Еднотактен Еднолампов с ЕЛ83

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Еднотактен Еднолампов с ЕЛ83

#16 Мнение от velinski »

Rumen Suvandjiev написа:Особено внимание обърни шунтиращият кондензатор да не надвишава 100nF. Препоръчвам ти стойност от 10nF. Качеството е от значение.
Аз ползвам 56-68nF максимум. Досега не съм постигнал осцилации с тази стойност при няколко вида стабилитрони.

Формулата, по която се смята гасящия резистор на стабилитрона е Ua-Ur / Imax+Imin - в твоят случай за 0А2:

Ua-150V / 0.035A = R

Тъй като решетката не би следвало да дърпа ток, можеш направо да фиксираш тока на около 10-15mA, макар че аз лично бих го пуснал да шунтира максимален ток за минимален изходен импеданс.

За запалването на 0А2 ти трябва минимум Ua=180V ако са на светло и Ua=225V ако са на пълна тъмнина (ако ги слагаш вътре в кутията).

vmladenov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от vmladenov »

Манет системата е на ДОРМА, вж стр.8, 9 и нататък от приложения .pdf. Част от компонентите се произвеждат (съответно модифицират) в България.

http://www.dorma.com/prod/content/downl ... d0592f.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
wlado88
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от wlado88 »

И на мен ми е доста интересен въпроса с държачите за стъкло, по възможност адрес на въпросната фирма и приблизителни цени.
Благодаря предварително.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”