KoLsPiRatoR написа: 2. Може ли да споделиш с нас схемата по която е изработен, технически характеристики, както и частите използвани за нарпавата на този усилвател.
Базовата схема можеш да намериш
ТУК
Подробности по реализацията -
ТУК
KoLsPiRatoR написа:3. Имам силното желание да притежавам усилвател с ГУ50 но с по голяма мощност - нещо в рамките на 2Х100 вата.
Преди всичко трябва да поясня, че в нашия сайт преобладават еднотактните (SE) конструкции с мощност, рядко надхвърляща десетина вата. Причината за това е насочеността на повечето участници към чувствителни озвучителни тела.
Разбира се, ако държиш на стоте вата, ето ти такава схема с ГУ-50:
Със същата лампа може да се реализира усилвател, способен да работи добре с нискочувствителни озвучителни тела, без да е необходима трицифрена мощност. Такъв проект е описан
ТУК
KoLsPiRatoR написа:6. Ако лампите ГУ50 не са подходящи за толкова мощен усилвател колкото ще ми трябва на мен моля препоръчайте Лампи с живот близък до този на ГУ50...
Изработката на качествен еднотактен усилвател с мощност над 10W не е лесна задача, а проектът би изисквал сериозен четирицифрен бюджет. Въобще не е зле да си помислиш за какво толкова ти трябват тези 100W.