Стават ли ?

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

Стават ли ?

#1 Мнение от cecoEL34 »

Имам 7 броя лампи 6ж3п . Имат ли приложение в SE ?
"Deep Purple" e стил на живот .

Anonymous

#2 Мнение от Anonymous »

http://www.magictubes.ru/sprav/pdf/6j3p.pdf - може и да станат като драйверна лампа за SE, но не съм срещал схеми с нея.

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от cecoEL34 »

Tова го видях - доста рових и аз . Не намерих нищо и за това питам .

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от cecoEL34 »

Изображение
Вижте какво намерих ??

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Suvandjiev »

cecoEL34 написа:Вижте какво намерих ??
Характеристиките на 6Ж3П.
Е?

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от cecoEL34 »

Еми това , че става и за нискочестотни усилватели . Досега навсякъде пишеше , че е ВЧ - лампа , за ВЧ звена . Затова и питах . Сега разбирам , че мога да я включа в цхма с EL84 ,или друга подобна и моите красиви нови лампички ще влезнат в употреба .

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Stanislav Bratanov »

cecoEL34 написа:Еми това , че става и за нискочестотни усилватели . Досега навсякъде пишеше , че е ВЧ - лампа , за ВЧ звена . Затова и питах . Сега разбирам , че мога да я включа в цхма с EL84 ,или друга подобна и моите красиви нови лампички ще влезнат в употреба .
Целта ти да вкараш лампите в употреба ли е, или да направиш нещо качествено?
По моето скромно мнение единствените лампи от серията 6Ж дето стават за нещо що-годе добро са 6Ж32П и 6Ж52П.

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от cecoEL34 »

Искам да е качествено , и за това питам във форума . Иначе щях да си намеря този руски сайд и да си събера схемата . Питам за да се предпазя ( с ваша помощ ) от разочарования - макар че така се стига до истината... Ако не стават , аз умирам от удоволствие да ги гледам , да ги подреждам в кутии ,да ги увивам в мека хартия . Аз съм бивш китарист - сега само "на маса" . Любовта ми към лампите , естествено идва от Маршала . Искам да ви напиша едно обяснение за неговата магия : "Когато в Маршала се включи Стратокастър с усилен горен адаптор , презънса и трейбъла са докрай , баса е леко открехнат - тогава EL34 почва да криви на 800 мегахерца - ТОВА Е ЗВУКА , който подлудява публиката !
Това беше "лирическо отклонение" Естествено в този форум не става въпрос за изкривявания от този род .
800 херца - извинявам се !

Пмагайте Съмишленици ! Факта , че утре женя дъщеря си и съм седнал да си чатя с вас трябва да ви говори достатъчно .

pepe

#9 Мнение от pepe »

Аз лично не съм голям почитател на използването на такъв вид пентоди в предусилвателя. Някъде в руските списания "радио" съм виждал еднотактна схема с тази лампа и 6П14П(EL84), като крайна. Схемата беше без прехвърлящ кондензатор, ако искаш мога да я потърся. Аз лично използвам друг вид предусилвателни лампи като 6Н8С, 6Н9С, 6Н6П, 6С2С и др. Според мен има доста по-подходящи лампи за предусилвател от 6Ж3П. :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”