Преди два месеца ходих при Аспарух да погледне едни високочестотни говорителчета и случайно чух Червеното хапче на хорни с Етери. Ето до това доведе всичко... отне ми около две седмици да го докарам в този вид. Лошото беше, че нямам почти никакви електрически дирструменти и почти всичко е свършено на ръка. Усилвателят запали от раз въпреки, че ми е наистина първото електронно устройство което правя.
Хиляди благодарности на Аспарух!!!
ПП: За звученето - повечето от вас знаят, че си струва труда.
Попадна ми дърводелска "скрап" - едни извити дъски, предполагам за облегалки за столове, доста грубо изрязани. Тази форма беше първото за което се сетих.
Конекторите са някакви руски и са значително по стабилни от китайските боклуци които се предлагат масово, знам че на са първа прелест, но търсих поне в 4-5 магазина и това беше най-доброто което намерих. Има и други неща за дооправяне, чинчовете са даже и по-зле, галетката пука на някои позиции - явно пружинката вътре остава за момент между позициите. Знае ли някой от къде могат да се намерят по свестни конектори и кои галети дават по добър резултат като механика?
Снимка мога да направя като го отварям следващия път въпреки, че не съм се старал да го подреждам специално. Кабелите са много еластични (посребрени в силиконова оплетка от Аспарух) и си застават където си искат. Съблюдавал съм единствено да са с еднаква дължина 2x2 и да са възможно най къси. В момента е с галета от Венко, последната до химикала.
За съжаление и за мен е мъка да намеря читави конектори.
За сега мога да помогна само с тази информация: http://eosbg.com/HIHE_4.php?lang=bg. От тук закупих RCA конекторите.