Една консултация по тази схема
- Mitakaa
- чете и пита
- Обратна връзка:
Една консултация по тази схема
http://www.vt4c.com/bb/files/6sn7-rc-6v6_608.gifВъпросам и е следния дали може да ползвам като ходна 6Н6П или е по добре да ползвам 6Н8С или 6Н9С въпроса ми е дали мога да ги заместа 6Н6П Аналога на 6V6 е 6П6С имам от нея имам и подходящи трансформатори за изходните говора.Даи те съвет за драивер.
- Stanislav Bratanov
- има опит
- Обратна връзка:
Крайната лампа е в тетродно свързване, свържи я в триодно, за входна може да се ползва и 6Н6П, с аноден товар ~33k, и катоден резистор 1k, прехвърлящият кондер го намали на 47nF, разкарай гадният грец от анодната намотка и го замени с кенотрон, шунтирай кондензаторите по захранването със качествени неполярни MKV, MKP, но с капацитет 470nF-1uF и пробивно напрежение поне 450V.
- Stanislav Bratanov
- има опит
- Обратна връзка:
Слушал съм добре направен усилвател с тази лампичка и наистина си струва да си поиграе човек с нея. И на теория и при слушане резултатите са много добри. Три вата обаче няма как да се изкарат, маскимумът е малко под два, за триодно свързване говоря. В пентод става малко като китарджийски усилвател, те музикантите много си я харесват за малки кубета.