм мерил с нея , защото не са мои и ще ги връщам на собственика им
над 120в изходно съм изкарал с 6с2с когато подадох 3в от генератора на входа - това дава 6в амплитуда връх до връх, така че усилването е малко над 20.
но на мен мощността ми стига

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
До четвъртък с усилвателя сме в София и приемам предложения за прослушването му на различни системи. Имам два проблема, без кола съм и съм със секнат кръст, а усилвателчето е над 20 килца тел. за връзка 0896755833.
Вече е резервиран за прослушване
Вече е резервиран за прослушване

Последно промяна от Nikolay Kolev на Вто Апр 13, 2010 3:20 pm, променено общо 1 път.
Посетете: